LifeSteps.gr

Crust - Wanderers review (2022 release)

Crust

Στο death doom που μου αρέσει ιδιαίτερα έχουμε την καινούρια κυκλοφορία από τους αγαπητούς Crust από την Ρωσία. Πολύ δυναμική και γρήγορη μουσική από τους φίλους μας που όπως οι ίδιοι ονομάζουν μπορεί να χαρακτηριστεί blackened doom sludge. Έχουν πειραματιστεί όπως λένε τα τελευταία χρόνια με διάφορα είδη και κατέληξαν σε αυτό που πιστεύουν ότι τους ταιριάζει περισσότερο. Ας το δούμε λοιπόν αναλυτικότερα παρακάτω.

Καταρχήν είναι ταχύτατο όπως ακριβώς το περίμενα από το είδος με τα ανάλογα 'σκληρά' φωνητικά. Όπως λένε και οι ίδιοι περιγράφοντας το κυρίως θέμα του cd τους 'όταν μπαίνουμε στη ζωή, για πολλούς από εμάς φαίνεται να είναι μια ατελείωτη έρημος. Ποτέ δεν φαίνονται οι δρόμοι αλλά η παρασυρόμενη άμμος που μοιάζουν όμοια ανεξάρτητα από την κατεύθυνση που κοιτάζετε.

Οι χαμένες ψυχές παγιδεύονται στον εαυτό τους στα βάθη της κόλασης τους, δεν υπάρχουν κανόνες, μια αγνή κόλαση είναι ανοιχτή, Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτήν την καταστροφή. Δεν τους αρκεί πάντα αυτό που έχουν. Η απληστία είναι η μάστιγα της εποχής μας. Ζουν σαν μηχανές μέχρι να τους έρθει ο θάνατος. Ο θάνατος είναι το μόνο λάφυρο.

Δεν άλλαξα κάτι από το θέμα του cd για να καταλάβετε τι θέλουν να περιγράψουν οι φίλοι μας με αυτήν τους την δημιουργία. Μου αρέσει που είναι φιλοσοφημένοι και βλέπουν καθαρά την πραγματικότητα. Αυτό πρέπει να είναι το δεύτερο cd τους λογικά γιατί δεν βρίσκω άλλες πληροφορίες εκτός από το bandcamp των παιδιών. Πάντως παίζουν καλά το είδος και δείχνουν εμπειρία και ταλέντο.

Δεν είναι εύκολο το είδος, έχω ακούσει πολλά ακατέργαστα cd μέχρι τώρα από καινούριους συνήθως που προσπαθούν να φτιάξουν κάτι στα γρήγορα για να το κυκλοφορήσουν. Θέλει κάποια χρόνια εμπειρίας για να αποδώσεις σωστά εκτός αν είσαι ταλεντάρα και μπορείς με κλειστά μάτια να δημιουργείς μουσική. Έχουν και καλή παραγωγή τα παιδιά για το είδος αυτό, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από όλους τους συντελεστές του.

Δεν τους έχει παρουσιάσει κάποιο άλλο μέσο όπως βλέπω μέχρι τώρα τουλάχιστον και απορώ αφού είναι καλοί για το extreme metal που παίζουν. Και έχουν και την εταιρεία τους που προφανώς θα είναι από την χώρα τους. Η Season of Mist που βρίσκει ταλέντα στο extreme metal από όλο τον κόσμο θα πρέπει να τσεκάρει τους φίλους μας και να τους βοηθήσει να γίνουν πιο γνωστοί παγκοσμίως.

Προτείνω στους φανς του extreme metal να ρίξουν μια ματιά στα παιδιά και μάλλον θα τους αρέσουν γιατί φαίνονται πολύ καλοί για το είδος πάντοτε. Έχω και άλλα cd από την ρώσικη σκηνή αλλά τα περισσότερα είναι παλιότερα και πολλά είναι στο folk metal που μου αρέσει βέβαια αλλά να βάζω περσινά και προπέρσινα και να αφήνω τα καινούρια δεν μου φαίνεται σωστό.

Κλείνοντας την παρουσίαση του cd από τους φίλους μας θα βάλω ένα 8/10 στην δημιουργία τους γιατί μου άρεσε, παίξανε πολύ καλά και είμαι και φαν του είδους φυσικά. Ελπίζω τα παιδιά να συνεχίσουν την προσπάθεια τους και μακάρι να τους δω σε κάποια μεγαλύτερη εταιρεία στην επόμενη κυκλοφορία τους και γιατί όχι και σε μια περιοδεία από την χώρα μας. Μπράβο παιδιά, καλή συνέχεια εύχομαι και πάντα επιτυχίες.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Serpent of Doom
2.Sleeping in My Grave
3.Terra
4.Until Our Swords Get Blunt
5.Wanderers
6.Beacon of Death
7.Down The Spiral of Hell
8.Void Builder

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Arthur Filenko – Μπάσο, φωνητικά
Vlad Tatarsky – Κιθάρες
Roman Romanov – Ντραμς

Recorded in 2S Records
Mix – Alexey Uvarov
Mastering – Artem Dolina
Artworks by Deni Aktemirov

Το cd κυκλοφόρησε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Rotting Misery.

Είδος: Death doom metal / Blackened doom sludge

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 42 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version