LifeSteps.gr

Darzamat - A Philosopher at the End of the Universe review (2020 release)

Darzamat

Πάμε πάλι σε μια παλιότερη αλλά καλή κυκλοφορία από τους μετρ του gothic metal τους αγαπητούς Darzamat από την Πολωνία που τους είχα ακούσει από τα πρώτα τους βήματα στην μουσική μέταλ σκηνή. Από το 2020 και μετά δεν έχω ακούσει κάτι νέο για την μπάντα, ελπίζω να συνεχίσουν. Είναι πολύ έμπειρη μπάντα και από τις καλύτερες στην Πολωνία. Παίζουν το αυθεντικό gothic metal με εναλλαγή στα φωνητικά από καθαρά μελωδικά γυναικεία σε αντρικά 'σκληρά'.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ και βλέπω εξαντλείται γρήγορα και το βλέπω λογικό, είναι καλή και γνωστή μπάντα στου φανς του gothic metal. Είναι τόσα πολλά τα καλά cd στο gothic και το συμφωνικό μέταλ από το 2020 και μετά που δεν ξέρω αν θα τα προλάβω όλα. Τουλάχιστον θα βάλω τα κυριότερα και αυτά που αξίζουν περισσότερο να τα αγοράσετε.

Τα σκοτεινά και με πάθος φωνητικά της Agnieszka “Nera” Górecka ταιριάζουν απόλυτα στο σκοτεινό στυλ της μπάντας. Έχουν ξεκινήσει από το 1995 και αυτό είναι μόλις το πέμπτο τους δημιούργημα. Βγάζουν αργά τα καινούρια αλλά τα προσέχουν ιδιαίτερα σαν έμπειροι που είναι. Για να πω την αλήθεια δεν θυμάμαι το πρώτο τους cd που έχω αρκετά χρόνια  να ακούσω αλλά νομίζω ότι με την πάροδο του χρόνου και ωρίμασε ο ήχος τουε και γίνανε πιο μελωδικοί.

Απορώ πως μετά από τόσα χρόνια δεν τους έγινε καμμιά αξιόλογη πρόταση από μεγαλύτερη εταιρεία σαν την Nuclear Blast που βγάζει νέους ακόμα και μέτριους και άφησε τους φίλους μας που είναι από τις έμπειρες μπάντες του είδους. Εκτός κι αν το επιλέγουν οι ίδιοι να μην ξανοιχτούν πολύ λόγω άλλων συνθηκών. Παίζονται και συμφέροντα με τις μεγάλες εταιρείες που πολλοί καλλιτέχνες προτιμούν να απέχουν παρά να ζορίζονται με αυστηρές ημερομηνίες και ταξίδια συνεχόμενα.

Δεν είναι εύκολη η δουλειά ενός καλού μουσικού. Ταξίδια , άγχος να ολοκληρώσει γρήγορα την δημιουργία του με συνέπεια να χάνει σε ποιότητα, μερικές φορές δεν έχουν και άδικο να αποστασιοποιούνται μερικοί από αυτό το συνεχές κυνήγι της επιτυχίας που στο τέλος σε επηρεάζει στην δουλειά σου. Για αυτό και βλέπω ακόμα και μπάντες 30 χρόνων να κυκλοφορούν μόνοι τους τα cd τους. Οι πολυεθνικές ρουφάνε το αίμα των καλλιτεχνών και δεν τους αποδίδουν το σωστό τίμημα για τον κόπο τους.

Μεγάλη ιστορία αυτή που αν την γράψουμε και αναλύσουμε όλη θα χάσουμε την παρουσίαση των φίλων μας. Το cd τελείωσε μόλις τώρα και το βρήκα συμπαθητικό προς καλό αν και δεν θυμάμαι τα παλιότερα για να κάνω συγκρίσεις. Νομίζω πάντως ότι είναι λίγο πιο μελωδικό από τα προηγούμενα τους. Το αν θα αρέσει στους φανς του gothic metal είναι καθαρά υποκειμενικό και θα πρέπει να τους ακούσετε για να βγάλετε ασφαλή συμπεράσματα.

Εγώ θα του έβαζα ένα 7/10 γιατί έχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης αλλά στο σύνολο είναι καλό και αξίζει της προσοχής μας. Για αυτό το έβαλα εξάλλου, αν ήταν παλτά δεν θα τους είχα αναφέρει καθόλου. Να δούμε αν μας ετοιμάζουν κάτι καινούριο οι Πολωνοί φίλοι μας, εδώ είμαστε να μας ενημερώσουν αν ετοιμάζουν άλλο δημιούργημα σχετικά σύντομα. Προς το παρόν κλείνοντας να τους πω ότι τα πήγανε περίφημα στην παραγωγή και μίξη του cd τους, συγχαρητήρια σε όλους τους.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Reminiscence
2.A Philosopher at the End of the Universe
3.Running in the Dark
4.Thoughts to Weigh on Farewell Day
5.The Tearful Game
6.The Sleeping Prophet
7.Clouds Clouds Darkening All
8.The Great Blaze
9.The Kaleidoscope of Retreat

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Nera – Γυναικεία φωνητικά
Flauros – Αντρικά 'σκληρά' φωνητικά
Chris – Κιθάρα
Markus – Μπάσο
Jacek Gut – drums (στα live)

Συμμετέχουν επίσης οι εξής
Icanraz – Ντραμς (session)
Kamil Bagiński – Ντραμς (session)

Το cd κυκλοφόρησε στις 27 Οκτωβρίου του 2020 από την εταιρεία Sleaszy Rider Records.

Είδος: Gothic metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 39 λεπτά.

Exit mobile version