LifeSteps.gr

Stormbound – December review (2022 release)

Stormbound

Ένα ακόμα ωραίο cd στο συμφωνικό μέταλ έρχεται από τους Stormbound από το Ισραήλ και νομίζω ότι είναι η πρώτη μπάντα από την χώρα που παρουσιάζω. Παίζουν συμφωνικό μέταλ με αρκετή δόση gothic μέσα αλλά και διάφορα άλλα στοιχεία από prog, folk και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Αυτό τους κάνει μοναδικούς γιατί δεν ακούγονται όπως άλλες μπάντες που πάνε σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο. Δεν ξέρω αν θα αρέσει σε όλους αυτό γιατί τα γούστα διαφέρουν, ακούστε τους και αποφασίστε.

Υπάρχουν τα καθαρά μελωδικά φωνητικά της Yael αλλά και τα γνωστά 'σκληρά' αλλά και κανονικά από τον Ofer. Η μουσική τους διαφέρει αρκετά από τραγούδι σε τραγούδι και το cd είναι αρκετά μεγάλο σε διάρκεια, χορταστικό θα έλεγα. Επίσης αυτό είναι το πρώτο cd των φίλων μας και μάλιστα το κυκλοφόρησαν μόνοι τους οπότε τους αξίζουν περισσότερα μπράβο για την πολύ καλή δουλειά τους.

Μου αρέσει που αλλάζει ρυθμούς από αργή μπαλάντα σε γρήγορο και έτσι σε κρατάει σε εγρήγορση. Και το πλεονέκτημα ότι έχουν τον δικό τους ήχο τα παιδιά τους κάνει πιο αξιέπαινους γιατί πολλοί προσπαθούν να τους βάλουν σε καλούπια ότι μοιάζουν με το ένα η τον άλλο. Εντάξει στο συμφωνικό μέταλ είμαστε και αν έχει ακούσει κάποιος χιλιάδες έργα όλο και κάποια ομοιότητα θα βρει. Πάντως δεν μοιάζουν με καμμιά από τις πιο γνωστές τουλάχιστον μπάντες του είδους.

Είναι μια πολύ αξιόλογη πρώτη κυκλοφορία από μια μπάντα που δεν την ξέρουν προς το παρόν πολλοί αλλά όταν βρούνε και την κατάλληλη εταιρεία θα τους μάθουν όλοι. Η Frontiers πιστεύω θα τους ταίριαζε που έχει πολλές παρόμοιες μελωδικές μπάντες. Να μην ξεχάσω ότι η μπάντα ξεκίνησε το ταξίδι της στον μαγικό κόσμο της μουσικής το 2018. Μου άρεσε το τραγούδι Shadows που μου θύμισε τις υπέροχες μπαλάντες των Delain με την Σάρλοτ. Όπως και το folk κομμάτι Flying High που είναι ρυθμικό και σπάει την σειρά των συμφωνικών.

Έχουν καλές εμπνεύσεις οι φίλοι μας απλώς χρειάζεται λίγος χρόνος να αποκτήσουν την απαραίτητη πείρα για να πιάσουν την κορυφή στο συμφωνικό μέταλ. Ταλέντο έχουν πάντως, η Yael τραγουδάει πολύ καλά για το είδος, τα παιδιά παίζουν εξαιρετικά τις κιθάρες και τα υπόλοιπα όργανα και δείχνουν ότι έχουν όλα τα φόντα να πάνε μπροστά. Άντε να τους δούμε και σε κάποιο live εδώ στα μέρη μας όταν θα κάνουν παγκόσμια περιοδεία με τα μεγάλα ονόματα του συμφωνικού μέταλ.

Εγώ πάντως θα βάλω στους φίλους μας ένα 7/10 γιατί έχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης και σίγουρα θα ανέβουν αν το συνεχίσουν με όρεξη και θέληση. Βέβαια και με κάποια καλή εταιρεία να τους στηρίξει στο έργο τους γιατί δεν γίνεται για κάποιον καλλιτέχνη να παλεύει μόνος του με τα εμπόδια και τις πολυεθνικές να αντιμετωπίζει. Άντε να πάει καλά το site να φτιάξω μια δική μου εταιρεία σαν τον αγαπητό Fernando των Moonspell να βοηθάω τους νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες να παράγουν αξιόλογα έργα.

Θα πω φυσικά πολλά μπράβο στους φίλους μας για την προσπάθεια τους που για ανεξάρτητη κυκλοφορία είναι πολύ καλή και φυσικά συστήνεται στους φανς του συμφωνικού μέταλ. Ακούστε και τα βίντεο παραπάνω για να πάρετε μια πρώτη εικόνα για την μπάντα. Τα συμπεράσματα δικά σας όπως πάντα, σε μένα άρεσαν αρκετά οι φίλοι μας, σε συγκεκριμένα τραγούδια είναι πολύ καλοί.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Desert’s Roar
2. Altar Of Innocence
3. Sacred Lies
4. Away From Here
5. December
6. Shadows
7. Flying High
8. Fragments
9. Child’s Play

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Yael Horwitz – Φωνητικά
Shani Friedman – Κιθάρα
Ofer Friedman – Κιθάρα, φωνητικά
Yuval Partush – Ντραμς
Pavel Kleiman – Μπάσο
Rotem Sadia – Πλήκτρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 5 Αυγούστου του 2022.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 56 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version