LifeSteps.gr

Thanit - Cult of the Ancestors review (2022 release)

Thanit

Επιστρέφω στην αγαπημένη μου ιταλική μουσική σκηνή όπου πάντα βρίσκω αυτό που θέλω και έχει τα καλύτερα ταλέντα. Στο συμφωνικό μέταλ βρήκα τους αγαπητούς Thanit που παίζουν το ωραίο κινηματογραφικό ροκ-μέταλ όπως ακριβώς μου αρέσει. Είναι και στο οπερατικό στυλ που μου αρέσει ιδιαίτερα και συνδυάζει και άλλα στοιχεία που το κάνουν ξεχωριστό και πολύ ευχάριστο.

Αποκλειστική συνέντευξη με τους θρυλικούς Edenbridge (2022)

Στην αρχή εντυπωσιάστηκα από την εισαγωγή που ήταν εξαιρετική. Μετά ακούγοντας την Σάρα να τραγουδά θυμήθηκα την αγαπημένη Floor με την φωνάρα της που ανέστησε τους θρυλικούς Nightwish μετά το ναυάγιο με την, συμπαθέστατη μεν αλλά όχι για τέτοια μπάντα, Ανέτ. Αργότερα όσο κυλάει το cd αρχίζει να γίνεται ένα ελαφρό ροκάκι για όλες τις ώρες της ημέρας με μελωδίες παλιάς εποχής που θυμίζουν 70'ς. Σκεφτόμουν από μέσα μου καλά το πηγαίνουν οι φίλοι μας σε τέτοιο στυλ old school ροκ.

Δεν ήταν δυνατόν να μην μου αρέσει τέτοιο έργο αφού φαίνονται τα παιδιά ότι είναι έμπειροι μουσικοί και παίζουν πολύ καλά. Το cd είναι χορταστικό σε διάρκεια και με πολλές μελωδίες που θα ικανοποιήσουν πολύ κόσμο που του αρέσει το ελαφρύ, έτσι όπως κυλάει προς το τέλος του, ροκ. Η Σάρα με φωνή που είναι ανάμεσα σε Floor και Simone συνοδεύει υπέροχα τα μελωδικότατα τραγούδια.

Μετά διαβάζω ότι οι φίλοι μας είναι χωρίς εταιρεία και μου κάνει εντύπωση αφού και ταλέντο διαθέτουν αλλά και εκεί στην χώρα έχει εταιρείες που θα μπορούσαν να τους αναλάβουν και να βοηθήσουν στο έργο τους. Φέτος έχει τόσο συμφωνικό μέταλ που δεν θα προλάβω να κάνω άλλες κατηγορίες εκτός φυσικά από το doom που μου αρέσει και το παρακολουθώ συχνά. Στα 500 cd τα 200 είναι από συμφωνικές μπάντες, οι περισσότερες δε άξιες για παρουσίαση, και τα υπόλοιπα ανάμεικτα κυρίως μελωδικά death και doom.

Στο power metal λίγα και παλτά τα περισσότερα όπως και στο black metal που ούτως η άλλως δεν παρακολουθώ. Στα progressive υπάρχουν αρκετά αλλά είναι μέτρια προς παλτά τα περισσότερα. Dark metal έχω λίγα δυστυχώς αλλά είναι καλά προς πολύ καλά. Τα υπόλοιπα κάτι metalcore, nu και λοιπά δεν τα ακούω καθόλου.

Επιστρέφοντας στο cd μας να πω ένα μεγάλο μπράβο στους φίλους μας για αυτή τους την δημιουργία που τουλάχιστον εμένα μου άρεσε. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στην παραγωγή και την μίξη του cd από έμπειρα χέρια και φαίνεται η διαφορά. Πιστεύω ότι τα παιδιά θα πάνε πολύ ψηλότερα αν το θελήσουν και συνεχίσουν με όρεξη αλλά θα χρειαστεί μια εταιρεία να τους στηρίξει στο έργο τους.

Εγώ θα βάλω ένα 7.5/10 σαν μια πρώτη γνωριμία με την μπάντα και θα πω να τους ακούσετε και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Ελπίζω να βρω κάποιο υλικό να βάλω για να τους μάθετε καλύτερα γιατί το αξίζουν πράγματι. Ξαναέβαλα πάλι την υπέροχη εισαγωγή του που μου αρέσει πάρα πολύ. Ουσιαστικά είναι από τις καλύτερες που έχω ακούσει και με προετοίμασε κατάλληλα για την δημιουργία που θα ακολουθήσει.

Έβαλα και την εισαγωγή που θα ήθελα να είναι μεγαλύτερη σε διάρκεια μιας και είναι φανταστικά ατμοσφαιρική. Ακούστε την και απολαύστε ποιότητα που μακάρι να συνέχιζε έτσι και στο υπόλοιπο δημιούργημα αλλά μην τα θέλουμε και όλα δικά μας. Θα ήταν αριστούργημα αν πήγαινε έτσι όλο το cd.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Waiting for...
2.The Birth of Space and Time
3.Mother
4.The Glory of an old sea Man
5.Coming Home
6.Sacrifice
7.Born by the Flames
8.Neverending Life
9.Forces of Apocalypse
10.Warmonger

Η σύνθεση της μπάντας απαρτίζεται από τους εξής μουσικούς:

Sara Fadda - Όλα τα φωνητικά
Maurizio Fois - Κιθάρα
Nanni Carta - Μπάσο
Diego Russo - Πλήκτρα
Daniele Fois - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 26 Μαίου του 2022.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 56 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version