LifeSteps.gr

Sun of Dead - Path of the Warrior review (2022 release)

Sun of Dead

Αλλάζουμε κατηγορία μουσικής και πάμε σε κάτι γρήγορο και μελωδικό ταυτόχρονα και συγκεκριμένα στους αγαπητούς Sun of Dead από την Ρωσία και την καινούρια τους δημιουργία με τίτλο Path of the Warrior. Αν έχει ακούσει κάποιος μπάντες από την χώρα σε αυτό το είδος πάντοτε θα έχει παρατηρήσει ότι είναι πολύ πατριωτικά τα δημιουργήματα τους οπότε αν σε κάποιον δεν αρέσουν αυτά το προσπερνά. Ακόμη και η πασίγνωστη μπάντα Arkona που είναι και από τις αγαπημένες μου έχει παρόμοιους στίχους στα τραγούδια τους.

Τραγουδούν όπως καταλαβαίνετε στην γλώσσα τους τα παιδιά και αυτό είναι κάτι το συνηθισμένο. Εγώ ακούω όλα τα είδη αλλά παραμένω ουδέτερος σε ότι αφορά την πολιτική τοποθέτηση. Με την ίδια ευκολία ακούω Arkona και Dropkick Murphys για παράδειγμα που όπως είναι λογικό ο ένας δεν θα θέλει να ακούσει τον άλλο. Σε μένα αρέσει αυτή η μελωδία που έχουν οι σλάβικες μπάντες που συνδυάζουν το folk στοιχείο ωραιότατα με το σχετικά δύσκολο να το πετύχεις black metal.

Μερικά από τα λόγια που λένε τα καταλαβαίνω γιατί έχω ακούσει ένα τόνο σλάβικες μπάντες κυρίως από Ρωσία και Ουκρανία, και έχω αρκετές στις αγαπημένες όπως προανέφερα για τους Arkona με την Masha που τόσα χρόνια κρατάει την μπάντα μαζί με τον θρυλικό Sergei που τους ακούω από το πρώτο τους cd το φανταστικό Возрождение. Έχω 5-6 cd τους όλα πολύ καλά για το folk metal που παίζουν.

Μου αρέσουν και οι Сварга από την Μόσχα που είναι παλιοί μεν αλλά πολύ καλοί σε όλες τις κυκλοφορίες τους. Καλά είναι πάρα πολλές οι μπάντες από εκεί που αν τις γράψω όλες θα γεμίσει το κείμενο μέχρι κάτω. Αν κυκλοφορήσουν τίποτα καινούριο φυσικά εδώ θα είμαι για παρουσίαση. Για αυτό παρουσιάζω και τους φίλους μας τους Sun of Dead που όλοι αδιαφορούν για το ωραίο cd επειδή ίσως το θεωρούν πολύ extreme. Όλες οι σλάβικες μπάντες κατά 90% στο ίδιο μήκος κύματος είναι δεν μπορώ να αγνοήσω μια ολόκληρη σχολή μουσικής λόγω ιδεολογιών.

Όποιος θέλει ακούει, όποιος θέλει προσπερνά, εξάλλου πόσοι ξέρουν καλά την γλώσσα για να καταλαβαίνουν τα λόγια;. Το black metal είναι extreme μουσική και έτσι πρέπει να την βλέπουμε. Η μουσική μετράει που είναι ταχύτατη όπως έκανα και με τους φανταστικούς Gaerea για παράδειγμα. Και μου αρέσει φυσικά αυτοί που τραγουδάνε μην είναι posers, να πιστεύουν αυτά που λένε και όχι να τριγυρνούν με ανάποδους σταυρούς και την Κυριακή όλοι στην εκκλησία να προσευχόμαστε.

Οι φίλοι μας εδώ μου φαίνονται αληθινοί για αυτό και τους βοηθάω να προβληθούν. Εκτός του ότι μου αρέσει και η γρήγορη και μελωδική τους μουσική φυσικά. Δεν ξέρω αν έχουν παίξει με τους Arkona η τους Svarga αλλά πολύ θα ήθελα να τους δω σε κάποιο live. Πάντως για ανεξάρτητη παραγωγή και σε τέτοιο είδος μουσικής έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και αξίζουν συγχαρητήρια όλοι οι συντελεστές.

Κλείνοντας να πω ότι αν ξέρετε την σκηνή των σλαβικών κρατών και σας αρέσει ακούστε τους αλλιώς υπάρχουν και άλλο εκπρόσωποι του black metal και του pagan σε ολόκληρο τον κόσμο από ότι έχω δει. Η μουσική είναι μία και αυτό μετράει τα υπόλοιπα είναι για τους φανατικούς που θίγονται εύκολα. Να βάλω και ένα 8/10 στα παιδιά για το ωραίο τους δημιούργημα και να ευχηθώ να συνεχίσουν δυνατά την μουσική τους πορεία με νέες ωραίες δημιουργίες.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Battle Against the Khazars
2.Corona Borealis
3.Gusli
4.Battle of Ancient Warriors
5.Mother Russia
6.Novgorod
7.Forest
8.Path of the Warrior

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Denis Yeliseyev - Μπάσο, κιθάρα
Vyacheslav Mitchenko - Φωνητικά, ηχογράφηση και μίξη του cd
Roman Zemchenkov - (R.I.P. 2019) Κιθάρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 30 Ιουλίου του 2022.

Είδος: Pagan black metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 38 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Το cd είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Roman Zemchenkov, αρχηγού και κιθαρίστα της μπάντας.

Exit mobile version