LifeSteps.gr

In Loving Memory – The Withering review (2022 release)

In Loving Memory

Ξαναγυρνάμε στο death doom που μου αρέσει ιδιαίτερα και στους αγαπητούς In Loving Memory από την Ισπανία και το τρίτο τους cd με τον τίτλο The Withering. Παίζουν ένα πολύ καλό για το είδος μελωδικό death doom. Η μπάντα ξεκίνησε το 2005 και στην αρχή είχαν και κοπέλα τραγουδίστρια. Μετά ανέλαβε ο αγαπητός Juanma το καθήκον να κρατήσει την μπάντα ψηλά έχοντας τα 'σκληρά' φωνητικά και όπως βλέπω και ακούω τα καταφέρνει περίφημα μέχρι τώρα.

Ειδικά αυτά τα ψιθυριστά φωνητικά που μου θυμίζουν τους θρυλικούς Meshuggah είναι το κάτι άλλο. Τα παιδιά χρησιμοποιούν και πλήκτρα στις συνθέσεις τους και αυτό δίνει μια πολύ καλή ατμόσφαιρα καθώς δεν ξεφεύγει σε μοντέρνα επίπεδα το όλο έργο. Ο ήχος τους είναι πολύ καλός για τα γούστα μου μπορώ να πω, αργό doom αλλά με τα κατάλληλα φωνητικά. Και πιο γρήγορο να ήταν δεν θα με πείραζε. Πολύ καλός και σταθερός ρυθμός καθόλη την διάρκεια του cd ακούγεται πολύ ευχάριστα για το είδος του. Είναι το δεύτερο εξαιρετικό cd που ακούω τελευταία μετά τους φανταστικούς Soliloquium.

Πιστεύω ότι τα δύο αυτά cd θα παλέψουν για την πρωτιά στο τέλος της χρονιάς για την κατηγορία του death doom φυσικά. Αν δεν προκύψει κάποιο άλλο καλύτερο που δεν το θεωρώ απίθανο γιατί έχω πολλά ακόμα στην σειρά να ακούσω και μερικά είναι στο death doom αλλά από underground μπάντες οπότε ποιός ξέρει αν κάνουν την έκπληξη και πεταχτεί κανείς. Αυτά που δεν αντέχω τελευταία είναι τα power metal. Τρία στην σειρά για πιθανή παρουσίαση και τα τρία απαράδεκτα ήταν. Τόσο παλτά δεν βάζω ούτε για αστείο.

Έχω και μερικά μελωδικά death όπως βλέπω εδώ, από εδώ μπορεί να προκύψει κάτι καλό. Σε λίγες μέρες έρχεται και το καινούριο δημιούργημα του μεγάλου Tobias Sammet με τις ωραιότατες μέταλ όπερες του που θα είναι σίγουρα πιστεύω στα top. Το project Avantasia σημαίνει εγγυημένη ποιότητα για μένα με τόσους εκλεκτούς καλλιτέχνες μαζεμένους.

Ας ξαναγυρίσω και στους φίλους μας τους In Loving Memory, με παρέσυρε ο ωραίος τους ήχος σαν το Broken Cog των Meshuggah που μόνο για αυτό παίρνουν πολλά συν στην βαθμολογία τους μιας και είμαι φαν. Εν τω μεταξύ νομίζω ότι στρίψανε και λίγο προς τον ωραίο prog ήχο για αυτό μου θύμισαν τους προαναφερόμενους πολύ. Φανταστικό αργό και μελωδικό τέμπο για το είδος με τα ψιθυριστά φωνητικά. Η μουσική μιλά από μόνη της εδώ με τα παιδιά, θα ψάξω για βίντεο να τους ακούσετε και εσείς.

Έχουν μια μελαγχολία στους στίχους που είναι απίθανη. Σαν να πετύχανε ακριβώς αυτό που μου αρέσει να ακούω στο doom. Δεν θα χρειαστεί να γράψω κάτι άλλο για το έργο τους εκτός από το να τους πω ένα μπράβο για την εξαιρετικά ποιοτική δουλειά τους σε όλους τους τομείς.

Ένα 9.5/10 άνετα το έχουν και βέβαια μπαίνουν στα καλύτερα του είδους για την φετινή χρονιά για να μην ξεχνιόμαστε. Έχω ανοίξει κατάλογο με όλα τα καλά και μόνο στα συμφωνικά έχω πολλές υποψηφιότητες και πρέπει να γίνει εκκαθάριση, στα υπόλοιπα υπάρχει ακόμα χώρος για υποψήφιες μπάντες. Ειδικά στο power θέλουμε κάτι καλό γιατί είναι πολλά τα παλτά, η πλάκα είναι ότι στο death έχει περισσότερα από το power metal. 3 μήνες ακόμη και θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Stellar Runaway
2. Lead Clouds
3. The Dance of Moons
4. Dawn of Misery
5. Fractured
6. Translucid Remains
7. Sun of Ebony
8. Nothing But Pain
9. The Reversal
10. Martyrdom of Light

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Juanma “Xykhron” B. - Κιθάρα, φωνητικά
Jorge Araiz - Κιθάρα
Alberto. D - Πλήκτρα
Txerra G. - Μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε στις 12 Ιανουαρίου του 2022 από την εταιρεία Funere.

Είδος: Μελωδικό death doom metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 78 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version