LifeSteps.gr

Shivar - Astraia review (2022 release)

Shivar

Ας πάμε και σε ένα σκοτεινό ροκ cd που είναι το Astraia από τους Shivar. Φετινή κυκλοφορία από τα ίδια τα παιδιά που ξεκίνησαν στην Στουτγάρδη της Γερμανίας το 2018  την πορεία τους στο gothic metal η dark rock που μου αρέσει ιδιαίτερα. Όπως λένε και οι ίδιοι παίζουν ένα μείγμα dark rock, gothic rock, shoegaze και post rock. Επίσης έχουν επιρροές από μπάντες όπως Paradise Lost, HIM, Smashing Pumpkings και Slowdrive. Να προσθέσω ότι μου ακούγονται σαν συνδυασμός του HIM με τους Placebo. Στο gothic rock όμως όχι στο εναλλακτικό.

Ενδιαφέρον συνδυασμός αν και ακόμη οι φίλοι μας δεν έχουν βρει προς τα που θα κατευθυνθούν γιατί άλλο το Doom των Paradise Lost και διαφορετικό βέβαια το gothic rock. Πάντως δεν μου αρέσει που πολλά site αγνοούν τους φίλους μας και δεν προβάλλουν το έργο τους. Γιατί άραγε να συμβαίνει αυτό;. Τους ενοχλεί που είναι ανεξάρτητοι η δεν τους αρέσει η μουσική τους;. Ότι και να είναι θα πρέπει να δίνουν ένα απαραίτητο feedback στα παιδιά για να μάθουν και τις ατέλειες και να τις διορθώσουν σε επόμενη κυκλοφορία.

Πάντως από την μια φορά που άκουσα το cd των φίλων μας διέκρινα μερικά προβληματάκια που θέλουνε διόρθωση. Εκτός από την συνολική παραγωγή διέκρινα μια μπερδεμένη κατάσταση σε ότι αφορά τον κυρίως στόχο της μπάντας. Δηλαδή τα παιδιά θα πρέπει να επιλέξουν σε ποιόν θέλουν να πάνε πιο κοντά να το πω έτσι απλά. Άλλο ο HIM, άλλοι οι Placebo, άλλοι βέβαια οι Slowdrive και βέβαια άλλοι οι Paradise Lost. Δεν γίνεται σωστή μίξη όλων αυτών εκτός αν κάποιος είναι τόσο ευφυής που θα πετύχει το θαύμα.

Κατά την γνώμη μου καλύτερα να μείνουν στο gothic rock που είναι πιο προσιτό όπως και το post rock. Αν θελήσουν να το στρέψουν προς το doom θα βρουν δυσκολίες ενώ στο εναλλακτικό ροκ τα πράγματα θα είναι μεν απλά αλλά θα έχουν πολύ ανταγωνισμό από δεκάδες άλλες μπάντες του χώρου που βρίσκονται χρόνια εκεί. Και φυσικά η εύρεση μιας αξιόλογης εταιρείας που θα βοηθήσει τον σκοπό τους είναι το βασικό πράγμα που θα πρέπει να κάνουν.

Το cd σαν σύνολο είναι συμπαθητικό αλλά όχι τέλειο. Υπάρχουν και καλές συνθέσεις αλλά και αδιάφορα τραγούδια όπως το δεύτερο. Εγώ θα βάλω ένα καλό βαθμό στους φίλους μας για την πρώτη γνωριμία αλλά περιμένω να βελτιωθούν αρκετά στο μέλλον. Μπορούν να γίνουν καλύτεροι σαφώς με όρεξη και θέληση για δουλειά και φυσικά με την εμπειρία που θα έρθει με τα χρόνια. Πριν κλείσω την παρουσίαση μου να ξαναπώ ότι πρέπει να προβάλλονται όλοι στα διάφορα sites για να βλέπουν και να βελτιώνονται οι καλλιτέχνες.

Σκέφτομαι τι βαθμός θα άξιζε για πρώτη φορά και αποφάσισα ένα 7/10 αφού διαβάζοντας άλλους που κρίνανε αυστηρά τα παιδιά δεν συμφώνησα με την επιλογή τους αυτή. Πρέπει να βοηθάμε τους νέους καλλιτέχνες ειδικά όταν ψάχνονται για εταιρεία και κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην μουσική σκηνή. Αν είναι να τους θάβουμε όλους εύκολο είναι γιατί πάντα θα υπάρχουν ατέλειες που θα διακρίνουμε. Την πρώτη φορά ας είμαστε προσεκτικοί και την δεύτερη βλέπουμε πως θα εξελιχθεί η κάθε μπάντα και κρίνουμε ανάλογα.

Εγώ θα στείλω χαιρετισμούς στους δύο φίλους μας τον Dorian και τον Marcel και θα πω ότι περιμένω την επόμενη δημιουργία τους όταν με το καλό θελήσουν και μπορέσουν να την κυκλοφορήσουν για να κριθεί στα ίσια που λένε.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

01. A Callout To The Stars
02. Malleus Maleficarum
03. Moonchild
04. Radium Girl
05. Astraia Exsurga
06. Astraia
07. Roses And Cigarettes
08. The Automatic Frankenstein
09. Sunburned Heart
10. Endlessly

Η μπάντα αποτελείται ουσιαστικά από δύο παιδιά τους εξής:

Dorian Shivar σαν Hathen - Κιθάρα, φωνητικά, μπάσο, συνθεσάιζερς

Marcel Orgis - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 19 Μαρτίου του 2022.

Είδος: Gothic rock

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 41 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version