LifeSteps.gr

After Evolution - War of the Worlds review (2022 release)

After Evolution

Ένα πολύ όμορφο cd στο συμφωνικό μέταλ έρχεται από τους αγαπητούς After Evolution από την Τσεχία και είναι η δεύτερη κυκλοφορία των φίλων μας και φαίνονται πολύ καλοί από την αρχή μπορώ να πω. Με τόσα που έχω ακούσει στο συμφωνικό μέταλ με 1-2 τραγούδια καταλαβαίνω την ποιότητα μιας μπάντας εύκολα πλέον. Τα παιδιά ακούγονται σαν τους ευρωπαίους Evanescence αλλά σε πιο γρήγορο ρυθμό και σαφώς καλύτεροι κατά την γνώμη μου, ίσως γιατί μου αρέσουν τα ταχύτατα συμφωνικά περισσότερο.

Και ενώ οι φίλοι μας έχουν όλα τα προσόντα και το ταλέντο να είναι γνωστοί πάλι τους αγνοούν τα περισσότερα μέσα. Ευτυχώς που τους ανακάλυψα εγώ τουλάχιστον που δεν αφήνω τα ταλέντα να μένουν άγνωστα από το ευρύ κοινό τουλάχιστον στην χώρα μας. Καλά που υπάρχει και το toytube τελικά που μας προτείνει καινούριες μπάντες όταν ψάχνουμε για βίντεο γνωστών επί το πλείστον συγκροτημάτων. Για την Charlotte Wessels έψαχνα και μου έβγαλε τους φίλους μας.

Προτιμότερα βέβαια αυτό γιατί μου φαίνονται πολύ καλύτεροι και στεναχωριέμαι που το λέω αυτό γιατί την Charlotte την εκτιμώ αλλά μετά τους Delain έπεσε πολύ σε ποιότητα. Εδώ τραγουδάει η Νικολέτα πάρα πολύ ωραία με την γλυκιά της φωνή και την προφορά που το κάνει πιο ξεχωριστό το κάθε τραγούδι. Ωραίο ισορροπημένο cd με τα σκληρά φωνητικά όπου ακριβώς χρειάζονται για να δίνουν το κάτι διαφορετικό στην σύνθεση αλλά χωρίς να πέφτουν πάνω στα βασικά φωνητικά της Νικολέτας.

Νομίζω ότι αυτό είναι το δεύτερο cd από την Τσεχία που παρουσιάζω τις τελευταίες μέρες μετά τους πολύ καλούς και έμπειρους Salamandra αν δεν κάνω λάθος και δεν ξέχασα κανέναν. Σε μερικά τραγούδια όπως το In the Chains η Νικολέτα τραγουδά στο ίδιο στυλ με την αγαπητή μου Scarlet, δηλαδή με μπόλικο πάθος και μελαγχολική φωνή στην αρχή του τραγουδιού γιατί μετά δυναμώνει.

Πιστεύω ότι το cd θα αρέσει στους φίλους του καλού συμφωνικού ήχου που ναι μεν έχουν ακούσει πολλά αλλά το καλό να λέγετε ακόμα και αν μοιάζει με άλλα 100. Τα παιδιά παίζουν πολύ καλά και η παραγωγή είναι από έμπειρα χέρια από ότι φαίνεται. Δεν ξέρω αν είναι σε κάποια εταιρεία οι φίλοι μας γιατί τώρα τελευταία βλέπω πολλούς ταλαντούχους καλλιτέχνες χωρίς την απαραίτητη βοήθεια που την έχουν ανάγκη στην αρχή της καριέρας τους.

Κλείνοντας την μικρή παρουσίαση των φίλων μας να πω ότι έχουν πολύ ταλέντο και πρέπει να συνεχίσουν με όρεξη την πορεία τους στην μέταλ σκηνή και να τους δούμε κάποια στιγμή και στα μέρη μας φυσικά σε μεγάλη περιοδεία. Εγώ τώρα που τους έμαθα θα τους ακολουθώ στην πορεία τους και θα παρουσιάζω τα έργα τους μόλις βγαίνουνε. Η βαθμολογία τους έτσι και αλλιώς θα ήταν υψηλή για τους λόγου που εξήγησα και παραπάνω.

Ένα 8.5/10 από μένα γιατί υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης φυσικά και περιμένω με αγωνία να δω πως θα εξελιχθούν στην επόμενη κυκλοφορία τους. Προς το παρόν πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά και στην Νικολέτα και τους χαιρετισμούς μας στην όμορφη Τσεχία. Από βίντεο σίγουρα θα βρω κάτι αφού έτσι ανακάλυψα τους φίλους μας. Φωτογραφίες να δω αν θα βρω βέβαια αλλά αυτό είναι κάτι που θα λυθεί πιστεύω. Όλο και κάτι θα υπάρχει. Τώρα βρήκα και την εταιρεία των παιδιών που δεν την ήξερα.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.War of the Worlds
2.The Path
3.Cursed
4.Liber Fortitudinis / The Book of Destiny
5.Once Upon a Time
6.The Final Hope
7.In the Chains
8.Dark Side
9.Infinity Flames
10.Nothing Left but Pain
11.The Victory

Η μπάντα απαρτίζεται από τους εξής μουσικούς:

Nikolette Olšáková σαν Nikolette Olsson – Φωνητικά, συνθέτρια, πλήκτρα
Michal Matzner – Κιθάρα
Adam Bittó – Μπάσο
Vítězslav “Vic” Janás – Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 17 Ιουνίου του 2022 από την εταιρεία Worm Hole Death Label.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 46 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version