LifeSteps.gr

Wolfheart - King Of The North review (2022 release)

Wolfheart

Το έκτο cd από τους Φινλανδούς Wolfheart είναι εδώ για αξιολόγηση οπότε πάμε να δούμε μερικά πράγματα στα γρήγορα για την μπάντα και τι είδος παίζουν τα παιδιά για όσους δεν τους γνωρίζουν. Ιδρύθηκαν το 2013 από τον εξαιρετικά ταλαντούχο Tuomas Saukkonen, πρώην τραγουδιστή των θρυλικών και αγαπημένων μου Before the Dawn αλλά και των πολύ καλών Dawn of Solace. Παίζουν ένα ωραίο μεν μελωδικό death metal  με πολλά όμως μοντέρνα στοιχεία που τους κάνουν λίγο σαν τους καινούριους Soilwork.

Και το έβαλα το cd αυτό επειδή του βάζουν όλοι 9/10 λες και δεν έχουν ακούσει άλλα παρόμοια του είδους η δεν ξέρουν την ιστορία του Tuomas με τις πολύ καλύτερες μπάντες του στο παρελθόν. Για να βάλω ένα τέτοιο βαθμό θα πρέπει η μπάντα να είναι ισάξια των Insomnium η των Omnium Gatherum και πάει λέγοντας μιας και ξέρω καλά την φινλανδική σκηνή και τι μπορεί να βγάλει σαν δημιουργήματα. Αυτό είναι ένα μέτριο προς καλό άκουσμα πάντα σε σχέση με την σκηνή από όπου προέρχονται.

Αν η μπάντα ήταν από την Ιταλία για παράδειγμα θα έλεγα ότι είναι καλύτεροι αλλά για Φινλανδία λίγα πράγματα. Και έχω όλα τα cd του συγκροτήματος από παλιότερα που ξεκίνησαν. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την στροφή στο μοντέρνο μέταλ που κάνουν όλοι σχεδόν οι παλιοί και νέοι. Σε άλλους ταιριάζει στον ήχο τους σε άλλους όμως όχι όπως έγινε με τους In Flames, τους Soilwork αλλά και άλλους. Είμαι σίγουρος ότι σε μερικούς θα αρέσουν απλώς εγώ θεωρώ ότι θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτεροι.

Ένα τυπικό μοντέρνο μελωδικό death metal από τα πολλά που ακούμε την τελευταία χρονιά. Μακάρι ο Tuomas να γύριζε στους Before the Dawn και να έβγαζαν κάτι καινούριο και τους περίμενα χρόνια να κάνουν κάτι. Έτσι όπως είναι τώρα το cd δεν μπορώ να του βάλω βαθμολογία που θα έπαιρναν οι θρύλοι της φινλανδικής σκηνής. Ένας έλεγε ότι αν σας αρέσουν οι Amorphis θα σας αρέσουν και τα παιδιά εδώ. Μα τι συγκρίνει ο άνθρωπος τώρα, μην τρελαθούμε. Οι Amorphis μπορεί να έχουν γίνει μοντέρνοι με τον καιρό αλλά είναι μια εκπληκτική μπάντα που πάντα προσφέρει το καλύτερο όπως και οι περισσότερες από την χώρα του βορρά.

Είναι σαν να μου συγκρίνει την εποχή της Tarja και της Floor στους Nightwish, μιας και είναι από εκεί αλλά σε άλλο είδος βέβαια, με την εποχή της Ανέτ. Το έχω ακούσει ήδη τρεις φορές για να μην κάνω λάθος στην εκτίμηση αλλά δεν βλέπω να αλλάζει κάτι το σημαντικό. Εντάξει δεν είναι cd για πέταμα από παλτά αλλά με τίποτα 9/10 εκτός αν αυτός που το κάνει δεν ξέρει την σκηνή εκεί πάνω.

Εγώ θα τους βάλω ένα 6/10 επειδή σέβομαι τον Tuomas και μου αρέσουν πολλές από τις προηγούμενες δουλειές του αλλά παιδιά μακριά από το μοντέρνο μέταλ, αμάν πια. Δεν είστε οι Battle Beast η οι Metalite που τους πάει το στυλ, μην γίνεστε Soilwork και καινούριοι In Flames γιατί το πολύ alternative metal κουράζει τον ακροατή. Σιγά-σιγά η εισαγωγή νέων στοιχείων στην μπάντα.

Τουλάχιστον η παραγωγή και η εκτέλεση σε πολύ υψηλά επίπεδα αλλά η ποιότητα πάντα μετράει για μένα για αυτό και μου άρεσε το cd των εξαιρετικών Soliloquium που είναι άλλο είδος βέβαια αλλά εκπληκτικής ομορφιάς και μάλιστα χωρίς κάποια εταιρεία από πίσω να το σπρώχνει. Ας το ρίχνανε και οι Wolfheart στο doom death, μπορεί να έβγαινε καλύτερο το συνολικό αποτέλεσμα. Ελπίζω την επόμενη κυκλοφορία να την προσέξουν περισσότερο. Ακούστε τους πάντως γιατί μπορεί και να σας αρέσουν, γούστα είναι αυτά κανείς δεν ξέρει.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Skyforger
2.Ancestor (feat. Jesse Leach)
3.Knell
4.Desolated Land
5.The King
6.Cold Flame (feat. Karl Sandersf)
7.Headstones
8.Fires of the Fallen
9.Eternal Slumber

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Tuomas Saukkonen - Φωνητικά, κιθάρα
Joonas Kauppinen - Ντραμς
Lauri Silvonen - Μπάσο, δεύτερα φωνητικά
Vagelis Karzis - Κιθάρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Napalm Records.

Είδος: Μελωδικό death metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 49 λεπτά.

Exit mobile version