LifeSteps.gr

Skull Fist – Paid In Full review (2022 release)

Skull Fist

Όταν άκουσα πρώτη φορά το cd των Skull Fist από τον Καναδά σκέφτηκα αμέσως ότι είναι μια μπάντα που παίζει τα γνωστά και δεν αξίζει ειδικής παρουσίασης. Μετά όμως από άλλες δύο φορές τουλάχιστον είδα ότι οι φίλοι μας έχουν το ταλέντο να πάνε μπροστά και να συνεχίσουν στον δρόμο που χάραξαν οι θρυλικοί Scorpions μιας και ακούγονται ίδιοι με αυτούς λόγω της φωνής του τραγουδιστή. Δεν φταίει όμως το παιδί που έχει ίδια φωνή με τον Klaus Meine άρα θα εξετάσω τις υπόλοιπες παραμέτρους για να δω αν μπορούν να σταθούν μόνοι τους στην σκηνή.

Η μπάντα ακούγεται όπως ακριβώς οι Scorpions την δεκαετία του 80 γιατί τώρα τελευταία έχουν μεγαλώσει και είναι λογικό να ρίξουν ταχύτητα. Τα παιδιά παίζουν ένα ωραίο speed παραδοσιακό heavy metal βγαλμένο μέσα από την δεκαετία του 80 άντε αρχές 90 το πολύ. Παίζουν πολύ καλά τον ρόλο τους και έτσι θα έχουν και ανάλογη βαθμολογία χωρίς να λάβω υπόψη την ομοιότητα με τους θρύλους της ροκ σκηνής για να μην τους αδικήσω.

Έχω ακούσει πολλές παρόμοιες μπάντες φέτος ειδικά με έμφαση στην χρυσή δεκαετία του 80 λες και απευθύνονται σε εμάς τους μεγαλύτερους που την ζήσαμε και τα ακούγαμε από πρώτο χέρι. Ωραίο είναι δεν λέω αλλά μην το κάνουν και όλοι γιατί θέλουμε και κάτι το διαφορετικό. Εκτός αν αποσυρθούν οι παλιοί και αναλάβουν τα νέα παιδιά στην θέση τους που τα καταφέρνουν μια χαρά. Φαντάζομαι να κάνουν συναυλία εδώ στα μέρη μας και να πάω με μπλουζάκι των Scorpions σαν παλιός metalhead.

Ευτυχώς που έχω και τα doom μου για ποικιλία όπως και τα ωραιότατα folk που έχουν προκύψει τελευταία γιατί είχε πέσει βαρεμάρα κυρίως με πολλά thrash speed από τις Ηνωμένες Πολιτείες που αντέγραφαν τους Metallica και άλλες κλασικές μπάντες του είδους. Ευτυχώς εδώ οι φίλοι μας μπορεί να μοιάζουν λόγω φωνής με τους παλιούς Scorpions αλλά προσπαθούν να βγάλουν και τα δικά τους μελωδικά τραγούδια στο είδος.

Σε τελική ανάλυση είναι ένα καλό cd, όχι τέλειο που λένε άλλοι ως συνήθως λόγω εταιρείας από πίσω αλλά κρατιέται άνετα στα καλύτερα του κλασικού heavy metal ήχου. Στους περισσότερους θα αρέσει, στους λίγους που ψάχνουν και την παραμικρή λεπτομέρεια σαν και εμένα θα είναι αρεστό αλλά όχι για δεκάρι με τίποτα. κλέινοντας να πω ότι χρειάστηκε πέντε συνολικά φορές να το ακούσω προσεκτικά για να μην βγάλω λάθος εκτίμηση.

Σαν speed metal είναι καλύτερο, στα τραγούδια που μοιάζουν με των Scorpions τίποτα το σπουδαίο. Κάπου μοιρασμένο και ισορροπημένο το βρίσκω με πολύ καλή δουλειά στην παραγωγή του από επαγγελματικά χέρια που γνωρίζουν τι κάνουν. Θα του βάλω ένα 7/10 λόγω κυρίως της ομοιότητας με τους γνωστούς αλλά μπορούν και πολύ καλύτερα τα παιδιά αν και το είδος απαιτεί συγκεκριμένες συνθέσεις που σε δεσμεύουν εκτός αν αλλάξεις πλεύση και το πας αλλού το καράβι.

Με τέτοια φωνή δεν ξέρω αν θα τους πήγαινε λίγο πιο progressive ίσως να δοκιμάσουν στην επόμενη κυκλοφορία όταν αποφασίσουν να την βγάλουν. Μέχρι τότε ας αρκεστούμε στο ωραίο speed metal που έχουν αρκετά τραγούδια τους. Ίσως με κάποιον άλλον στα φωνητικά να πηγαίναν ακόμα καλύτερα να και ο Zach δεν φταίει που μοιάζει η φωνή του με άλλον τόσο πολύ. Εδώ δεν είναι σαν την Tarja που έχω ακούσει 20-30 σοπράνο με την ίδια φωνή, έχουμε ξεχωριστή περίπτωση.

Το cd αυτό απευθύνεται κυρίως στους μεγαλύτερους σε ηλικία metaheads που είχαν ζήσει την δεκαετία του 80 στο πετσί τους με τα ωραία διαχρονικά ακούσματα. Στους υπόλοιπους οι γνώμες θα είναι μοιρασμένες πιστεύω. Δεν είναι το μοντέρνο άκουσμα ούτε και το πιο εύπεπτο. Ακούστε τα παιδιά και βγάλτε το συμπέρασμα σας. Μπράβο στους φίλους μας από τον Καναδά για την αξιολογότατη προσπάθεια τους.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Paid In Full
2. Long Live The Fist
3. Crush, Kill Destroy
4. Blackout
5. Madman
6. For The Last Time
7. Heavier Than Metal
8. Warrior Of The North

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Zach Slaughter - Φωνητικά, κιθάρα
Casey Slade – Μπάσο, δεύτερα φωνητικά
JJ Tartaglia - Ντραμς
Johnny Nesta - Κιθάρα, δεύτερα φωνητικά

Το cd κυκλοφόρησε στις 22 Απριλίου από την εταιρεία Atomic Fire Records.

Είδος: Traditional heavy metal / speed metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 34 λεπτά.

Exit mobile version