LifeSteps.gr

In Mourning - The Bleeding Veil review (2021 release)

In Mourning

Κανονικά δεν το είχα για να το παρουσιάσω το cd αυτό όχι γιατί δεν είναι εξαιρετικό αλλά γιατί είναι περσινή κυκλοφορία. Είδα όμως ότι δεν έχω κάνει κάτι από τους αγαπητούς In Mourning από την Σουηδία οπότε αποφάσισα να το κάνω τώρα γιατί το αξίζουν οι φίλοι μας. Επίσης οτιδήποτε μοιάζει έστω και λίγο με τους αγαπητούς μου Insomnium έχει διαχρονική αξία και πρέπει να προβάλλεται. Ας δούμε κάποια πράγματα για την μπάντα για να τους γνωρίσουν και αυτοί που δεν τους είχαν ακούσει μέχρι τώρα.

Καταρχήν τα παιδιά δεν είναι καινούριοι, αυτό είναι το έκτο τους ολοκληρωμένο cd από τότε που ξεκίνησαν. Παίζουν ένα πολύ καλό progressive μελωδικό death metal όπως οι Insomnium αλλά και αρκετές άλλες μπάντες κυρίως από την Φινλανδία που είναι και η αγαπημένη μου μέταλ σκηνή. Δεν θυμάμαι τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους αλλά αυτό το cd είναι από τα καλύτερα της περσινής χρονιάς που συναγωνίζεται άνετα τις μεγάλες κλασικές μπάντες του είδους.

Για παράδειγμα αυτό το cd είναι καλύτερο για μένα από το τελευταίο των In Flames και πολύ καλύτερο από το καινούριο των Soilwork βέβαια. Θα το έβαζα στο ίδιο επίπεδο με τους αγαπητούς The Halo Effect του εξαιρετικού Mikael Stanne. Χρησιμοποιώ κυρίως Σουηδούς καλλιτέχνες μιας και τα παιδιά είναι από εκεί. Τώρα που θυμήθηκα και τα περσινά είναι καλύτερο και από το τελευταίο των συμπατριωτών τους At the Gates για μένα πάντοτε.

Θα πρέπει να ξανακούσω τα παλιότερα cd των φίλων μας για να δω αν φτάσανε στην κορυφή που το αξίζουν με το παραπάνω φυσικά. Τώρα που οι μεγάλες μπάντες από την χώρα τους έχουν τις ανακατατάξεις αυτές είναι ευκαιρία για τους φίλους μας να ανέβουν ψηλά και να τους δούμε να κάνουν περιοδεία με τους θρυλικούς Dark Tranquillity η με τους The Halo Effect του Mikael.

Χρησιμοποιούν και καθαρά μελωδικά φωνητικά και τα απαραίτητα 'σκληρά' για το είδος. Επίσης διάβασα στην wiki ότι ο μπασίστας τους Sebastian Svalland έφυγε φέτος από την μπάντα γιατί αναρωτιόμουν γιατί δεν έχουν κάποιον άρα συμμετείχε και αυτός στην δημιουργία του cd αυτού. Πραγματικά ήταν έκπληξη το cd αυτό για μένα που ακούω συνήθως μπάντες από την Φινλανδία. Και οι στίχοι του είναι πολύ καλοί για το είδος και ταιριαστοί βέβαια.

Κλείνοντας την παρουσίαση μου στους φίλους μας να πω ότι αν δεν τους έχετε ακούσει κάντε το έστω και τώρα μιας και είναι πολύ καλοί μουσικοί και με ταλέντο που περισσεύει. Αν είχε βγει φέτος το cd θα έμπαινε σίγουρα στα καλύτερα της χρονιάς. Ήταν στα περσινά όμως αν αυτό λέει κάτι. Η παραγωγή και όλα  είναι σε επαγγελματικό επίπεδο όπως ακριβώς αρμόζει σε ένα τόσο καλό δημιούργημα.

Τώρα τι βαθμό να βάλω σε μια περσινή δημιουργία;. Άντε ένα 9.5/10 για τους αγαπητούς μας φίλους από την Σουηδία και εύχομαι να μην αλλάξουν καθόλου την πορεία τους από το φινλανδικό στυλ του μελωδικού προοδευτικού death metal. Να τους δούμε και από κοντά μαζί με τους The Halo Effect να το γιορτάσουμε μια και καλή. Είναι μια εξαιρετική μπάντα για να ανοίγουν για τους Insomnium η τους Dark Tranquillity σαν βασικούς πρωταγωνιστές. Να πάρουμε και κανά μπλουζάκι που έχουν και ωραία εξώφυλλα. Μπράβο πάλι στα παιδιά για το εξαίσιο cd τους.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

01. Sovereign
02. At The Behest Of Night
03. Solitude And Silence
04. Thornwalker
05. Blood In The Furrows
06. Lights On The Mire
07. Beyond Thunder

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Tobias Netzell – Φωνητικά, κιθάρα
Björn Petterson – Κιθάρα, φωνητικά
Tim Nedergård – Κιθάρα
Joakim Strandberg-Nilsson - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 26 Νοεμβρίου του 2021 από την εταιρεία Dalapop.

Είδος: Progressive melodic death metal.

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 46 λεπτά.

Μπορείτε να αγοράσετε το cd από εδώ.

Exit mobile version