LifeSteps.gr

Charlotte Wessels - Tales From Six Feet Under Vol. II review (2022 release)

Charlotte

Η αλήθεια είναι ότι το σκέφτηκα αρκετά πριν παρουσιάσω την νέα δημιουργία της αγαπητής Charlotte Wessels κυρίως γιατί το πρώτο μέρος που κυκλοφόρησε πέρσι δεν μου άρεσε καθόλου. Οπότε εδώ στο δεύτερο μέρος που έχει βελτιωθεί ευτυχώς αρκετά αποφάσισα να την παρουσιάσω. Πάντως είναι πολύ διαφορετικό από ότι την έχετε ακούσει στους Delain φυσικά αλλά οι καλλιτέχνες μερικές φορές θέλουν να δοκιμάζουν και άλλες πτυχές του ταλέντου τους οπότε και η Charlotte επέλεξε να μας δείξει κάτι το διαφορετικό από ότι την ξέραμε και την ακούγαμε για τόσα χρόνια.

Είναι κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκανε και η φανταστική Noora Louhimo με το σόλο project της cd αλλά η μόνη διαφορά είναι ότι δεν έφυγε από την μπάντα της, τους υπέροχους Battle Beast. Η Charlotte άλλαξε και το look της που την ξέραμε επί πολλά χρόνια, έκοψε τα μαλλιά της και βγήκε δυναμικά σε νέα κατεύθυνση από ότι φαίνεται. Έχει και το δικό της στούντιο ηχογράφησης που παράγει τις κυκλοφορίες της και το καλό είναι ότι έχει και την Napalm να την βοηθάει γιατί όπως έχω ξαναπεί χωρίς εταιρεία δεν πας μακριά σε αυτό το επάγγελμα.

Καθαρά στο cd μας τώρα να πω ότι είναι αρκετά καλό για το είδος που έχει πάει τώρα η αγαπητή μας Charlotte. Δεν είναι και album of the year που λένε αρκετοί εκτός αν είναι τρελλοί φανς της. Και εγώ είμαι φαν των Delain αλλά το cd αυτό μου φαίνεται συμπαθητικό και αρκετά μελωδικό. Ποτέ δεν ήμουν φαν των πολύ εμπορικών κυκλοφοριών και αυτό το cd έχει κατεύθυνση προς το ευρύ κοινό και το ράδιο.

Έχει πάντως και τα ωραία του τραγούδια όπως το τρίτο που θυμίζει Delain στο σύνολο. Επίσης η πολύ καλή φωνή και ο μελαγχολικός τόνος που έδωσε η Charlotte στο δημιούργημα της μου θύμισε Tori Amos. Βέβαια τώρα είμαστε στο 2022 αλλά πάντα υπάρχουν οι φανς που τους αρέσουν τα πιο παλιά ακούσματα. Η Charlotte τραγουδάει με γλυκύτητα και πάθος σαν να πρόκειται για βιωματικά τραγούδια. Δεν είναι άσχημα τα ακουστικά κομμάτια της, έχουν πολύ μελωδία και ευαισθησία μπορώ να πω.

Υπάρχουν και τα μοντέρνα τραγούδια όπως το πέμπτο που θυμίζει τους καινούριους πια Within Temptation μόνο που τώρα χειρίζεται εξαιρετικά τα φωνητικά η Charlotte. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα cd που θα αρέσει σε πολλούς και σε άλλους καθόλου. Μάλλον θα διχάσει το κοινό που είναι φαν των Delain και του συμφωνικού ήχου αυτή η στροφή προς πιο εναλλακτική μουσική. Είναι όμως καλό για το είδος του και μεγάλη βελτίωση από το πρώτο μέρος που με είχε απογοητεύσει.

Θα πρότεινα να το ακούσετε και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Δεν είναι ούτε το τέλειο cd ούτε όμως και για πέταμα. Ευτυχώς η πολύ καλή φωνή της Charlotte και το πάθος που τραγουδά το σώζουν αρκετά μπορώ να πω. Εγώ θα είμαι πολύ επιεικής στην βαθμολογία μου γιατί μια ζωή φαν των Delain δεν μου πάει να κάψω την αγαπητή Charlotte στην νέα της καριέρα.

Μου αρέσει και το εναλλακτικό ροκ όταν είναι σωστό και δεν στοχεύει στο εύκολο κέρδος οπότε ένα 7.5/10 και πιστεύω στο μέλλον η αγαπητή μας Charlotte να επανέλθει με πολύ καλύτερες κυκλοφορίες. Ταλέντο έχει άφθονο και είναι και πολύ δημιουργική οπότε είμαι σίγουρος ότι θα τα πάει καλά. Και μπάντα να φτιάξει δικιά της πάλι θα τα πάει καλά, έχει και μεγάλη εμπειρία που είναι αναγκαία. Πάντως η παραγωγή είναι σε πολύ καλά επίπεδα άκρως επαγγελματικά. Μπράβο Charlotte και περιμένουμε ακόμα καλύτερο το τρίτο μέρος της δημιουργίας σου.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Venus Rising
2.Human to Ruin
3.The Phantom Touch
4.Against All Odds
5.A Million Lives
6.The Final Roadtrip
7.Good Dog
8.Toxic
9.I Forget
10.Utopia

Το cd κυκλοφόρησε στις 7 Οκτωβρίου του 2022 από την εταιρεία Napalm Records.

Είδος: Εναλλακτικό ροκ / ποπ

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 42 λεπτά.​

Exit mobile version