LifeSteps.gr

Living Tales - Persephone review (2022 release)

Living Tales

Βλέποντας τον τίτλο του cd Persephone νόμισα ότι θα προέρχεται από κάποια από τις δικές μας μπάντες. Τελικά είναι από τους αγαπητούς Living Tales από το Πόρτο της Πορτογαλίας και αυτό είναι το δεύτερο τους στούντιο cd αν δεν κάνω λάθος γιατί δεν έχω πολλές πληροφορίες για την μπάντα, ότι βρίσκω από το bandcamp είναι κυρίως. Παίζουν ένα καλό συμφωνικό μέταλ με κάποια στοιχεία prog αλλά και folk που κάνει το cd ιδιαίτερο σαν άκουσμα.

Δεν βρήκα ούτε τα ονόματα των φίλων μας για μια καλή παρουσίαση. Νομίζω η κοπέλα λέγεται  Άννα από ότι είδα στο instagram, θα βρω και τα υπόλοιπα παιδιά ψάχνοντας, και μου θυμίζει σαν να ακούω την θρυλική Doro σε νεαρή ηλικία κάπου στα 80'ς φυσικά. Ο ήχος τους τώρα φτιάχνεται, μου φαίνεται λίγο ακατέργαστος αλλά μελωδικός. Απλώς πρέπει να κατασταλάξουν προς τα που θέλουν να κατευθυνθούν. Καλά είναι κατά την γνώμη μου στο συμφωνικό μέταλ, δεν χρειάζεται πολύ prog στοιχείο γιατί θα τους κατευθύνει αλλού.

Ξέρω ότι είναι δύσκολο να επιβιώσει μια μπάντα όταν αγωνίζεται σε τοπικό επίπεδο χωρίς την στήριξη κάποιας εταιρίας. Για αυτό προσπαθώ να βοηθήσω τους φίλους μας να γίνουν πιο γνωστοί μήπως και μπορέσουν και σταθούν ανταγωνιστικά σε ένα χώρο που υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός και ειδικά σε αυτό το είδος. Τελικά βρήκα όλους τους φίλους μας στο instagram, καλά που υπάρχει και αυτό για να κάνουμε δουλειά.

Αυτό που μου άρεσε στην μπάντα είναι ότι ασχολήθηκε με την μυθολογία μας και συγκεκριμένα την Περσεφόνη και την Οδύσσεια. Προς το τέλος του το cd γίνεται σαν τους Epica, δεν ξέρω αν τραγουδά άλλη κοπέλα αλλά τα φωνητικά αλλάζουν πολύ σε σχέση με τα αρχικά κομμάτια. Στο τραγούδι Prodigal γίνεται αυτό με την ωραία εναλλαγή φωνητικών, μάλλον θα υπάρχει και άλλη κοπέλα που συμμετέχει εκτός και αν η Άννα με το ταλέντο της αλλάζει την φωνή της.

Το cd κλείνει με την Οδύσσεια, ένα πολύ μεγάλο τραγούδι κοντά στα δεκαπέντε λεπτά. Η γενική εικόνα που μου άφησε το album είναι ότι θέλει ακόμα αρκετή δουλειά για να πιάσει τα επίπεδα ενός πολύ καλού δημιουργήματος. Δεν είναι ότι δεν είναι καλό αλλά μου φαίνεται κάπως ακατέργαστο σαν ένα διαμάντι που πρέπει να το επεξεργαστούμε πρώτα πριν το βάλουμε σε κάποιο χρυσαφικό.

Πάντως εγώ θα είμαι επιεικής με τα παιδιά γνωρίζοντας τις δυσκολίες μιας τέτοιας παραγωγής και θα βάλω ένα 7/10 σαν πρώτη γνωριμία με την μπάντα. Ελπίζω και εύχομαι να βελτιωθούν στο επόμενο τους δημιούργημα και να παρουσιάσουν κάτι το οποίο θα χτυπάει κορυφή. Τώρα πρόσεξα ότι είμαι και ο μόνος που παρουσιάζει τους φίλους μας και αυτό δεν είναι σωστό όπως έχω ξαναπεί.

Δεν χρειάζεται να αναφέρω ξανά για τα συμφέροντα που παίζονται στην πλάτη νέων φιλόδοξων και ταλαντούχων βέβαια καλλιτεχνών. Να δω αν βρω κάποιο βίντεο να ακούσετε τα παιδιά πριν αποφασίσετε αν σας κάνει η μουσική τους. Ευτυχώς βρήκα έστω και ένα δείγμα από τους φίλους μας. Φωτογραφίες μάλλον θα είναι πιο εύκολο να βρω από το instagram τους.

Πάντως αν θέλουν οι φίλοι μας ας στείλουν κάποια βασικά στοιχεία για την ιστορία της μπάντας και 2-3 καλές φωτογραφίες να βάλω για την παρουσίαση τους για να μην φαίνεται έτσι πολύ cult αν και μου αρέσουν αυτά. Αλλά εδώ πρόκειται για την προβολή της μπάντας οπότε χρειάζεται και η βοήθεια τους αν το επιθυμούν φυσικά.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Reign
2.Reckoning
3.Immortal
4.Grit
5.Poem
6.Prodigal
7.Odyssey

Η σύνθεση της μπάντας απαρτίζεται από τους εξής μουσικούς:

Luis Oliveira - Κιθάρα
João Carneiro - Μπάσο
Ricardo Carvalho - Ντραμς
Ana Isola - Φωνητικά

Το cd κυκλοφόρησε στις 27 Σεπτεμβρίου του 2022.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 58 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version