LifeSteps.gr

King of Retail game review (2022 release)

King of Retail

Ένα από τα λίγα παιχνίδια που έπαιξα αυτή την χρονιά όταν μένει λίγος ελεύθερος χρόνος από την μουσική είναι και το King of Retail το οποίο κυκλοφόρησε σχετικά πρόσφατα αλλά έχει ακόμα μερικά μικροπροβλήματα. Απευθύνεται σε αυτούς που τους αρέσει να δημιουργούν από το μηδέν την δική τους επιχείρηση και να επεκτείνουν με την πάροδο του χρόνου. Ας το δούμε αναλυτικότερα παρακάτω.

Στην αρχή ξεκινάμε το παιχνίδι προσπαθώντας να φτιάξουμε το πρώτο μας κατάστημα από το μηδέν βέβαια. Εδώ να τονίσω ότι το game είναι αρκετά μεγάλο σε διάρκεια και δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη να έχουμε το μονοπώλιο στην αγορά. Είναι το ακριβώς αντίθετο με το άλλο game που παρουσίασα το Deadwater Saloon που ακόμα είναι σχετικά φτωχό σε περιεχόμενο αλλά φτιάχνεται με τον καιρό.

Επιλέγουμε να χτίσουμε το μαγαζί μας κάπου που θα είναι προσβάσιμο από το κοινό για να μαζέψουμε κόσμο γιατί αλλιώς μένουμε μόνοι μας και δεν πουλάμε τα εμπορεύματα που αρχικά τοποθετούμε στα ράφια μόνοι μας φυσικά. Όπως είναι γνωστό πρέπει να διαφημίσουμε το μικρό μας κατάστημα για να το δουν οι υποψήφιοι πελάτες μας. Πρέπει να ελέγχουμε τα θέλω αυτών που έρχονται στο μαγαζί μας γιατί μόνο έτσι θα ανοίξουν τα πορτοφόλια τους και θα βγάλουμε χρήματα.

Στην αρχή δεν έχουμε λεφτά καθόλου και δεν είναι εύκολο να διακοσμήσουμε το μαγαζί όπως θα επιθυμούσαμε. Δίνουμε λίγα στην αρχή για τα απαραίτητα εφόδια και ράφια και σιγά-σιγά το φτιάχνουμε όπως το θέλουμε. Χρειάζεται αρκετή προσοχή στην αρχή τουλάχιστον αν θέλουμε να γίνουμε πλούσιοι και να έχουμε το μονοπώλιο κάποια στιγμή στο παιχνίδι.

Παρόλο που είναι ένα πολύπλοκο παιχνίδι για κάποιον που δεν έχει παίξει πολλά παρόμοια εν τούτης μαθαίνεται γρήγορα και μπορούμε να το απολαύσουμε αμέσως. Πρέπει να λάβουμε υπόψη και την ασφάλεια του καταστήματος μας από τους κλέφτες που παραμονεύουν να μας ξαλαφρώσουν με την πρώτη ευκαιρία. Επίσης θα πρέπει να λύνουμε όλες τις απορίες των πελατών μας αν θέλουμε να τους έχουμε μόνιμους στο μικρό μας στην αρχή μαγαζί.

Έχει και την επιλογή να διοικήσουμε την δική μας εταιρεία αλλά δεν ασχολήθηκα καθόλου με αυτό γιατί προτιμώ πάντα να ξεκινώ από το μηδέν στο μικρό μου μαγαζί και να το επεκτείνω με τον χρόνο. Όπως είναι κατανοητό έχουμε και την δυνατότητα να προσλάβουμε και προσωπικό να μας βοηθάει στις δουλειές γιατί μόνοι μας θα πελαγώσουμε κάποια στιγμή όσο τσιγκούνηδες και να είμαστε και να μην θέλουμε να πληρώνουμε πολλούς υπαλλήλους.

Φυσικά οι πολλοί υπάλληλοι έχουν και το ανάλογο κόστος για την τσέπη μας και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην επιλογή τους και στην διαπραγμάτευση των συμβολαίων τους. Τοποθετούμε ειδικά αντικλεπτικά στην είσοδο του μαγαζιού μας για να μην το σηκώνουν κάθε τρεις και λίγο οι κλέφτες που όσο μεγαλώνει η επιχείρηση τόσο πιο συχνά μας επισκέπτονται.

Είναι ένα πολύ ευχάριστο και εθιστικό sandbox game για αυτούς που τους αρέσουν τα strategy, management και παιχνίδια τύπου The Sims. Από γραφικά και ήχο που πολλοί παραπονιούνται μια χαρά είναι για το είδος. Έχει βέβαια ακόμη μερικά μικρο bugs αλλά αν δεν είχε θα ήταν θαύμα αφού όλα σχεδόν όσα έχω παίξει έχουν και πολύ περισσότερα μάλιστα.

Σαν βαθμολογία θα του έβαζα 8.5/10 κυρίως γιατί μου αρέσει το είδος και πάντα δοκιμάζω όλα τα παρόμοια games. Αυτό ξεχωρίζει αμέσως από τον σωρό με τα παρόμοια, είναι διασκεδαστικό και το κυριότερο αξίζει τα λεφτά του γιατί είναι μεγάλο σε διάρκεια. Έχει πολλά προιόντα που μπορούμε να βάλουμε στο μαγαζί μας για πούλημα και γενικά δεν βλέπω να του λείπει τίποτα το σημαντικό.

Αν σας αρέσουν αυτού του στυλ τα παιχνίδια δοκιμάστε το άνετα, δεν θα το μετανιώσετε σίγουρα. Αρχίστε να πουλάτε πράγματα για να γίνετε πλούσιοι έστω και στην ψηφιακή μας πραγματικότητα.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 14 Σεπτεμβρίου του 2022 από την γνωστή μας εταιρεία
Iceberg Interactive και έχει δημιουργηθεί από την Freaking Games.

Είδος: Casual / simulation / building / management / strategy

Exit mobile version