LifeSteps.gr

Shadow's Reflection - Into The Deep review (2022 release)

Reflection

Τους φίλους μας από το Ντιτρόιτ των Ηνωμένων Πολιτειών, τους αγαπητούς Shadow's Reflection δεν τους είχα ακούσει αλλά μιας και είναι στο συμφωνικό μέταλ και έβγαλαν πρόσφατα το καινούριο τους cd και όπως κάνω πάντα δεν τα προσπερνώ αυτά ειδικά σε αυτό το είδος είπα να τους παρουσιάσω να τους γνωρίσετε και εσείς. Πάμε να δούμε αναλυτικότερα το έργο τους από τα λίγα βέβαια στοιχεία που έχω.

Όπως καταλαβαίνετε οι φίλοι μας από το Ντιτρόιτ έχουν επηρεαστεί κυρίως από την αμερικανική σκηνή του συμφωνικού μέταλ που έχει κάποιες διαφορές φυσικά από την ευρωπαική. Βέβαια παίζουν καλά και δείχνουν το ταλέντο τους αλλά θα προτιμούσα λίγο μεγαλύτερα τραγούδια γιατί τελειώνει νωρίς το cd και όπως είναι φυσικό θέλουμε και άλλο να ακούσουμε. Η Ella τραγουδάει μια χαρά, δεν είναι σοπράνο αλλά περισσότερο θυμίζει την αγαπητή Sharon del Adel.

Το πρώτο τους cd πριν τέσσερα χρόνια, το Nightstone Manor, ήταν περίπου στην ίδια ποιότητα και επειδή μάλλον τα παιδιά δεν έχουν κάποια εταιρεία να τους βοηθάει στο έργο τους προσπαθούν όσο μπορούν να τα καταφέρουν. Βλέπω να παίζουν σε τοπικά κλαμπ και σκέφτομαι ότι θέλουν οπωσδήποτε ένα χέρι βοηθείας για να τους κλείνει συναυλίες και άλλα events.

Έτσι που ακούω τον ήχο τους μάλλον στην Frontiers πρέπει να πάνε μιας και μοιάζουν λίγο με τις πάρα πολλές μπάντες από την Ιταλία. Δεν ξέρω προς το πια κατεύθυνση θέλουν να δώσουν στον ήχο τους αλλά μια χαρά είναι στο καθαρό συμφωνικό μέταλ. Δεν νομίζω να τους πηγαίνει ούτε το prog αλλά ούτε και το gothic στοιχείο. Εντάξει λίγο ακατέργαστο μου ακούγεται αλλά με την τρίτη κυκλοφορία πιστεύω θα ωριμάσει και η μουσική τους.

Έχουν το ταλέντο να πάνε μπροστά αρκεί να παραμείνουν ενωμένοι και να μην αλλάζουν τα μέλη συχνά όπως κάνουν πολλές άλλες μπάντες που χάνουν την συνοχή τους και κάνουν δέκα χρόνια να βγάλουν καινούρια δημιουργία. Υπομονή θέλει και όρεξη για δουλειά και η επιτυχία είναι μπροστά. Μόνο αν το διαβάσουν να μου στείλουν, αν θέλουν φυσικά, κάποια βιογραφικά στοιχεία για την μπάντα γενικά για μια πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση.

Όπως κάνω πάντα με τις καινούριες μπάντες που ανακαλύπτω καθημερινά θα είμαι πολύ επιεικής με τα παιδιά και θα τους βάλω μια καλή βαθμολογία για αρχή. Στο μέλλον βλέπουμε πως θα εξελιχθεί η μπάντα και ο ήχος της. Πάντως το cd είναι ικανοποιητικό για το είδος αλλά τελειώνει σχετικά γρήγορα. Βέβαια καλύτερα λίγο και περιεκτικό παρά μια ώρα και να σε κουράζει αλλά 1-2 τραγούδια στο ίδιο στυλ τα χωρούσε άνετα πιστεύω.

Να δω αν θα βρω κάποιο κλιπ από τα παιδιά για να τους ακούσετε αλλιώς τσεκάρετε την επίσημη ιστοσελίδα τους για να δείτε ότι σας ενδιαφέρει. Βρήκα κάτι τελικά από το youtube των παιδιών, είναι και το ωραίο τους τραγούδι το Drown με το πιάνο να δεσπόζει και να δημιουργεί ατμόσφαιρα όπως και η πολύ καλή κιθάρα από τον Joe. Η εισαγωγή του τραγουδιού μου θύμισε το My Immortal από τους πασίγνωστους Evanescence, μια πολύ καλή μπαλάντα.

Κλείνοντας αφού βάλω και ένα 7/10 στους φίλους μας να πω ότι έχουν πολλά περιθώρια για βελτίωση και θα περιμένω το επόμενο βήμα τους στην μουσική σκηνή να το παρουσιάσω αμέσως. Και κάποια στιγμή να τους δούμε και στην χώρα μας με κάποια μεγάλη μπάντα να παίζουν μαζί σε event. Στην παραγωγή και τα υπόλοιπα στοιχεία τα πήγανε πολύ καλά πάντως, μπράβο σε όλα τα παιδιά.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Oblivion Awaits
2. Echoes
3. House of Glass
4. Down to the Graveyard
5. Into the Deep
6. Drown
7. Over-Throne
8. Sleepwalking
9. Gone Mad

Η μπάντα αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Ella Rose - Φωνητικά

Joe Madonna - Κιθάρα

Dante Allegro - Μπάσο

Kenneth Vaughn - Ντραμς

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 33 λεπτά.

Το επίσημο site των παιδιών είναι αυτό για να τους γνωρίσετε, να τους ακούσετε η να αγοράσετε κάτι που θα θελήσετε.

Exit mobile version