LifeSteps.gr

Borealis - Illusions review (2022 release)

Borealis

Το έκτο cd από τους αγαπητούς Borealis που είναι από το Οντάριο του Καναδά έχει τον τίτλο Illusions και είναι εδώ για την απαραίτητη αξιολόγηση. Τα παιδιά παίζουν ένα ωραίο μελωδικό συμφωνικό προοδευτικό μέταλ σε αυτό τους το δημιούργημα. Δεν έχω ακούσει τα προηγούμενα της μπάντας για να μπορώ να κάνω σύγκριση γιατί τους βάζουν στο power metal που δεν είναι οι φίλοι μας. Πιο συμφωνικοί και μελωδικοί δεν γίνονται.

Δεν έχω ακούσει φέτος πολλά σε αυτό το συγκεκριμένο είδος (progressive metal) για διάφορους λόγους που δεν αξίζει να αναφέρω. To παρόν cd είναι πάντως αρκετά καλό για το είδος πάντοτε με άφθονη μελωδία που πιστεύω θα ικανοποιήσει τους φανς. Την μπάντα την κατατάσσουν στο underground metal και δεν καταλαβαίνω το γιατί αφού και ωραία παίζουν και σε μεγάλη εταιρεία είναι. Αν δεν τους ξέρουν έξω από την χώρα τους είναι άλλο θέμα.

Καλά και εγώ που δεν ακούω progressive metal δεν τα ήξερα τα παιδιά μετά από τόσα χρόνια και τόσες κυκλοφορίες αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το ότι είναι underground μπάντα. Μου ακούγονται μια χαρά επαγγελματίες και έμπειροι μουσικοί και δεν βγάζουν αυτή την cult αίσθηση της απίθανης μπάντας. Και μάλιστα μου φαίνονται καλύτεροι από μια γνωστή μπάντα που έβγαλε φέτος καινούρια κυκλοφορία και δεν άξιζε ούτε για μια παρουσίαση.

Ωραίο μελωδικό προοδευτικό ροκ / hard rock προς μέταλ παλιάς κοπής μου ακούγεται το δημιούργημα των φίλων μας. Δεν είναι γρήγορο το cd αν και θα το ήθελα πιο ρυθμικό σε μερικές περιπτώσεις. Αλλά έτσι είναι αυτά τα progressive metal, τα έχω συνηθίσει πια. Αν θέλω πιο γρήγορο ρυθμό βάζω κάτι άλλο από διαφορετικό είδος. Το cd αυτό είναι καλό αλλά όπως έχω πει και άλλες φορές τα έχουμε ακούσει αυτά χρόνια τώρα και δεν μας εντυπωσιάζουν πια.

Ωχ και έχω καινούριους Queensrÿche και έρχονται και Lacuna Coil σύντομα. Έχω μείνει στο θρυλικό Operation: Mindcrime και το Empire. Τα έχω και σε βινύλια ακόμα για να τα ακούω. Ξαναγυρνώντας στους φίλους μας τους Borealis να πω ότι προς το τέλος του cd άρχισα να χάνω το ενδιαφέρον μου και το έκλεισα. Είναι και πάνω από μια ώρα και η ίδια μουσική όταν δεν είναι και στο αγαπημένο σου είδος σε κουράζει.

Για αυτό δεν ξέρω τι να βάλω για βαθμολογία στα παιδιά. Από παραγωγή και μίξη τα πήγανε πολύ καλά αλλά φτάνει μόνο αυτό για να πάρει 9-10 που του βάζουν οι άλλοι. Είπαμε να βοηθάμε τα νέα ταλέντα αλλά έτσι μόνο κακό κάνουμε. Αφήνω να τους βαθμολογήσετε εσείς ανάλογα με το αν σας αρέσει το είδος γιατί αν έβαζα εγώ θα πήγαινα για τον μέσο όρο 5-6/10 που ξέρετε τι σημαίνει φυσικά.

Σε κάποιους θα αρέσει πολύ και άλλοι θα στρίψουν την πλάτη, έτσι είναι το progressive (και όχι μόνο) metal. Η μουσική και οι συνθέσεις ωραίες αλλά το έργο χιλιοπαιγμένο από παλιές δεκαετίες. Εδώ θα κλείσω την παρουσίαση και θα πάω στην σίγουρη λύση των θρυλικών Queensrÿche που τουλάχιστον θεωρούνταν οι μάστορες του ήχου αυτού και μάλιστα 40 χρόνια πριν. Ελπίζω μόνο μην μου βγουν παλτά χωρίς έμπνευση μετά από τόσα χρόνια και χωρίς τον θεικό Geoff Tate με την ειδική φωνή που μάγευε στα νιάτα του.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

01. Illusions feat. Christine Hals
02. Ashes Turn To Rain
03. My Fortress
04. Pray For Water
05. Burning Tears feat. Lynsey Ward
06. Believer
07. Light Of The Sun
08. Face Of Reality
09. Bury Me Alive
10. Abandon All Hope
11. The Phantom Silence

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Matt Marinelli - Φωνητικά και κιθάρα
Ken Fobert - Κιθάρα
Aiden Watkinson - Μπάσο
Sean Dowell - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 7 Οκτωβρίου του 2022 από την εταιρεία AFM Records.

Είδος: Μελωδικό / συμφωνικό progressive metal.

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 63 λεπτά.

Exit mobile version