LifeSteps.gr

Liliumdust – Our Deepest Hollows review (2022 release)

Liliumdust

Επανήλθα γρήγορα στο καλό συμφωνικό μέταλ με μια εξαιρετική πρόταση για τους φανς του είδους που μας έρχεται από τους αγαπητούς Liliumdust από την Αργεντινή και το ολοκαίνουριο cd τους που ονομάζεται Our Deepest Hollows. Είναι από τα καλύτερα του είδους για φέτος κατά την γνώμη μου. Εξαιρετική δουλειά από τα παιδιά και να σκεφτείτε ότι είναι ανεξάρτητοι αν είναι δυνατόν με τέτοιο ταλέντο. Ας το δούμε όμως αναλυτικότερα.

Καταρχήν μόλις το έβαλα και άκουσα την υπέροχη φωνή της αγαπητής Melitza που είναι σοπράνο αναφώνησα Tarja εσύ;. Μεταξύ σοβαρού και αστείου τώρα επειδή έχω ακούσει πάρα πολλά φέτος στο είδος αυτό πάντοτε για να μην ξεφεύγουμε είναι από τις καλύτερες φωνές στην μέταλ σκηνή η κοπέλα. Δεν τους είχα ξανακούσει μέχρι τώρα και μου έκανε εντύπωση το πόσο καλοί είναι και πως είναι δυνατόν να παραμένουν χωρίς εκπροσώπηση οι φίλοι μας.

Αυτό το cd είναι και ακούγεται σαν μια υπέροχη μέταλ όπερα που μου θύμισε παλιές καλές εποχές που άκουγα τα πρώτα των Nightwish και το ονειρικό Sleeping Sun όπου ζωγράφιζε ο Tuomas και εκτελούσε η Tarja με μαγικό τρόπο. Εδώ το cd έχει και όλα τα μοντέρνα στοιχεία που θα επιθυμούσε κάποιος να ακούσει σε ένα σύγχρονο έργο οπότε απευθύνεται σε ένα τεράστιο κοινό από φανς των Nightwish, Epica, Edenbridge και όλων των θαυμάσιων συγκροτημάτων συμφωνικού μέταλ.

Έχοντας και το νέο σχετικά cd από τους Semblant από την Βραζιλία για να το παρουσιάσω αυτό εδώ είναι χιλιόμετρα καλύτερο. Καμμιά σύγκριση δεν μπορεί να γίνει ανάμεσα στις δύο μπάντες κατά την γνώμη μου. Αφού το άλλο το άφησα για να μην βάλω χαμηλή βαθμολογία και πικράνω τα παιδιά. Αυτό εδώ κατά την γνώμη μου μπαίνει άνετα σφήνα στα καλύτερα συμφωνικά μαζί με τους Visions of Atlantis, Glasya, Eye of Melian, την εκλεκτή Chantal και το cd του Arjen Lucassen.

Πολλά τα πανέμορφα συμφωνικά έργα για φέτος και να δούμε στο τέλος της χρονιάς πιο θα επιλεγεί σαν κορυφαίο. Τα θεωρώ όλα ισάξια στο είδος τους και ορισμένα κερδίζουν επιπλέον πόντους λόγω της δυσκολίας να εκδοθούν μιας και δεν υπάρχει εταιρεία που βοηθάει όλους τους φίλους μας στην δουλειά τους και το χρεώνονται οι ίδιοι η οι πιστοί φανς τους. Αν είναι δυνατόν εν έτη 2022 να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην μουσική σκηνή.

Τέλος πάντων είναι μεγάλη ιστορία αυτή και το έχω ξαναπεί τι παίζει με τα συμφέροντα των μεγάλων κυρίως εταιρειών. Ξαναγυρνώντας στο cd μας να πω για να μην το ξεχάσω μετά ότι υπάρχουν στοιχεία prog και gothic στο όλο δημιούργημα που μαζί με τους μοντέρνους ήχους από τα πλήκτρα το καθιστούν πολύ μελωδικό και επίκαιρο, δηλαδή ότι πρέπει για την εποχή μας, ένα μοντέρνο ωραιότατο συμφωνικό δημιούργημα άψογα παιγμένο και εκτελεσμένο που θα ικανοποιήσει άπαντες.

Κλείνοντας την παρουσίαση μου στους αγαπητούς μας φίλους να πω πολλά συγχαρητήρια για το εξαιρετικό τους έργο και για την πολύ καλή παραγωγή και μιξάρισμα. Όλα είναι στην θέση τους πολύ σωστά και μακάρι οι φίλοι μας να βρουν το συντομότερο μια καλή εταιρεία να τους βοηθήσει να παράγουν και άλλα τέτοια δημιουργήματα για εμάς τους φανς του μελωδικού συμφωνικού ήχου. Άνετα παίρνουν το δεκάρι από μένα 10/10 και μπράβο στην εξαιρετική κοπέλα που τραγουδάει υπέροχα.

Το tracklist αυτού του υπέροχου cd είναι το ακόλουθο:

01. Getting into the Black Hole
02. Phoenix
03. Survivor
04. Remember Me
05. Dusk
06. Inner Child
07. Sway
08. Living Memories
09. Compliant Masks
10. A Morn Overhauled

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:
Melitza Torres – Φωνητικά σοπράνο, χορωδία και 'σκληρά' φωνητικά
Ariel Perchuk – Πλήκτρα, πιάνο και προγραμματισμός
Alejandro Zapico – Μπάσο
Fernando Pizarro – Κιθάρα
Luca Benitez - Ντραμς

Επίσης συμμετέχουν και οι:

Miranda Guldris και Guada Portillo - Soprano και Mezzosoprano χορωδίες στο κομμάτι “Remember Me”

Το cd κυκλοφόρησε στις 15 Αυγούστου του 2022.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Η συνολική διάρκεια του είναι περίπου 50 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ. ​

Exit mobile version