LifeSteps.gr

Lunarian – Burn The Beauty review (2022 release)

Lunarian

Μια καινούρια και πολύ ενδιαφέρουσα μπάντα είναι οι Lunarian που φτιάχτηκαν φέτος και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους cd με τον τίτλο Burn the Beauty. Η μπάντα απαρτίζεται από την Ισπανίδα και πολύ γνωστή μας τραγουδίστρια Ailyn και 4 πολύ καλούς μουσικούς από την γειτονική μας Ιταλία. Παίζουν ένα ωραίο συμφωνικό μέταλ με στυλ και τσαχπινιά που μοιάζει με τους Delain κυρίως και όχι με τους Nightwish που γράφουν μερικοί γιατί ούτε η Tarja αλλά ούτε και η Floor τραγουδούν έτσι με ψηλή και γλυκιά φωνούλα σαν της Ailyn.

Την Ailyn την θυμάμαι πολύ καλά από το πέρασμα της από τους φανταστικούς Sirenia κυρίως γιατί κάνει και τα φωνητικά στους άλλους γνωστούς μου Trail of Tears που δεν ήξερα ότι συνεχίζουν ακόμη. Τα παιδιά στάθηκαν τυχερά μπορώ να πω επειδή τους πήρε από την αρχή η γνωστή μας εταιρεία Frontiers και καλά έκανε οπότε τους βοήθησε στο έργο τους και φαίνεται αμέσως και στην παραγωγή του δημιουργήματος τους.

Η μπάντα απευθύνεται κυρίως στους φανς των Delain, Sirenia (την εποχή που τραγουδούσε η Ailyn) και στους υπόλοιπους που θέλουν ένα ελαφρύ άκουσμα χωρίς να ψάχνουν αν η κοπέλα είναι σοπράνο η όχι. Αν θέλουν κάτι τέτοιο ας ρίξουν μια ματιά στους εκπληκτικούς Liliumdust από την Αργεντινή που με εντυπωσίασαν με το φανταστικό τους cd.

Η Ailyn έχει την γλυκιά φωνή σαν της Σάρλοτ όταν τραγούδαγε το April Rain και ίσως μοιάζει λίγο με την αγαπητή μου Liv Kristine. Φαίνεται ότι είναι έμπειρη και πολύ καλή στον ρόλο της αφού ακόμα και τα αδιάφορα τραγούδια τα χειρίζεται μαεστρικά. Στην αρχή νόμιζα ότι άκουγα το νέο cd από τους αγαπημένους μου Delain και σκεφτόμουν λες να έβαλε το χέρι του ο θρυλικός Martijn και εδώ.

Πάντως οι φίλοι μας ξεκίνησαν δυναμικά στο ντεμπτούτο τους αλλά δεν έχουν φτάσει την κορυφή ακόμα για να χτυπάνε στα ίσια τα κορυφαία του είδους για το καλύτερο της χρονιάς. Πάντως θα τους κρίνω με επιείκεια για πρώτη φορά και θα περιμένω αν δω πως θα εξελιχθούν στο επόμενο δημιούργημα τους. Πιστεύω θα τα καταφέρουν γιατί διαθέτουν το ταλέντο και την θέληση να πετύχουν σε μια απαιτητική αγορά.

Τώρα τελείωσε το cd για δεύτερη φορά και μπορώ να πω ότι πράγματι μου θυμίζει καινούρια δουλειά από τους Delain που έτσι κι αλλιώς την περιμένω πως και πως με την καινούρια κοπέλα που αντικατέστησε την Σάρλοτ και φαίνεται ισάξια από τα πρώτα βήματα. Εδώ η Ailyn με την προσωπικότητα και το ταλέντο της κρατάει την μπάντα σε πολύ καλό επίπεδο. Θα ψάξω να βρω και τους Trail of Tears αν έχουν τίποτα καινούριο για να βάλω γιατί τους έχω χάσει για πολλά χρόνια.

Θα πω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά για αυτή τους την δημιουργία και εύχομαι να συνεχίσουν ακόμα καλύτεροι στο μέλλον. Θα βάλω ένα 7/10 για αρχή και στο επόμενο βλέπουμε. Να τονίσω πριν κλείσω την παρουσίαση του cd των φίλων μας ότι έχει και μοντέρνα στοιχεία μέσα για να γίνει πιο αρεστό στο ευρύ κοινό. Ωραία, επαγγελματική δουλειά από όλους στην μπάντα.

Ακούστε τα παιδιά και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα αν σας αρέσουν η όχι. Εμένα που μου αρέσουν οι Delain μου έκαναν κλικ απλώς θα μπορούσε να είναι και καλύτερο αλλά είναι το πρώτο και χρειάζεται υπομονή να δούμε πως θα το συνεχίσουν. Λογικά θα βρω και κάποιο κλιπ να βάλω για να τους ακούσετε, ευτυχώς που υπάρχει η Frontiers. Δεν βρήκα φωτογραφίες με τα άλλα παιδιά της μπάντας οπότε αν θέλουν ας μου στείλουν κάποια να βάλω για την σωστή παρουσίαση τους γιατί έτσι φαίνεται μόνο η Ailyn.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Don’t Wait Until I’m Gone
2.Dream Catcher
3.Embrace
4.Bleeding Out
5.Embers
6.Burn The Beauty
7.Endless Sleep
8.Invincible
9.Never Ending Circle
10.Scarlet
11.Sacrifice

Η μπάντα αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Ailyn - Φωνητικά

Antonio Agate - Πλήκτρα, ενορχηστρώσεις

Aldo Lonobile - Κιθάρα

Michele Sanna - Ντραμς

Mattia Gosetti - Μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε στις 9 Σεπτεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Frontiers Music Srl.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 50 λεπτά.

Exit mobile version