LifeSteps.gr

Scarlet Dorn - Queen of Broken Dreams review (2022 release)

Broken Dreams

Η βασίλισσα του dark rock ήχου επέστρεψε με το τρίτο της cd με τον ανάλογο τίτλο Queen of Broken Dreams. Η αγαπημένη Scarlet παίζει ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο στην κατηγορία της και παρόλο που δεν είναι το καλύτερο της δημιούργημα κερδίζει πάντοτε το κοινό με το πάθος και τον δραματικό χαρακτήρα των βιωματικών τραγουδιών της. Πάμε να δούμε μερικά χρήσιμα στοιχεία για την μπάντα και πως καταφέρνει να κρατηθεί σε ψηλές θέσεις χωρίς κανένα ανταγωνισμό.

Από την στιγμή που δημιουργήθηκαν το 2016 παίζουν χωρίς αντίπαλο γιατί είναι μοναδικοί στο είδος τους και έχω ακούσει πάρα πολλά dark ροκ, μέταλ και λοιπά δημιουργήματα. Δεν είναι electro όπως οι Solar Fake για παράδειγμα που μου αρέσουν ιδιαίτερα. Η Scarlet με το πάθος και την ιδιαίτερη φωνή της που ταιριάζει πάρα πολύ στο είδος δίνει πάντα μοναδική παράσταση στο, διψασμένο για σκοτεινό ροκ, κοινό.

Βέβαια για να είμαι ειλικρινής τα δύο προηγούμενα δημιουργήματα μου άρεσαν περισσότερο από αυτό αλλά αυτό δεν σημαίνει με τίποτα ότι έχασε ξαφνικά την ωραία εικόνα που έχει δημιουργήσει, απλώς είναι ένα κλικ πιο κάτω. Το πρώτο θεωρώ το καλύτερο, μετά το δεύτερο και ύστερα ακολουθεί και αυτό. Το προηγούμενο είχε και το πολύ καλό ντουέτο με τον Sven των Solar Fake για αυτό το θυμάμαι περισσότερο. Το έχω ακούσει πολλές φορές.

Το πρώτο πάντως το Lack of Light ήταν αυτό με τα πιο πιασάρικα τραγούδια όπου σχεδόν όλα ήταν εκπληκτικές μελωδίες. Το Kill Bitterness with Love, το αγαπημένο μου από τότε τραγούδι. Αυτή η μοναδική μελαγχολική φωνή σαν να σου σιγοτραγουδάει στο αυτί είναι το κάτι άλλο και με κάνει να βάζω πάντα υψηλή βαθμολογία στην αγαπητή Scarlet. Μερικοί λένε ότι απευθύνονται στους φανς των Within Temptation, Epica και λοιπές μεγάλες συμφωνικές μπάντες.

Λάθος μεγάλο, δεν είναι συμφωνικό μέταλ η Scarlet. Μπορεί να πηγαίνει περιοδεία με τους Within Temptation αλλά δεν είναι στο ίδιο στυλ καθόλου. Εκτός αν την κατατάσσουν στα mainstream ακούσματα οπότε είναι άλλο θέμα αυτό. Υπάρχουν πάντως αρκετοί καλλιτέχνες και μπάντες στο σκοτεινό ροκ που θα ταίριαζαν καλύτερα με το ύφος της Scarlet. Και μόνο στην Γερμανία αν κοιτάξουμε θα βρούμε πολλούς γνωστούς.

Μου αρέσει το Meteor τραγούδι από αυτό το cd αλλά και τα υπόλοιπα είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο μελωδίας, πάθους και σωστών στίχων που ταιριάζουν με την εικόνα της μπάντας. Εντάξει μπορεί κάποιος να πει μα αυτά είναι εύκολα χιτάκια για το ράδιο και τίποτα παραπάνω. Σίγουρα δεν είναι η underground cult μουσική που ακούω καθημερινά στο doom κυρίως αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και άσχημο άκουσμα αυτά τα μελωδικά τραγούδια.

Έχει γίνει και πολύ καλή δουλειά στον τομέα του ήχου στην παραγωγή, μίξη και εκτέλεση των συνθέσεων από όλα τα παιδιά που συμμετέχουν. Αξίζουν όλοι τα συγχαρητήρια και πιστεύω ότι θα πάει καλά το cd γενικά γιατί δεν υπάρχουν και αξιόλογοι ανταγωνιστές του η δεν έχουν βγάλει τουλάχιστον φέτος νέες κυκλοφορίες. Η Scarlet κερδίζει με το σπαθί της μια θέση στα καλύτερα της χρονιάς για το συγκεκριμένο είδος.

Θα βάλω ένα 9/10 γιατί έχοντας βάλει 10 στο προηγούμενο δεν γίνεται να κάνω αλλιώς αφού είναι ένα ελάχιστο κλικ πιο κάτω. Καλά στο πρώτο θα έβαζα 20, τόσο καλό το θεωρώ. Μπράβο στην Scarlet και στους φίλους μας για αυτήν τους την πολύ καλή δημιουργία, περιμένω με ανυπομονησία να έρθετε και από τα μέρη μας για συναυλία, άντε και μαζί με τους Solar Fake αν είναι δυνατόν.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Falling
2. Born to Suffer
3. Queen of Broken Dreams
4. Your Highness
5. A Light That Blinds the Truth
6. Meteor
7. Unstill Life
8. When You See Me Again
9. Love Wasn’t Made for Me
10. What Are We to Do
11. Tonight
12. A Million Miles Away

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Scarlet Dorn – Φωνητικά
Bengt Jaeschke – Κιθάρες, δεύτερα Φωνητικά
Benjamin Mundigler – Μπάσο, δεύτερα Φωνητικά
Gared Dirge – Πιάνο
Henrik Petschull – Ντραμς

Το cd κυκλοφορεί στις 30 Σεπτεμβρίου του 2022 από την εταιρεία SPV Recordings.

Είδος: Dark rock / dark pop

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 48 λεπτά.

Exit mobile version