LifeSteps.gr

Def Leppard - Diamond Star Halos review (2022 release)

Def Leppard

Το έχω αρκετό καιρό το νέο cd των θρυλικών ρόκερ Def Leppard και σκεφτόμουν αν έπρεπε να το παρουσιάσω μιας και δεν έχει κάτι καινούριο να προσφέρει εκτός από ελαφρύ ροκ παλιάς εποχής αλλά αυτές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και τώρα αν ακούμε το ίδιο έργο 40 χρόνια μετά αρχίζουμε και βαριόμαστε. Πάντως επειδή υπάρχουν πολλοί φανς της μπάντας που με αυτή μεγαλώσαμε, δεν ξεχνώ τα Pyromania και Hysteria που έχω ακόμα σε βινύλια αλλά τώρα είμαστε στο 2022 και θέλουμε και κάτι καινούριο.

Πάντως οι άνθρωποι είναι θρύλοι της ροκ σκηνής με 45 χρόνια παρουσίας στην μουσική σκηνή και πολλές καλές κυκλοφορίες. Απλώς αυτό το soft ροκάκι που παίζουν τώρα μου φαίνεται λίγο πρόχειρο για μια τόσο μεγάλη και έμπειρη μπάντα. Και μου αρέσει που άλλοι λένε ότι είναι το καλύτερο τους. Η δεν έχουν ακούσει τα παλιά η τους αρέσουν τα πολύ slow τραγούδια.

Εντάξει είναι ένα συμπαθητικό άκουσμα, δεν είναι για πέταμα αλλά όχι και κορυφαίο. Η μόνες κλασικές μπάντες που έβγαλαν φέτος κάτι καινούριο και μου άρεσαν όπως τα παλιά τους ήταν οι θρυλικοί Kreator και οι The Cult. Οι υπόλοιποι παλιοί κάπου το χαλούσαν και υστερούσαν σε μερικά βασικά στοιχεία. Εκτός αν κάποιος δεν έχει πολλές απαιτήσεις από τους παλιούς και μπορούν να του αρέσουν όλα σχεδόν θα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από τέτοια έργα.

Πάντως εγώ θα τους βάλω μια βαθμολογία ανάλογη της ιστορίας τους και όχι μαι ψυχρή κριτική στο συγκεκριμένο έργο. Μπορούσαν και πολύ καλύτερα αλλά η έμπνευση έχει χαθεί μετά από τόσα χρόνια και επαναλαμβάνονται δυστυχώς. Και που να δείτε το νέο δημιούργημα της Charlotte Wessels πως είναι. Μόλις το άκουσα τρελάθηκα αλλά δυστυχώς θα το κάνω και αυτό για να μην αποφεύγουμε τίποτα γνωστό, τουλάχιστον στα είδη που ξέρω καλά και μπορώ να έχω αντικειμενική άποψη.

Πριν κλείσω την παρουσίαση μου στους έμπειρους ρόκερς Def Leppard να πω ότι θα υπάρχουν και φανς που θα τους αρέσουν έστω και αν παίζουν τα ίδια για 45 χρόνια. Εμένα με κούρασε λίγο το cd γιατί ήμουν πολύ στο συμφωνικό τελευταίο και αυτό με ξένισε λιγάκι. Αλλά σαν συμπαθητικό ροκάκι που είναι το άκουσα με ενδιαφέρον απλώς περίμενα περισσότερα από τους ήρωες των παιδικών μου χρόνων.

Πιστεύω ένα 7/10 αντικατοπτρίζει την κριτική μου που φυσικά είναι επιεικής σε μια τόσο γνωστή και έμπειρη μπάντα και θα ήταν διαφορετική αν επρόκειτο για τίποτα νέους που αντέγραφαν την δεκαετία του 80. Ακούστε τους και εσείς και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Για album of the year που λένε μερικοί είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά αλλά ένα ικανοποιητικό ροκάκι μπορείς να το πεις.

Είναι από αυτά που λέγαμε παλιά ότι κάνουν για το ράδιο και τα διάφορα charts των mainstream συγκροτημάτων βέβαια αλλά τους ξέφευγε και κανένα καλό cd που και που. Πάντως η δουλειά που έχει γίνει είναι άκρως επαγγελματική και μου άρεσαν και τα δύο τραγούδια με την Alison Krauss που είναι ποιοτική τραγουδίστρια της country μουσικής. Δεν το κάνανε όλο έτσι τον δίσκο αναρωτιέμαι, θα ήταν καλύτερος κατά την γνώμη μου.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Take What You Want
2. Kick
3. Fire It Up
4. This Guitar [feat. Alison Krauss]
5. SOS Emergency
6. Liquid Dust
7. U Rok Mi
8. Goodbye For Good This Time
9. All We Need
10. Open Your Eyes
11. Gimme A Kiss
12. Angels (Can’t Help You Now)
13. Lifeless [feat. Alison Krauss]
14. Unbreakable
15. From Here To Eternity

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Joe Elliott – Βασικά φωνητικά, μερικές φορές κιθάρα, πλήκτρα, πιάνο
Rick Savage – Μπάσο, πλήκτρα, δεύτερα φωνητικά
Rick Allen – Ντραμς, κρουστά, δεύτερα φωνητικά
Phil Collen – Κιθάρα, δεύτερα φωνητικά
Vivian Campbell – Κιθάρα, δεύτερα φωνητικά

Το cd κυκλοφόρησε στις 27 Μαίου του 2022 από την εταιρεία UMV – Mercury.

Είδος: Rock / hard rock / glam rock

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 62 λεπτά.

Exit mobile version