LifeSteps.gr

Cthulhuss - Obliteration of Souls review (2022 release)

Cthulhuss

Ένα σκληροπυρηνικό death doom cd μας έρχεται από την Πολωνία και τους αγαπητούς Cthulhuss που παίζουν το αυθεντικό γρήγορο και βαρβάτο death κυρίως και εν συνεχεία doom metal. Σαν extreme metal θα αρέσει μόνο στους φανς του συγκεκριμένου είδους και κυρίως σε αυτούς που έχουν συνηθίσει στο death, black και τα υπόλοιπα δυναμικά είδη της μέταλ. Δεν είναι Paradise Lost οι φίλοι μας, έχουν τον δικό τους σκληρό ήχο από την αρχή έως το τέλος του cd αυτού.

Και από ότι πρόσεξα δεν είχε καν την εισαγωγή που έχουν τα υπόλοιπα cd για να σε βάλουν σιγά-σιγά στο κλίμα του δημιουργήματος. Εδώ μπαίνεις αμέσως στα βαθιά χωρίς καθυστέρηση. Δεν έχει μελωδίες και ήχους από πλήκτρα η συνθεσάιζερς το cd των παιδιών, βαρύς ήχος, χύμα που λένε και όποιος αντέξει. Ακόμα και στο funeral doom έχω ακούσει κάποιες μελωδίες η και πολλές μερικές φορές ανάλογα την μπάντα.

Πάντως δεν με κούρασε το cd των φίλων μας και αυτό λέει κάτι, ότι μπορεί να το ακούσει κανείς ανάλογα με την διάθεση και την ανάγκη που έχει για γρήγορο μέταλ. Η μπάντα υπάρχει από το 2017 και αυτό είναι το δεύτερο cd τους. Η εταιρεία τους από ότι βλέπω ειδικεύεται στα underground extreme metal συγκροτήματα αλλά τα στοιχεία για την μπάντα είναι ελάχιστα αφού δεν μπορώ να βρω ούτε τα ονόματα των παιδιών.

Συνηθισμένο βέβαια το φαινόμενο στις μπάντες αυτού του βεληνεκούς αλλά θα έπρεπε η κάθε εταιρεία να λέει δύο λόγια για την βιογραφία των συγκροτημάτων που έχει υπό την στέγη της. Θα πρέπει να επικοινωνήσω δηλαδή μαζί τους για να μου στείλουν κάποια στοιχεία γιατί δεν γίνεται δουλειά έτσι. Οι στίχοι του cd είναι μέσα στο κλίμα φυσικά ενός ανάλογου έργου και μιλάνε για τα γνωστά από όσο μπορούμε να καταλάβουμε από τα βαριά φωνητικά.

Γενικά είναι ένα καλό δημιούργημα για τον χώρο του underground death doom extreme metal και πιστεύω ότι θα ικανοποιήσει τους απαιτητικούς φανς. Βέβαια δεν είναι το μελωδικό doom ούτε το doom με τα prog στοιχεία που το κάνουν κάπως εύπεπτο, είναι η βαριά του έκφραση που όμως την περίμενα από μια μπάντα του είδους. Δεν είναι σκανδιναβοί να βάζουν πολλές μελωδίες και άλλους ρυθμούς στα δημιουργήματα τους. Ακούστε τους αν καταφέρετε και τους βρείτε γιατί δεν έχουν κάποιο επίσημο youtube channel από μια πρόχειρη αναζήτηση που έκανα.

Σαν πρώτη γνωριμία με την μπάντα θα είμαι και πολύ επιεικής στην βαθμολόγηση γιατί θέλω να σκούσω και άλλο δείγμα από τους φίλους μας πριν αποφασίσω αν μου κάνουν και αν έχουν πολύ μέλλον στην καριέρα τους. Μακάρι την επόμενη φορά να τους βρω σε καμμιά Season of Mist που προωθεί τα ταλέντα της όπως μπορεί. Για τώρα θα αρκεστώ στο γνωστό 7/10 και στο μέλλον βλέπουμε αν γίνουν τα πράγματα καλύτερα.

Ούτε φωτογραφίες δεν μπόρεσα να βρω να βάλω και πήρα μερικές από το cd τους που βρήκα τυχαία. Αν θέλουν και το επιθυμούν ας στείλουν τουλάχιστον δύο λόγια για την βιογραφία της μπάντας, επιρροές και τα λοιπά και καμμιά promo φωτογραφία με τα μέλη για να γίνει σωστά η παρουσίαση τους γιατί μου φαίνεται ελλιπής έτσι όπως είναι τώρα. Η παραγωγή θα μπορούσε να είναι και καλύτερη αλλά για extreme metal είναι σχετικά καλή. Εντάξει βουίζουν τα αυτιά μου αλλά είναι από την ένταση του ήχου όχι από την κακή παραγωγή η το μιξάρισμα.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Visions Of Yog-Sothoth
2.The Cave
3.Hubris Hammer
4.Die In The Dreams Of Dead
5.Obliteration Of Souls
6.Nameless Evil

Το cd κυκλοφόρησε στις 28 Φεβρουαρίου του 2022 από την εταιρεία Old Temple.

Είδος: Death doom metal.

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 46 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version