LifeSteps.gr

The Cult - Under The Midnight Sun review (2022 release)

The Cult

Converted from WebP to JPG using ezgif.com

Περίμενα με αγωνία την νέα κυκλοφορία των θρυλικών ρόκερς The Cult που τους ακούω πάρα πολλά χρόνια, από τότε που δημιουργήθηκαν στο Bradford της Αγγλίας το 1983. Να πω την αλήθεια δεν περίμενα πολλά πράγματα στην εποχή μας αλλά τα παιδιά απέδειξαν γιατί θεωρούνται από τις κορυφαίες ροκ μπάντες του κόσμου. Κατάφεραν μετά από τόσα χρόνια και αρκετές πολύ καλές κυκλοφορίες να παρουσιάσουν έναν αξιόλογο δίσκο που θυμίζει κάτι από τα παλιά αλλά είναι και φρέσκος ταυτόχρονα.

Με τον πολύ καλό τραγουδιστή Ian Astbury ακόμα στην μπάντα από την αρχή και αφού έχουν αλλάξει δεκάδες άλλα μέλη συνεχίζουν ακάθεκτοι μπορεί με πιο χαμηλή ταχύτητα αλλά πάντα σε ποιοτικό επίπεδο ανάλογο του ονόματος τους. Εδώ το cd μου φαίνεται λίγο σε διάρκεια, θα ήθελα 2-3 τραγούδια ακόμη, τελειώνει πολύ γρήγορα. Αυτό είναι καλό γιατί δείχνει ότι είναι ενδιαφέρον.

Μόνο ο Ίαν και ο Μπίλλυ είναι από την βασική σύνθεση της μπάντας που μεγαλούργησε το 80 και θυμόμουν την χαρακτηριστική φιγούρα του Ίαν με την μπαντάνα στα μαλλιά να τραγουδά τους κλασικούς ροκ ύμνους του. Μπορεί να το γυρίσανε προς το mainstream κάποια στιγμή αλλά ήταν αναγκαίο κακό νομίζω για την περαιτέρω προώθηση της μπάντας. Ήταν και άλλες εποχές τότε με τεράστιες μπάντες και τον ανάλογο ανταγωνισμό που αν δεν πήγαινες με το ρεύμα σε πετούσαν έξω και έπαιζες σε κλαμπάκια.

Τα cd τους πάντως ήταν σχεδόν όλα εξαιρετικής ποιότητας ειδικά τα Love και Electric που τα έχω δίπλα σε όμορφα βινύλια και τα έχω ακούσει δεκάδες φορές. Τα έχω πάρει και σε cd για να μην μου χαλάσουν και για πιο εύκολη πρόσβαση στο στέρεο σύστημα. Το πικάπ είχε χαλάσει το πρώτο και το είχα αλλάξει με ένα πολύ καλό που αντέχει ακόμα και σήμερα. Όσο για τα ηχεία αποδείχτηκαν τέρατα αντοχής τόσα χρόνια, βουίζει το σπίτι όταν παίζουν δυνατά.

Πιστεύω ότι το cd θα αρέσει τους φίλους της μπάντας και στους κλασικούς ρόκερς που θα θυμηθούν τα παλιά με νοσταλγία. Που να ακούσουμε τέτοιους ροκ ύμνους τώρα στις μέρες μας;. Να σημειώσω και την πολύ καλή απόδοση του θρυλικού Μπίλλυ στην κιθάρα που βέβαια με τόση εμπειρία είναι παιχνιδάκι για αυτόν να συνοδεύει υπέροχα τον Ίαν. Να πω ένα μεγάλο μπράβο φυσικά στους θρυλικούς ρόκερς που μακάρι να συνεχίσουν ακάθεκτοι να μας προσφέρουν ωραίο ροκ ήχο που τον έχουμε ανάγκη στις μέρες μας που κυριαρχεί το φτηνό άκουσμα.

Θα βάλω ένα 8/10 γιατί παραπάνω είναι μόνο για τα παλιά albums αλλά φυσικά το προτείνω να το ακούσετε όλοι οι φανς του συγκροτήματος και του ροκ. Μου βγήκε πολύ καλύτερο από ότι το περίμενα για να είμαι ειλικρινής. Είναι ένα κλικ πιο κάτω από τους πάρα πολύ καλούς πρώτους δίσκους της μπάντας κατά την γνώμη μου. Σαν ο χρόνος να μην έχει αγγίξει την μπάντα καθόλου όπως συμβαίνει σε πάρα πολλές περιπτώσεις τελευταία.

Ευτυχώς που κλείνει ωραία η μέρα με πολύ καλή μουσική γιατί μετά τους Queensrÿche είχα αρχίσει να βαριέμαι. Μπράβο σε όλους τους συντελεστές αυτού του πολύ καλού ροκ δημιουργήματος. Αξίζει να το ακούσετε και να βγάλετε τα συμπεράσματα σας και να δείτε πως μια μπάντα που σέβεται την φήμη της και τους φανς της παράγει ακόμη εξαιρετικά δημιουργήματα. Από εκεί που το είχα για 2 φορές άκουσμα τελικά το έχω ακούσει πέντε φορές στην σειρά. Είναι και μικρό και τελειώνει γρήγορα.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Mirror
2. A Cut Inside
3. Vendetta X
4. Give Me Mercy
5. Outer Heaven
6. Knife Through Butterfly Heart
7. Impermanence
8. Under the Midnight Sun

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας απαρτίζεται από τους εξής μουσικούς:

Ian Astbury – Βασικά φωνητικά, κιθάρα
Billy Duffy – Κιθάρες και δεύτερα φωνητικά
John Tempesta – Ντραμς, κρουστά
Charlie Jones – Μπάσο, δεύτερα φωνητικά

Το cd κυκλοφόρησε στις 7 Οκτωβρίου του 2022 από την εταιρεία Black Hill Records.

Είδος: Rock / alternative rock

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 35 λεπτά.

Exit mobile version