LifeSteps.gr

The Xebellian Triangle - At The Banks Of The Rubicon review (2022 release)

Triangle

Οι The Xebellian Triangle είναι μια δυναμική μπάντα από το Xιούστον του Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών που παίζει συμφωνικό death metal αρκετά γρήγορο και με τα ανάλογα φωνητικά σε στυλ Arch Enemy, Once Human και τις υπόλοιπες μπάντες αυτού του είδους. Δεν είναι το οπερατικό συμφωνικό που περιμένει κάποιος με την σοπράνο τραγουδίστρια. Εδώ η Haley τα δίνει όλα αλλά με τα 'σκληρά' της φωνητικά να συνοδεύουν κάθε τραγούδι.

Για αυτό πρέπει να τους ακούσετε πρώτα πριν αποφασίσετε αν σας κάνουν οι φίλοι μας. Έχω παρατηρήσει στην αμερικανική μουσική σκηνή το είδος να κλείνει η να έχει επηρεαστεί από τους Arch Enemy κρατώντας βέβαια κάποια δικά τους στοιχεία αλλά είναι το βαρβάτο συμφωνικό death μάλλον για λίγους γιατί όταν λείπει η πολύ μελωδία από τέτοια έργα και σε αυτό το είδος ξενίζει αρκετά τους φανς. Αν το παίρναμε για μελωδικό death metal θα ήταν πιο ταιριαστό.

Για αυτό και εγώ προτιμώ την ευρωπαική σκηνή και κυρίως την μεσογειακή για το ωραίο μου συμφωνικό άκουσμα εκτός φυσικά από τις πασίγνωστες μπάντες του είδους. Και στην Λατινική Αμερική υπάρχουν εξαιρετικά δείγματα συμφωνικού ήχου όπως είδαμε με τους Liliumdust. Εδώ οι φίλοι μας παίζουν το σκληροπυρηνικό συμφωνικό μεν αλλά στην ουσία είναι death metal αφου όλα τα τραγούδια είναι γρήγορα και δεν έχουν καθαρά φωνητικά.

Ούτε έχουν εισάγει τίποτα prog η folk στοιχεία για να το κάνουν πιο mainstream να το πω έτσι αλλά όπως είπα δεν είναι οι Nightwish και ούτε πιστεύω ότι θέλουν να γίνουν ακόμα και αν βρουν άλλη τραγουδίστρια. Θα είχε ενδιαφέρον να τους ακούσω με σοπράνο τραγουδίστρια σε τέτοιο στυλ. Αλλά νομίζω δεν θα ταίριαζε στις συνθέσεις μια τέτοια φωνή. Εδώ θέλουν μια κοπέλα σαν την τραγουδίστρια των Unleash the Archers, την Μπρίτνευ για να μην πω την Αλίσα που βρίσκεται ήδη σε μεγάλη μπάντα και δεν νομίζω να άλλαζε τώρα.

Εγώ θα προτείνω να τους ακούσετε ειδικά οι φανς των Arch Enemy και της αμερικάνικης σκηνής του μέταλ. Δεν θα βρείτε τις μελωδίες και την ατμόσφαιρα ενός έργου ευρωπαικής προέλευσης αλλά ίσως σας αρέσει ο δυναμισμός της Haley και το death metal περισσότερο από το συμφωνικό. Τα παιδιά κυκλοφόρησαν μόνοι τους το cd και όπως έχω εξηγήσει και αλλού θα τύχουν καλύτερης βαθμολόγησης σαν πρώτη γνωριμία με την μπάντα.

Μην ξεχνάμε ότι είναι καινούρια μπάντα που ξεκίνησε το 2019 και αυτό είναι το πρώτο της δημιούργημα και ακόμα ψάχνουν να βρουν προς τα που θα κατευθυνθούν. Τώρα με την αλλαγή της τραγουδίστριας θα έχουν τον χρόνο να σκεφτούν προς τα που θα πάνε την μπάντα. Πιστεύω ότι τους ταιριάζει το μελωδικό death metal περισσότερο έτσι που τους ακούω. Θα περιμένω φυσικά να δω που θα πάνε στην επόμενη κυκλοφορία και ελπίζω με μια καλή εταιρεία να τους βοηθήσει λίγο στην δημιουργία τους.

Το cd αυτό για ανεξάρτητη παραγωγή και τόσο γρήγορο και δυναμικό είναι αρκετά πάνω από τον μέσο όρο σε άποψη ακούσματος. Άρα το 7/10 το κερδίζουν πιστεύω με το παραπάνω και εύχομαι να συνεχίσουν δυναμικά και με πολύ καλή τραγουδίστρια να μπουν σφήνα στις γνωστές μπάντες του είδους. Ελπίζω να ακούσουμε καλά νέα από την νέα σύνθεση της μπάντας σύντομα. Έως τότε ακούμε αυτό και βοηθάμε τα παιδιά να προχωρήσουν στην πορεία τους.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Spawn of Ungoliant
2.This Cursed Lineage
3.Dracarys
4.Confirmed
5.Zerstöre die Schwarze Sonne
6.Of Toil, and Promnesia
7.Bloodwatcher
8.The Living Autopsy
9.Felo de Se

Η σύνθεση της μπάντας για αυτό το cd αποτελείτο από τους εξής μουσικούς:. Πριν λίγες μέρες ωστόσο η μπάντα ανακοίνωσε ότι η Haley αποφάσισε να φύγει από την μπάντα οπότε τώρα είναι στο ψάξιμο για καινούρια τραγουδίστρια.

Aron Hetsko - Ντραμς

Ivy Jayne Lance - Κιθάρα

Haley Roughton - Φωνητικά

Hakeem De Hoyos - Μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε την 1η Ιουλίου.

Είδος: Συμφωνικό μελωδικό death metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 34 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version