LifeSteps.gr

Anthea – Tales Untold review (2022 release)

Anthea

Ακούγοντας για πρώτη φορά το καινούριο cd από τους Anthea με τον τίτλο Tales Untold σκέφτηκα ότι θα είναι μια μπάντα από την Ευρώπη. Τα παιδιά όμως προέρχονται από το Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών. Ξεκίνησαν την πορεία τους το 2015 και αυτό είναι το δεύτερο ολοκληρωμένο τους cd κάτω από την ίδια εταιρεία που τους βοηθάει, την Rockshots Records. Ας δούμε κάποια πράγματα για την δημιουργία των φίλων μας παρακάτω.

Πρώτον και σημαντικότερο είναι ότι ο ήχος τους είναι καθαρό συμφωνικό μέταλ κινηματογραφικού στυλ. Βέβαια έχουν εισάγει και άλλα στοιχεία στις συνθέσεις τους για να έχει ποικιλία αλλά το βασικό είναι ότι κινούνται στο ύφος του συμφωνικού που όλοι γνωρίζουμε. Έχει καθαρά φωνητικά κατά το 90% περίπου και που και που πετάγονται και λίγα όμως 'σκληρά' για να αλλάζουν το κλίμα αν και νομίζω δεν ταιριάζουν στο όλο δημιούργημα έτσι όπως είναι.

Οι μελωδίες είναι παντού και μου φαίνεται σχεδόν σίγουρο ότι θα αρέσουν σε πολύ κόσμο που θα τους ακούσει. Είναι μοντέρνο το cd με όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται για να ακούγεται ευχάριστα. Στην αρχή που το έβαλα μου θύμισε τους Majesty από την Γερμανία. Βέβαια σε άλλο στυλ γιατί οι άλλοι παίζουν κυρίως epic metal. Έχει και το ανατολίτικο στοιχείο του μέσα στο cd μας και ειδικά στο τραγούδι Sapiens που μου θύμισε λίγο τους αγαπημένους μου Glasya.

Το έχω ακούσει πέντε φορές μέχρι τώρα το cd των φίλων μας όχι γιατί είναι δύσκολο αλλά δεν θέλω να τους αδικήσω στην βαθμολόγηση επειδή έχω ακούσει ένα τόνο συμφωνικά μου φαίνονται πολλά από αυτά τα ίδια. Είναι μια κατηγορία με υπερπληθώρα νέων αξιόλογων όμως τίτλων όπως έλεγα χτες για το cd των Liliumdust που ήταν φανταστικό. Οι φίλοι μας από την Καλιφόρνια παίζουν ένα καλό έως πολύ καλό συμφωνικό μέταλ, δίνουν όμως έμφαση και στο προοδευτικό μοντέρνο στυλ για να είναι πιο μελωδικό και έτσι αρεστό σε ευρύ κοινό.

Έχει αρκετά όμορφα τραγούδια μέσα το cd όπως η μπαλάντα Memoriam. Δεν τα είχα ακούσει τα παιδιά στην προηγούμενη κυκλοφορία τους , τους έμαθα τώρα μια και καλή που λένε αλλά τους συνιστώ στους φίλους του συμφωνικού μέταλ σαν μια πολύ καλή και ταλαντούχα νέα μπάντα. Όλοι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και στην παραγωγή και στο μιξάρισμα και στο παίξιμο των μελωδικών συνθέσεων.

Είναι και αυτό ένα από τα πολύ καλά cd της φετινής χρονιάς που είναι πλούσια σε συμφωνικό μέταλ από ότι φαίνεται μέχρι τώρα και έχω ακόμα και άλλα cd να παρουσιάσω από το είδος. Τουλάχιστον σε αυτό το είδος ακούμε ωραία μουσική σε αντίθεση με κάποιες από τις άλλες κατηγορίες που είναι επί το πλείστον βαρετά. Ειδικά στο power metal γιατί στο doom τα περισσότερα προέρχονται από underground μπάντες και έτσι δεν περιμένω και πολλά πράγματα.

Κλείνοντας αφού πω πρώτα μπράβο στους φίλους μας για αυτό το όμορφο cd να βάλω και ένα 7/10 όχι γιατί είναι χειρότερο από πολλά άλλα, κυρίως γιατί είναι τόσο μεγάλος ο ανταγωνισμός που αν βάζω σε όλα δεκάρια στο τέλος θα μαζευτούν καμμιά 20αριά για την πρώτη θέση και θα είναι αδύνατη η επιλογή μόνο ενός. Πάντως όπως έχω πει 7,8.9 βαθμολογία είναι για τα πολύ καλά cd που πρέπει όλοι να ακούσουν και ας τα αξιολογήσουν οι ίδιοι όσο νομίζουν.

Το tracklist του cd είναι το εξής:

1. Tales Untold
2. Ascendence
3. Song for Winter
4. The Deceiver
5. Sapiens
6. Memoriam
7. Looking Glass
8. Empyrean
9. Sunder Heart
10. In Time

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Diego Valadez – Φωνητικά, πλήκτρα
Juan Pina – Κιθάρα, 'σκληρά' φωνητικά
Marcos Mejia – Κιθάρα
Eric Guerrero – Μπάσο
Peter Vasquez – Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 26 Αυγούστου του 2022 από την εταιρεία Rockshots Records.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 45 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version