LifeSteps.gr

The Faceless Hunter - One Minute to Midnight review (2022 release)

The Faceless Hunter

Ένα ενδιαφέρον project μας έρχεται από την Ρωσία και ακούει στο όνομα The Faceless Hunter. Παίζουν ένα σχετικά καλό για το είδος progressive death metal με μοντέρνο στυλ όμως για να είναι αρεστό στο ευρύ κοινό και τα καταφέρνουν πολύ καλά μπορώ να πω. Δεν έχω ακούσει πολλά από αυτό το συγκεκριμένο είδος για φέτος και τα λίγα ξεχωρίζουν αμέσως. Ας δούμε μερικά χρήσιμα στοιχεία για την μπάντα από όσα μπόρεσα να βρω βέβαια.

Η μπάντα ιδρύθηκε το 2016 και αυτό είναι το δεύτερο τους ολοκληρωμένο δημιούργημα μετά από το πρώτο του 2018. Οι ίδιοι περιγράφουν την μουσική τους σαν alternative extreme metal, εγώ το βλέπω σαν προοδευτικό death metal. Όπως και να το ονομάσουμε πρόκειται για ένα μοντέρνο άκουσμα με μελωδίες που δεν κουράζει τον ακροατή ούτε μοιάζει με κάποιο άλλο έντονα για να το αντιγράφει. Τα παιδιά πρόσεξαν και έφτιαξαν το cd τους με βάση την τρέχουσα πραγματικότητα που θέλει πολύ μελωδία αλλά και δυναμικό ρυθμό όπου όμως είναι απαραίτητος.

Σε σχέση με κάποιους άλλους που άκουγα πριν αλλά στο power metal που έπαιζαν ότι και νάναι λες και είναι σε σχολική εκδήλωση τουλάχιστον εδώ οι φίλοι μας το παλεύουν προς την σωστή κατεύθυνση το project τους. Από progressive death φέτος την κορυφή την έχουν οι Persefone και οι Meshuggah φυσικά. Τα παιδιά εδώ παλεύουν να μουν σφήνα στους καλούς αλλά στερούνται κάπως μιας σταθερής ποιότητας. Άλλα τραγούδια είναι σε καλό επίπεδο και άλλα αδιάφορα.

Είναι και πολλά στο cd αυτό για όλα τα γούστα ακόμα και στα ρώσικα που τα προτιμώ για να πω την αλήθεια κι ας μην καταλαβαίνω τους στίχους. Ίσως θα ήταν προτιμότερο να τα τραγουδήσουν όλα στην γλώσσα τους για ομοιομορφία. Εξάλλου μου αρέσουν τα ρώσικα τραγούδια σε όλα σχεδόν τα είδη. Έχω πολλές αγαπημένες μπάντες από εκεί. Δεν υπάρχουν και επαρκή στοιχεία για να καλύψουν την παρουσίαση τους αλλά αυτό είναι γνωστό σε παρόμοιες μπάντες που παραμένουν ανεξάρτητες.

Λίγες φωτογραφίες βρήκα από τους φίλους μας, αν το διαβάσουν και θέλουν μια πιο εκτενή παρουσίαση ας μου στείλουν υλικό να βάλω στο άρθρο μου. Να δω αν θα βρω και κανένα τραγούδι για να τους ακούσετε για μια πρώτη γνωριμία με την μπάντα. Εγώ πάντως θα είμαι επιεικής όπως κάνω πάντα με νέα παιδιά που μόλις ξεκινούν το ταξίδι τους και θέλουν να πετύχουν στην μέταλ σκηνή. Μου φαίνεται ότι τα τραγούδια στην γλώσσα τους είναι τα ίδια που έχουν και στα αγγλικά. Μπορεί να κάνω και λάθος, δεν ξέρω τα ρώσικα εκτός από λίγες λέξεις.

Θα βάλω ένα 7/10 στους φίλους μας και περιμένω να μου στείλουν τα ονόματα της μπάντας για να τα προσθέσω όπως κάνω πάντα στο τέλος για να τους γνωρίσει και ο κόσμος καλύτερα. Ευτυχώς βρήκα κάποια βίντεο για να τους ακούσετε και να βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Είναι η underground σκηνή, μην το ξεχνάτε αυτό και νομίσετε ότι θα τους συγκρίνουμε με τους Meshuggah. Αν το παλέψουν όμως μπορεί και να γίνουν ποιο ανταγωνιστικοί και να ξεφύγουν από τον στενό κύκλο των τοπικών κλαμπ και να παίξουν σε κάποιο μεγάλο φεστιβάλ.

Είναι πάντως ενδιαφέρον σαν άκουσμα, μπορεί να μην είναι το τέλειο αλλά μια χαρά παραγωγή για ανεξάρτητο cd πετύχανε οι φίλοι μας.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

01. One Minute to Midnight
02. The Edge of Emptiness
03. Dead Heaven
04. Sacred Blood
05. Voice Within
06. Shadows
07. Tragic Kingdom
08. The Ensign Of Freedom
09. Demons
10. Мёртвое небо
11. Святая кровь
12. Голос сердца
13. Тени
14. Царствие слёз
15. Демоны
16. Знамя свободы
17. Минута до полуночи
18. Грань пустоты

Το cd κυκλοφόρησε στις 29 Απριλίου του 2022.

Είδος: Progressive death metal / modern metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 91 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version