LifeSteps.gr

Blizzard Hunter - The Path Of Triumph review (2022 release)

Blizzard Hunter

Να αλλάξουμε κατηγορία και να πάμε σε heavy-speed metal και στους αγαπητούς Blizzard Hunter από το μακρινό Περού. Σίγουρα είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζω μια μπάντα από την χώρα εκεί και χαίρομαι που τα παιδιά αποδείχτηκαν ικανά και ταλαντούχα και παίζουν αυτό που θα ήθελα να ακούσω. Ειδικά αυτό το cd ακούγεται σαν να είναι νέα κυκλοφορία από τους Helloween και μάλιστα γρηγορότερο από το τελευταίο της μεγάλης μπάντας. Ωραίες οι επιρροές της μπάντας μπορώ να πω άνετα. Πάμε να δούμε αναλυτικότερα την δημιουργία των φίλων μας.

Παρόλο που η μπάντα έχει ιδρυθεί από το 2006 είναι η πρώτη φορά που τους ακούω και αν διαβάζω σωστά αυτό είναι το δεύτερο τους cd μετά το πετυχημένο Heavy Metal to the Vein του 2015. Έχουν διαλέξει το σωστό είδος του αυθεντικού heavy metal όπως το ξέρουμε όλοι μας οι παλιότεροι κυρίως. Υπάρχει ακόμα περιθώριο για βελτίωση τώρα που ουσιαστικά οι μεγάλες μπάντες που παίζανε παλιότερα έτσι είναι προς την δύση της καριέρας τους.

Φαίνονται τα παιδιά ότι είναι έμπειροι μουσικοί και ότι έχουν επηρεαστεί από την χρυσή εποχή του 80 και τις τεράστιες μπάντες του heavy-speed όπως οι Helloween αλλά ακόμη και από το κλασικό μέταλ των θρυλικών Iron Maiden. Έχουν και το ελαφρύ μεν αλλά ακουστό prog στοιχείο τους πολύ έξυπνα κρυμμένο μέσα στις μελωδικές συνθέσεις για να μην καλύπτει αυτό που θέλουν να περάσουν προς τα έξω και να μην κλείνει το δημιούργημα προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Το cd είναι εκτός από πολύ μελωδικό και αρκετά χορταστικό σε διάρκεια με μία ώρα περίπου κλασικού old school heavy metal. Κάπου μου θυμίζουν ελαφρώς τους μεγάλους Queensrÿche που το καινούριο τους cd μου φάνηκε έτσι και έτσι και λογικό είναι μετά από τόσα χρόνια. Πιστεύω ότι οι φίλοι μας εδώ θα το κατάφερναν καλύτερα μιας και είναι πάνω στο φόρτε τους και έχουν έμπνευση για μεγάλα πράγματα.

Δεν θα αναφερθώ σε συγκεκριμένα κομμάτια που μου άρεσαν περισσότερο γιατί το είδα σαν μια συνολική προσπάθεια προς την σωστή κατεύθυνση χωρίς σκαμπανεβάσματα και διαφοροποιήσεις. Επίσης η παραγωγή και τα υπόλοιπα διαδικαστικά έγιναν σε επαγγελματικό επίπεδο από ανθρώπους που ξέρουν τι κάνουν και πως να το φτιάξουν σωστά. Τώρα για την βαθμολογία που θα αξίζουν οι φίλοι μας θα είναι σίγουρα πολύ καλή γιατί παρουσίασαν ωραίο δημιούργημα να απολαύσουμε οι φανς του true metal ήχου.

Σε τελική ανάλυση είναι ένα cd που συνδυάζει Iron Maiden, Queensrÿche και Helloween σε ένα πακέτο όμορφα φτιαγμένο. Πιστεύω θα αρέσουν οι φίλοι μας στο ευρύ κοινό κυρίως όμως στους κάπως μεγαλύτερους που έχουν περάσει από την δεκαετία του 80 με τα ξεχωριστά της ακούσματα. Θα μπορούσε φυσικά να γίνει ακόμα καλύτερο αλλά σαν πρώτη γνωριμία με τους φίλους μας θα βάλω ένα ωραίο 8/10 για το όμορφο cd τους και θα περιμένω να δω πως θα εξελιχθούν στο μέλλον.

Ακούστε του και πείτε την γνώμη σας αν σας άρεσαν η περιμένατε κάτι περισσότερο. Τελικά δεν βρήκα πρόσφατα επίσημα βίντεο γιατί δεν βάζω ποτέ κλιπ από άλλα κανάλια χωρίς την έγκριση της μπάντας η της εταιρείας τους. Κλείνοντας να πω συγχαρητήρια στους φίλους μας για την προσπάθεια τους και εύχομαι να ακούσω σύντομα νέα τους. Δεν θα πω περιοδεία στα μέρη μας γιατί είμαστε και μακριά αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, μπορεί να έρθουν με τους Helloween κάποια στιγμή.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

01.On the Warpath
02.Final Flash
03.The Path of Triumph
04.Screaming (My Bloody Anger)
05.Battlefield
06.Lost in My Madness
07.Prisoner of Adrenaline
08.Born to Be Free
09.Redemption for Tomorrow
10.S.I.D. (Shining in Disguise)
11.The Last Time

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Lucho Sánchez – Κιθάρα, πλήκτρα
Lalo “Indú” Salas – Μπάσο
Sebastián “Dragón” Palma – Φωνητικά
Bruno Gadea – Ντραμς
Ramon Lau – Κιθάρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 22 Ιουλίου του 2022 από την εταιρεία Inti Records.

Είδος: Heavy power-speed metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 59 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version