LifeSteps.gr

Deadscape - Of The Deepest Shade review (2022 release)

Deadscape

Είχα βάλει στο πρόγραμμα να κάνω και ένα παιχνίδι έτσι για αλλαγή αλλά ακούγοντας το τελευταίο cd των αγαπητών Deadscape από την γειτονική μας Βουλγαρία είπα να το παρουσιάσω αμέσως γιατί αξίζει με το παραπάνω και είναι και το πρώτο δημιούργημα των παιδιών οπότε ένα feedback θα τους είναι πολύτιμο στην μακρά καριέρα τους. Το παιχνίδι το αφήνω για αργότερα αν δεν προκύψει κάτι πολύ καλό γιατί έχω βαρεθεί τα πολλά παλτά και τώρα που τελειώνει η χρονιά βγαίνουν πολλά μαζί κυρίως στο black metal.

Πρώτη και σημαντική επισήμανση για τους αγαπητούς Deadscape είναι ότι τα φωνητικά, τουλάχιστον τα βασικά, τα έχει αναλάβει πάρα πολύ καλά η εξαιρετικά ταλαντούχα Mirela που την θεωρώ εξίσου ισάξια με την γνωστή μας Αλίσα. Χωρίς να έχω ακούσει το τελευταίο cd των Arch Enemy ολόκληρο παρά μόνο κάτι hit που έχουν βγάλει στο youtube αρχίζω να καταλαβαίνω γιατί προωθούνται τα μέτρια προιόντα και αφήνουν από έξω ταλαντούχα παιδιά όπως εδώ τους αγαπητούς μας φίλους.

Και μετά σου λένε δίσκος της χρονιάς ο ένας και τον ακούς και είναι κάτι παλτά πολυτελείας που βγήκαν από το ντουλάπι σαν ζόμπι. Εντάξει πέφτουν τα λεφτά με το τσουβάλι αλλά δεν μπορεί να γίνονται όλα για το χρήμα, υπάρχουν και τα αυθεντικά ταλέντα που χρειάζονται προώθηση. Δεν θα ξεθάβουμε μόνο τα παλτά, άντε να τα βάζουμε και αυτά αν πρέπει αλλά όχι μόνο αυτούς. Βάζω στοίχημα ότι αν αλλάξω το όνομα της μπάντας σε κάτι πιο γνωστό κανείς δεν θα καταλάβει την διαφορά και θα λέει πως τα κατάφεραν και έβγαλαν κάτι της προκοπής επιτέλους.

Εν ολίγοις τα παιδιά παίζουν ένα πολύ καλό συνδυασμό μελωδικού death metal με κάτι από την φινλανδική σκηνή που μου αρέσει όπως έχω τονίσει και σε άλλα άρθρα. Δηλαδή μίξη 'σκληρών' φωνητικών στο μεγαλύτερο μέρος με κάποια διάσπαρτα καθαρά μελωδικά σε στυλ ελαφρώς prog. Είναι πάρα πολύ καλό το αποτέλεσμα γιατί συνήθως δεν ακούω μπάντες με γυναίκες τραγουδίστριες να έχουν τα 'σκληρά' φωνητικά αλλά εδώ η Μιρέλα κάνει φανταστική δουλειά και η μπάντα είναι εξαιρετικά καλή.

Να πω την αλήθεια δεν περίμενα να είναι τόσο καλό το cd των φίλων μας γιατί ξέρω από το είδος και έχω ακούσει πολλά παρόμοια από μέτρια και κάτω. Αυτό ξεφεύγει αμέσως από τον μέσο όρο και βάζει πλώρη για την κορυφή στα φετινά μελωδικά death metal που δεν είναι και τόσα πολλά (τα καλά). Επίσης η παραγωγή για ανεξάρτητη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους τους συντελεστές για την άψογη δημιουργία.

Μόλις διάβασα ότι την μίξη έκανε ο θρυλικός Dan Swanö οπότε κατάλαβα πως βγήκε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Κλείνοντας να πω ότι αν δεν τους έχετε ακούσει κάντε το τώρα γιατί αξίζουν. Και επειδή μοιάζουν με τους Arch Enemy απευθύνονται και σε τεράστιο κοινό. Για μένα είναι καλύτερο το cd αυτό από το τελευταίο τουλάχιστον των προαναφερόμενων. Ακούστε το και εσείς και βγάλτε την δική σας άποψη.

Χαίρομαι που ανακάλυψα τα παιδιά που έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους αν το συνεχίσουν έτσι δυναμικά. Βρίσκονται στο σωστό δρόμο και ο ήχος τους πολύ καλός, δεν χρειάζεται αλλαγή η μίξη με άλλα είδη, η περισσότερο prog στοιχείο. Εκεί που είναι τώρα είναι εξαιρετικοί. Η βαθμολογία μου 9.5/10. Μπράβο ξανά στους φίλους μας.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. To Ashes
2. Forsaken
3. The Brightest Light
4. The Artist
5. Stillborn
6. In Desolate Silence
7. As Seasons Change
8. Witherer
9. From The Colourless Skies
10. The Shadow Of The Clouds
11. Ending
12. The Ever-pouring Rain

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Mirela Kaneva – Φωνητικά
Ivan Bratoev – Κιθάρα
Ani Dimitrova ­ Κιθάρα
Ivan Kolev – Ντραμς
Alexander Trifonov – Μπάσο, φωνητικά

Το cd κυκλοφόρησε στις 14 Ιανουαρίου του 2022.

Είδος: Μελωδικό death metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 48 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version