LifeSteps.gr

Armory - Mercurion review (2022 release)

Armory

Τους Armory από την Σουηδία δεν τους είχα ακούσει μέχρι τώρα παρότι είναι η τρίτη τους κυκλοφορία από ότι βλέπω εδώ. Παίζουν ένα ενδιαφέρον speed metal που μπορεί να αρέσει σε πολλούς φίλους του είδους και της γρήγορης μουσικής γενικά. Μου θυμίζουν κάπως σαν να είναι ακατέργαστοι Annihilator που άκουγα παλιά ίσως όχι τόσο γρήγοροι για να είναι καθαρά thrash αλλά το πηγαίνουν σχετικά κοντά. Το θέμα που ασχολούνται είναι επιστημονικής φαντασίας και συγκεκριμένα το ταξίδι ενός διαστημοπλοίου, του Mercurion, και τις περιπέτειες του.

Όπως είπα και πριν θυμίζουν την πασίγνωστη καναδική μπάντα μόνο που ο ήχος τους είναι αρκετά μπορώ να πω χύμα και δεν υπάρχει τόσο καλή παραγωγή. Επειδή όμως μου βγάζει μια cult αίσθηση είπα να τα παρουσιάσω τα παιδιά γιατί έχουν μεγάλο περιθώριο βελτίωσης. Στην αρχή νόμισα ότι το βγάλανε μόνοι τους το cd αλλά βλέπω μια εταιρεία έστω και αν δεν την γνωρίζω. Ελπίζω στο μέλλον να υπογράψουν σε μεγαλύτερη και να βελτιωθεί αρκετά η ποιότητα του επόμενου δημιουργήματος του.

Γιατί το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι αν βάλεις το cd σε ένα πολύ καλό σύστημα φαίνονται όλες οι ατέλειες της παραγωγής και ακούγεται μια βαβούρα χωρίς προηγούμενο. Αλλά εντάξει θέλω να βοηθήσω τους φίλους μας και το προσπερνώ αυτό αν και θα έχει κάποια επίπτωση στην τελική αξιολόγηση φυσικά. Το είδος που παίζουν τα παιδιά μου αρέσει αλλά θέλει δουλειά γιατί είναι δύσκολο να συγχρονιστούν όλα σωστά. Και οι κλασικές μπάντες των 80 στα πρώτα τους cd ακούγονταν λίγο χύμα μέχρι που βρήκαν τα πατήματα τους και μια σωστή εταιρεία να τους βοηθάει στο έργο τους βέβαια.

Υπήρχαν φυσικά και οι εξαιρέσεις που δεν χρειάζεται να αναφέρω τις μπάντες που μπήκαν με το δεξί στην μουσική σκηνή λες και προετοιμάζονταν χρόνια. Τις περισσότερες φορές μια μπάντα θέλει 2-3 κυκλοφορίες να ωριμάσει κάπως ο ήχος της και να αποκτήσουν την κατάλληλα χημεία τα μέλη της ώστε να συνδυάζονται με κλειστά μάτια. Ταλέντο να υπάρχει και πολύ όρεξη για δουλειά βέβαια.

Θα ήθελα να δω τα παιδιά σε κάποιο φεστιβάλ με τις μεγάλες μπάντες του είδους να δω πως τα πηγαίνουν και στις ζωντανές εμφανίσεις γιατί είναι σημαντικό και αυτό. Υπάρχουν μπάντες που στο στούντιο τα πάνε εξαιρετικά και στα live ακούγονται ασυντόνιστα και χάλια. Μην αναφέρουμε ονόματα και θίξουμε κορυφαίες μπάντες. Να πω ένα παράδειγμα μόνο καλής εμφάνισης στα live. Οι Judas Priest και οι θρυλικοί Accept αλλά έχουν ταλεντάρες για μέλη. Ο Rob από τη μία και ο φανταστικός κιθαρίστας Wolf από την άλλη δίνουν πάντα ρέστα και ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό φαν τους.

Γυρνώντας στους φίλους μας, τους αγαπητούς Armory, να πω ότι θέλουν αρκετή δουλειά ακόμη για να φτάσουν τις κορυφαίες μπάντες του είδους αλλά για πρώτη γνωριμία και επειδή μου αρέσει το speed metal θα τους βάλω ένα 7/10 και θα πω ότι είναι συμπαθητικό το cd τους αλλά θέλει φτιάξιμο στην παραγωγή του για να ακούγεται πιο επαγγελματικό να το πω έτσι απλά.

Ελπίζω και εύχομαι στο επόμενο να με δικαιώσουν τα παιδιά και να το δουλέψουν κάπως περισσότερο και ίσως και με μεγαλύτερη εταιρεία να γίνει καλύτερη παραγωγή. Στα υπόλοιπα στοιχεία τα πήγανε πολύ καλά. Και οι στίχοι είναι αρκετά καλοί για το είδος και την φανταστική ιστορία που θέλουν να διηγηθούν. Κάποιος πρέπει να λείπει από την φωτογραφία τους γιατί βλέπω έξι μέλη και έβαλα πέντε. Αν ξέχασα κάποιον δικό μου λάθος παιδιά.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Message from The Stars
2. Journey into Infinity
3. Transneptunic Flight
4. The Hunters from Beyond
5. Deep Space Encounter
6. Void Prison
7. Wormhole Escape
8. Music from The Spheres
9. Event Horizon

Η σύνθεση της μπάντας έχει ως εξής:

G.Sundin - Μπάσο. κιθάρα
A.Holmström - Ντραμς
N.Ingelman - Κιθάρα
P.Andersson - Φωνητικά
Jesper Lundin – Μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε στις 22 Απριλίου του 2022 από την εταιρεία Dying Victims Productions.

Είδος: Speed metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 42 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version