LifeSteps.gr

Elanor - Way of the Sword review (2020 release)

Elanor

Πάμε Ουγγαρία και στους αγαπητούς Elanor που μπορεί να κυκλοφόρησαν το cd τους πριν δύο χρόνια αλλά τότε δεν έκανα παρουσιάσεις και δεν μπορώ να το αφήσω να πάει χαμένο αφού μου αρέσει πολύ. Στο συμφωνικό μέταλ τίποτα δεν περνάει απαρατήρητο ειδικά αν είναι αξιόλογο γιατί υπάρχουν και τα αδιάφορα όπως είναι λογικό. Βέβαια δεν έχω ακούσει νεότερα για τα παιδιά και ελπίζω να συνεχίζουν την καριέρα τους για να μην πάει χαμένη η παρουσίαση μου.

Αυτό που παρατήρησα αμέσως βάζοντας το cd για πολλοστή φορά βέβαια είναι ο σωστός συνδυασμός των φωνών και η μελωδικότητα που βγάζει το όλο δημιούργημα. Ήταν στα πολύ καλά cd του 2020 και ακόμα το ακούω πολύ ευχάριστα. Η μπάντα υπάρχει από το 2009 αλλά αυτό είναι το πρώτο της και μοναδικό cd. Πολύ καλές οι συνθέσεις σε στυλ Ensiferum, Turisas αλλά με την εξαιρετικά ποιοτική φωνή της Roslen ήταν λογικό να μου αρέσει.

Δεν έχουν ακουστεί τώρα τελευταία και δεν ξέρω αν ετοιμάζουν κάποια καινούρια δημιουργία. Θα είναι πάντως κρίμα να σταματήσουν αφού μπορούν να πάνε πολύ ψηλά σίγουρα. Αν το διαβάσουν το άρθρο και θέλουν να μας ενημερώσουν για ενδεχόμενη νέα κυκλοφορία να το κάνουν. Περιμένω με ανυπομονησία νέα τους δουλειά, ελπίζω να είναι καλά τα παιδιά. Είναι τόσο καλό το cd τους που το έβαλα άλλες τρεις φορές μόλις τώρα. Κοντεύω να μάθω απέξω όλα τα τραγούδια τους.

Δεν μπορώ να επιλέξω κάποια σαν καλύτερα, φαίνονται όλα πολύ μελωδικά και ευχάριστα. Ειδικά τα πιο γρήγορα κομμάτια είναι πάρα πολύ καλά σαν αυτό που έβαλα και παραπάνω, το Straight Way, Strong Will. Ξέρω θα πείτε θυμίζει τους Equilibrium αλλά και οι φανταστικοί Γερμανοί είναι από τις αγαπημένες μου μπάντες. Είναι το γρήγορο συμφωνικό μέταλ που μου αρέσει ιδιαίτερα και με τον σωστότατο συνδυασμό των φωνητικών κάνουν το cd απολαυστικό.

Αυτοί που λένε ότι απευθύνονται στους φανς των Nightwish, Epica, Within Temptation και τις υπόλοιπες μεγάλες μπάντες του συμφωνικού ήχου κάπου κάνουν λάθος. Οι φίλοι μας έχουν το δικό τους πιο ενεργητικό ενθουσιώδες στυλ που διαφέρει από τις απλές μπάντες του είδους. Συνδυάζουν τα πάντα μαεστρικά και καταφέρνουν να πετύχουν περισσότερα από πολλές μπάντες του σωρού. Σε μένα που είμαι πολύ φαν των Ensiferum μου κάνανε αμέσως κλικ τα παιδιά. Χωρίς να είναι καθαρόαιμο folk metal μοιάζουν τόσο με τις μπάντες που ανέφερα παραπάνω όσο ακριβώς χρειάζεται.

Δηλαδή αν μου έλεγαν ότι είναι το καινούριο από τους Ensiferum και πρόσθεσαν και την Roslen στα φωνητικά θα το πίστευα και θα έβαζα το δεκάρι μου με κλειστά μάτια. Και εδώ στους φίλους μας θα κάνω το ίδιο και τώρα που μου άνοιξε η όρεξη για καλή μουσική θα βάλω Turisas και Battle Metal μετά. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να πω περισσότερα για την δουλειά των φίλων μας, νομίζω θα καταλάβατε ότι πρόκειται για εξαιρετικό cd που πρέπει να ακούσετε όλοι οι φαν του συμφωνικού ήχου και κυρίως οι θαυμαστές των τριών μεγάλων συγκροτημάτων που ανάφερα πιο πάνω.

Δεν έχει καμμιά σημασία που το cd είναι κυκλοφορία του 2020, εγώ πάλι δεκάρι (10/10) του βάζω γιατί το αξίζουν οι φίλοι μας. Και περιμένουμε νέα τους δημιουργία βέβαια να την παρουσιάσουμε αμέσως. Πολλά μπράβο σε όλους τους συντελεστές αυτού του ωραιότατου cd.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Dawn Of Heroes
2. Straight Way, Strong Will
3. Pendragon's Might
4. Myth Of Steel
5. Way Of The Sword
6. Land Of The Sin
7. The Reign's End
8. Birth Of A Siren
9. Freezing Blades

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείτο από τους εξής μουσικούς:

Márk Wencler - Πλήκτρα και 'σκληρά' φωνητικά
Roslen Bondi - Φωνητικά
Bálint Kemény - Κιθάρα
Christian Alexander Oppitz - Κιθάρα
László Jámbrik - Μπάσο
Attila István Hekele - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 27 Ιουνίου του 2020.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 37 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version