LifeSteps.gr

Deadwater Saloon game review (2022 release)

Deadwater Saloon

Για να ξεφύγω λίγο από την μουσική είπα να ασχοληθώ και με ένα παιχνίδι που μου κίνησε το ενδιαφέρον τελευταία και είναι το Deadwater Saloon, ένα strategy-management game όπου χτίζουμε το δικό μας σαλούν στην άγρια δύση και το χειριζόμαστε από το μηδέν έως ότου φτάσουμε στο τέλος που δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη γιατί είμαστε στην αρχή και το παιχνίδι φτιάχνεται ακόμα από τους δημιουργούς του που είναι όμως πολύ παραγωγικοί.

Το Deadwater Saloon μου θυμίζει μια από τις καλύτερες δραματικές τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών, το αξέχαστο Deadwood. Με τρεις μόνο σεζόν που προβλήθηκαν μεταξύ των ετών 2004 -2006, η εν λόγω σειρά ἐγραψε τηλεοπτική ιστορία, βασιζόμενη κυρίως στο καταπληκτικό της σενάριο και στην ερμηνεία του Ian McShane στον ρόλο του ιδιοκτήτη σαλούν, Al Swearengen.

Η σειρά παρουσιάζει ένα σωρό ιστορικά πρόσωπα της εποχής του 19ου αιώνα, απεικονίζοντας την μεταμόρφωση της πόλης του Deadwood από ένα καταυλισμό γεμάτο ετερόκλητα άτομα σε κανονική πόλη με νόμους, κανόνες και επιχειρήσεις. Αν θέλετε να απολαύσετε την καλύτερη σειρά γουέστερν όλων των εποχών δείτε το Deadwood, αν επιθυμείτε να ζήσετε την ζωή του Al Swearengen σε ψηφιακή φόρμα, ασχοληθείτε οπωσδήποτε με το Deadwater Saloon.

Η ομοιότητα του "σαλουνάρχη" που βλέπουμε στην επίσημη εικόνα του παιχνιδιού, του τύπου με την μουστάκα και τις δύο κοπέλες που τον πλαισιώνουν, με τον Swearengen σίγουρα δεν είναι τυχαία. Σκοπός μας είναι να ζήσουμε την ζωή του ιδιοκτήτη ενός σαλούν τον 19ο αιώνα, μια πολυτάραχη ζωή η οποία θα γείρει προς όποια κατεύθυνση εμείς επιλέξουμε.

Επειδή το Deadwater Saloon είναι σε πρώιμη έκδοση την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι περιορισμένο σε διάρκεια (φτάνετε πολύ γρήγορα στο τέλος και δεν έχετε τίποτα να κάνετε), λείπουν αρκετά πράγματα και παρουσιάζονται ενίοτε και bugs. Ο δημιουργός του όμως είναι πολύ παραγωγικός, δουλεύει καθημερινά στην ανάπτυξή του, κυκλοφορεί ασταμάτητα νέα fixes για να διορθώσει τα προβλήματα και να εμπλουτίσει το περιεχόμενό του και, το σημαντικότερο, ακούει τις προτάσεις και τις υποδείξεις των παικτών που το έχουν αγοράσει.

Ο στόχος μέσα στο Deadwater Saloon είναι να φτιάξετε τον χαρακτήρα σας όπως εσείς επιθυμείτε, να δημιουργήσετε σχέσεις με τους υπόλοιπους κατοίκους της μικρής στην αρχή πόλης και να επεκτείνεται το σαλούν σας προσθέτοντας πράγματα και πουλώντας το απαραίτητο ποτό στους διψασμένους πελάτες σας. Έχει κοινά σημεία με το Crossroad Inn αλλά και το Tavern Master, λογικό είναι αφού έχουν την ίδια φιλοσοφία, την ανάπτυξη της επιχείρησής μας.

Φυσικά πρέπει να προσλάβουμε και το απαραίτητο προσωπικό για να μας βοηθά στις εργασίες γιατί μόνοι μας δεν τα καταφέρνουμε όλα. Βρίσκουμε το κατάλληλο προσωπικό από τους κατοίκους της πόλης μας και τους παίρνουμε στο σαλούν μας. Θέλουμε μάγειρα, καθαρίστριες ακόμα και πόρνες για να διασκεδάζουν τους πελάτες μας. Έχουμε και τα τυχερά παιχνίδια βέβαια για να συμπληρώνουν το απαραίτητο κλίμα ενός πλήρους σαλούν.

Η οικονομική διαχείριση του σαλούν μας είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη, το ίδιο και οι διαπροσωπικές σχέσεις. Επιλέγουμε με μεγάλη προσοχή τις ποσότητες αγαθών που θα αποθηκεύσουμε, ελέγχουμε μόνιμα τις προτιμήσεις των πελατών ώστε να ξέρουμε τι θα αγοράσουμε, πρέπει  να επεκτείνουμε τους χώρους του σαλούν μας το συντομότερο γιατί, κυριολεκτικά, δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να αναπτυχθούμε αρχικά κ.ο.κ. Αναμένουμε την δυνατότητα να φτιάξουμε και δεύτερο, τρίτο κ.ο.κ. σαλούν στην περιοχή και την δυνατότητα να επεκτείνουμε σε τεράστιο βαθμό τις εγκαταστάσεις μας αντί να στριμωχνόμαστε σαν τα... ποντίκια όπως γίνεται στην παρούσα κατάσταση του τίτλου.

Στο επίπεδο των σχέσεων, τα skills με τα οποία έχουμε προκίσει τον χαρακτήρα μας βοηθούν τρομακτικά στο να συνάψουμε τις σχέσεις που εμείς επιθυμούμε, πελατειακές, συνεργατικές ή ερωτικές. Υπάρχουν και τα απαραίτητα evants φυσικά, να μην τα ξεχνάμε γιατί διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ιστορία. Ότι επιλέγουμε έχει τον ανάλογο αντίκτυπο βέβαια στην μετέπειτα εξέλιξη του παιχνιδιού. Μου άρεσαν όσα events εμπεριείχαν χιούμορ και ουσιαστικές επιλογές αλλά δυστυχώς υπάρχουν και πολλά στα οποία δεν έχουμε την παραμικρή επιλογή και είναι εκ των πραγμάτων καταστροφικά για την ομαλή λειτουργία της επιχείρησής μας. Στα events δοκιμάζονται τα skills του χαρακτήρα μας και αυτό προσδίδει μια RPG διάσταση που την απολαμβάνουμε ιδιαίτερα.

Κλείνοντας να πω ότι το Deadwater Saloon από τα πρώτα λεπτά του φαίνεται πολύ ενδιαφέρον με πολύ καλά γραφικά και τον ανάλογο ήχο και αν θα του έβαζα μια βαθμολογία γιατί θεωρώ αδικία να κρίνεις κάτι πριν την τελική του έκδοση αυτό θα ήταν ένα 8/10 γιατί μου αρέσει το συγκεκριμένο είδος παιχνιδιών. Δοκιμάστε το οι φανς του είδους και αν κάνετε υπομονή πιστεύω ότι θα εξελιχθεί σε κάτι το εξαιρετικό με τις απαραίτητες προσθήκες.

Το Deadwater Saloon κυκλοφόρησε στις 13 Σεπτεμβρίου του 2022 από τις εταιρείες
CreativeForge Games και PlayWay S.A.

Μπορείτε να το αγοράσετε από το Steam στο ποσό των 17 ευρώ εδώ.

Είδος: Building, management, strategy, simulation

Exit mobile version