LifeSteps.gr

Fortis Ventus – Vertalia review (2022 release)

Fortis Ventus

Ένα εξαιρετικό cd στον χώρο του συμφωνικού μέταλ είναι το Vertalia από τους δικούς μας αγαπητούς Fortis Ventus. Δεν τα ήξερα τα παιδιά πριν ακούσω το όμορφο cd τους αλλά μόλις το έβαλα νόμιζα πως ακούω τους Epica, σαν να έβγαλε καινούρια δημιουργία η Simone και οι υπόλοιποι αξιολογότατοι καλλιτέχνες που τόσο πολύ αγαπάμε οι φανς του συμφωνικού μέταλ. Το cd έχει και αυτή την ωραία κινηματογραφική αίσθηση που σε καθηλώνει αμέσως σε συνδυασμό με την εξαιρετική φωνή της Nancy.

Μου έφερε στο νου το υπέροχο έργο των Epica με την ορχήστρα, το Retrospect, γιατί όλα τους είναι πολύ καλά και τα έχω όλα φυσικά. Οι φίλοι μας πρόσεξαν όλες τις λεπτομέρειες και έτσι το cd είναι και ακούγεται βέβαια άψογο. Επίσης χαίρομαι που υπογράψανε και με την εταιρεία ώστε να μπορούν να συνεχίσουν την δημιουργία τους ανεπηρέαστοι από άλλες συνθήκες όπως έχω διαπιστώσει σε πλήθος από μπάντες που έχω παρουσιάσει.

Επίσης μου αρέσει που είναι μεγάλο σε διάρκεια, χορταστικό μπορώ να πω για τους διψασμένους φανς της μελωδικής συμφωνικής σκηνής. Επειδή σε τέτοια συμφωνικά έργα παίζουν πολύ ρόλο τα πλήκτρα και οι ήχοι από τα συνθεζάιζερς έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στις ενορχηστρώσεις και στις συνθέσεις των τραγουδιών. Η Nancy επίσης έχει καταπληκτική φωνή και θα μπορούσε άνετα να τραγουδήσει στους Epica αν χρειαζόταν.

Και μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για την πρώτη ουσιαστικά κυκλοφορία μεγάλη των φίλων μας μετά το ep τους οπότε μπορούμε να περιμένουμε πολλά πράγματα στο άμεσο μέλλον. Ταλέντο διαθέτουν άφθονο, έχουν όλα τα φόντα να εξελιχθούν στους Έλληνες Epica και να τους δούμε μαζί με τις αγαπημένες μας μπάντες του συμφωνικού ήχου σε κάποιο μεγάλο φεστιβάλ.

Κλείνοντας αφού πρώτα πω πολλά μπράβο στους φίλους μας για το εξαιρετικό τους cd να πω ότι είναι πολύ καλύτερο και από το καινούριο της αγαπητής μου Σάρλοτ που το άκουσα και δεν λέει τίποτα. Μακριά από τους Delain δεν μπορεί να έχει τόση επιτυχία όπως ακριβώς συνέβη και με την θρυλική Tarja. Παίζουν τεράστιο ρόλο οι συνθέτες των κομματιών που ερμηνεύουν, δεν φτάνει μόνο η φωνή. Αυτό πάει στην Σάρλοτ γιατί δεν ξέρω τους ακριβείς λόγους που την έκαναν να φύγει από την πολύ πετυχημένη μπάντα της.

Με την Tarja δεν ισχύει ακριβώς το ίδιο αλλά πάντα όταν είσαι με έναν μεγάλο μουσικό και θέλεις σόλο καριέρα πρέπει να τα υπολογίζεις όλα. Ελπίζω να μην φύγει και η Simone από τους Epica αν και μπορεί η Nancy να την αντικαταστήσει επάξια. Το ίδιο ισχύει και για την αγαπητή Sharon, μην φύγει από τους Within Temptation αν και τώρα τελευταία το έχουν ρίξει πολύ στο mainstream με τα φτηνά ράδιο χιτάκια.

Επιστρέφοντας στα παιδιά, τους Fortis Ventus να βάλω ένα ωραίο 9.5/10 για το πανέμορφο cd τους και να τους ευχηθώ να συνεχίσουν δυναμικά το ταξίδι τους στην συμφωνική μέταλ σκηνή με ακόμα καλύτερες δημιουργίες.

Το tracklist αυτού του πολύ καλού cd είναι το ακόλουθο:

1. Between Love And War (ft. Dee Theodorou)
2. Birth Of Sadness
3. Vertalia
4. Cave Of Glass
5. Living Thorns (Prelude)
6. Gothecia
7. Unveiling Path
8. My Death Is My Devotion
9. Door To The Unknown (Prelude)
10. Reflections Of Myself
11. The Eagle’s Chase
12. Homeland

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Nancy Mos – Φωνητικά
George Halliwell – Πλήκτρα, προγραμματισμός
Gregory Koilakos – Όλες τις κιθάρες

Καλεσμένοι μουσικοί:
Drum Recordings – Gregory Giarelis
Male & Choir Vocals on “Between Love & War” – Dee Theodorou
Backing Vocals on “Reflections of Myself”- Michalis Artz
Violin on “Birth of Sadness” & “The Unveiling Path” – Phedon Vriniotis
Cello on “Reflections of Myself”- Maria Mazaraki -Ainianos

Choir parts on “Between Love and War” & “Gothecia” – Nancy Mos, George Halliwell
Additional Male vocals on “Reflections of Myself” – George Halliwell

Το cd κυκλοφόρησε στις 3 Ιουνίου του 2022 από την εταιρεία Rockshots Records.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 60 λεπτά (μια ώρα).

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version