LifeSteps.gr

Malignant Aura - Abysmal Misfortune Is Draped Upon Me review (2022 release)

Malignant Aura

Ένα ωραίο cd από τις φετινές κυκλοφορίες στο death doom metal είναι το Abysmal Misfortune Is Draped Upon Me από τους Αυστραλούς Malignant Aura. Παίζουν το καθαρό death doom, μην περιμένετε μελωδίες από τα παιδιά, αν ψάχνετε για μελωδικό doom κοιτάξτε την σκανδιναβική σκηνή που έχει τα καλύτερα και μελωδικότερα δημιουργήματα. Αυτό το cd απευθύνεται στους λάτρεις του cult underground ήχου και όχι σε αυτούς που αρέσκονται στα πιο mainstream ακούσματα στο doom τύπου Paradise Lost η τις παρόμοιες μεγάλες μπάντες του χώρου.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι φίλοι μας δεν παίζουν καλά η στερούνται έμπνευσης η ταλέντου απλώς είναι στον πιο δύσκολο δρόμο του death doom από το να πάνε στο ευκολότερο gothic doom για παράδειγμα. Που αυτό σημαίνει ότι μιλάμε για ένα βαρύ και εφιαλτικό ήχο που δεν μπορείς να τον ακούς συνέχεια λες και είναι συμφωνικό έργο. Έτσι είναι τα doom αυτά όπως και τα funeral για συγκεκριμένες περιπτώσεις και ανάλογα κέφια φυσικά.

Η μπάντα ιδρύθηκε σχετικά πρόσφατα, το 2018 και αυτό είναι το πρώτο της δημιούργημα σε στούντιο μετά από ένα ep αν δεν κάνω λάθος. Για αυτό δεν τους είχα ακούσει μέχρι τώρα. Τώρα που έμαθα τα παιδιά θα περιμένω να δω πως θα εξελίξουν τον ήχο τους γι αν έχω πλήρη εικόνα. Και εδώ όπως διαβάζω οι γνώμες μοιράζονται, άλλοι λένε ότι είναι πολύ καλό και άλλοι το θάβουν το cd.

Εξαρτάται τι ψάχνει να βρει κανείς στην underground σκηνή πάντα. Αν θέλει κάτι εύκολο στο άκουσμα και πιο εύπεπτο θα αποφύγει το death doom το βαρύ, θα βρει κάτι σαν τους αγαπητούς Soliloquium που όπως έγραψα και στο άρθρο τους τους θεωρώ το καλύτερο για φέτος στο είδος αυτό πάντοτε. Η αν θέλει κάτι απλό στο doom θα πάει στους Paradise Lost, My Dying Bride, Swallow the Sun και άλλες μεγάλες μπάντες του χώρου με πείρα και πολύ καλά cd.

Είναι και τα εξώφυλλα πολλές φορές πολύ καλά σε τέτοιες μπάντες όπως εδώ με τους φίλους μας τους Malignant Aura. Εγώ θα τονίσω ξανά ότι αν είστε φαν του σκληρού death doom underground ήχου θα σας κάνουν κλικ τα παιδιά αλλιώς θα το προσπεράσετε και θα πάτε στα πιο γνωστά ακούσματα. Δεν είναι το τέλειο cd ούτε όμως και το χειρότερο και έχω ακούσει πολλά φέτος στα doom. Για ντεμπούτο cd πάντως η παραγωγή και όλα κύλησαν άψογα και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές του.

Θα βάλω ένα 7/10 για αρχή μέχρι να δω επόμενη δουλειά από τους φίλους μας τώρα που τους έμαθα. Ελπίζω να συνεχίσουν δυνατοί να παράγουν ωραία δημιουργήματα με έμπνευση και φαντασία. Και λίγο περισσότερη μελωδία αν βάζανε ακόμα καλύτερα θα ήτανε τα πράγματα. Δεν ξέρω αν θέλουν να βάλουν prog στοιχεία σε στυλ σκανδιναβικής σκηνής αλλά θα είχε ενδιαφέρον αυτή η μίξη διαφορετικών κόσμων.

Όλα είναι όμως στην κρίση των φίλων μας το πως θέλουν να διαμορφώσουν τον ήχο τους, αν θέλουν να τον κάνουν πιο εύπεπτο, απλό η αν θέλουν να παραμείνουν δυναμικοί και βαρβάτοι που λέμε. Εγώ πάντα θα ακούω ότι κι αν βγάλουν με μεγάλη προσοχή στο έργο τους. Αυτά προς το παρόν, ακούστε και κρίνετε αν σας αρέσει το cd των παιδιών.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Malignant Aura
2. In a Timeless Place Beneath the Earth
3. There Is Blackness in The Water
4. Abysmal Misfortune is Draped Upon Me
5. A Soliloquy Beneath the Sepulchre
6. …And So It Was That I Lay Down Forever

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Pete Robertson – Ντραμς
Chris – Κιθάρα
Dalton Quade Wilson – Κιθάρα
Tim Smith – Φωνητικά
Jonathan Ennis – Μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε στις 30 Μαίου του 2022 από την εταιρεία Bitter Loss Records.

Είδος: Death doom metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 54 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version