LifeSteps.gr

Immolation - Acts Of God review (2022 release)

Immolation

Οι Immolation είναι μια πολύ έμπειρη μπάντα που θεωρείται από τους πρώτους που καθιέρωσαν το death metal και συνεχίζει απτόητη έως και φέτος με την τελευταία της κυκλοφορία που είναι η ενδέκατη χωρίς να αλλάζουν καθόλου στυλ η να ρίχνουν νερό στο κρασί τους όπως έκαναν άλλες μεγάλες μπάντες που πήγανε με το ρεύμα της εποχής που θέλει όλο και περισσότερο μοντέρνο στυλ στις συνθέσεις. Οι θρυλικοί αμερικανοί death metallers μας προσφέρουν πάλι ένα από τα γνωστά τους δημιουργήματα και απευθύνονται φυσικά στους σκληροπυρηνικούς φανς του είδους.

Σε αυτό το cd των φίλων μας μην περιμένετε να ακούσετε μελωδίες και ήχους από πλήκτρα, παρά μόνο σκληρή ατόφια μουσική που ξέρουν να δίνουν στο ανάλογο κοινό τα παιδιά από την Νέα Υόρκη. Η μπάντα έχει πάρα πολλά χιλιόμετρα διανύσει όλα αυτά τα 30 συν χρόνια που είναι στο προσκήνιο αλλά παραμένει σταθερή στον ήχο της που ακούγαμε και παλιά και ακούμε και στο καινούριο τους cd.

Στο ίδιο ύφος παραμένουν και οι στίχοι τους που μας περιγράφουν τα ανάλογα θέματα που τους έχουμε συνηθίσει. Δεν ξέρω αν αρέσει σε όλους το cd των φίλων μας, πάντως είναι αρκετά μεγάλο σε διάρκεια, αλλά για το είδος είναι σε καλό επίπεδο. Μερικοί που θα ήθελαν λίγη μελωδία θα πρέπει να κοιτάξουν σε άλλη κατηγορία γιατί οι φίλοι μας είναι καθαρόαιμοι και παίζουν το γνωστό τους 'σκληρό' μέταλ για όσους δεν τους έχουν ακούσει μέχρι τώρα.

Ο τραγουδιστής και μπασίστας Ross όπως και ο κιθαρίστας Robert παραμένουν τα μόνα σταθερά μέλη της μπάντας από την αρχή της ίδρυσης τους έως και σήμερα. Μάλιστα ο Robert θεωρείται από τους καλύτερους κιθαρίστες του death metal με πολύπλοκα riffs που κάνουν τον ήχο τους μοναδικό και επηρεάζουν έτσι και την ντόπια σκηνή της Νέας Υόρκης στο underground death metal βέβαια.

Οι ίδιοι αντιπαθούν την θρησκεία γιατί θεωρούν ότι χωρίζει τους ανθρώπους σε δύο στρατόπεδα και αυτό δεν είναι σωστό κατά την άποψη τους. Για αυτό και επιλέγουν στίχους και κομμάτια που καταφέρονται ενάντια στον χριστιανισμό. Άλλαξαν κάπως την στάση τους μετά το φονικό χτύπημα στους δίδυμους πύργους και τώρα επικεντρώνονται κυρίως στην σκοτεινή πλευρά της ανθρωπότητας.

Πριν κλείσω το αφιέρωμα μου στους φίλους μας να πω ότι η παραγωγή στο cd τους είναι άκρως επαγγελματική όπως αρμόζει σε μια μπάντα τέτοιου βεληνεκούς φυσικά. Οι φίλοι του death metal ας ακούσουν το δημιούργημα των παιδιών και ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Σε μένα που δεν είναι και το είδος που ακούω καθημερινά μπορώ να πω ότι το βρήκα καλό για extreme metal.

Θα βάλω ένα 7/10 στο cd των φίλων μας κυρίως γιατί παραμένουν σταθεροί στην μουσική τους και δεν αλλάζουν ούτε χιλιοστό πορεία σε κάτι που πάει προς το αντιπαθητικό mainstream metal. Στους μεγαλύτερους που τους γνωρίζουν από τα πρώτα τους βήματα θα αρέσει το δημιούργημα, στους νεότερους δεν ξέρω, ίσως σε αυτούς που είναι λάτρεις της παρόμοιας σκηνής αλλά πόσοι είναι τώρα πια όταν έχει επικρατήσει με το φτηνό και εμπορεύσιμο προιόν παντού.

Θυμάμαι την δεκαετία του 80 που γνώριζα άτομα που κυκλοφορούσαν με τις μπλούζες μεγάλων thrash συγκροτημάτων και μακριά μαλλιά και τους άρεσε το extreme metal. Μιλούσαμε και μαθαίναμε καινούρια πράγματα καθημερινά. Τώρα άλλαξαν οι εποχές και ακούνε όλοι σχεδόν αυτά που μας δίνει το ράδιο που ως γνωστόν πληρώνονται για να τα προωθούν. Τέλος πάντων μεγάλη ιστορία αυτή ας το αφήσουμε για τώρα.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

01. Abandoned
02. An Acts Of God
03. The Age Of No Light
04. Noose Of Thorns
05. Shed The Light
06. Blooded
07. Overtures Of The Wicked
08. Immoral Stain
09. Incineration Procession
10. Broken Prey
11. Derelict Of Spirit
12. When Halos Burn
13. Let The Darkness In (feat. Dan Lilker)
14. And The Flames Wept
15. Apostle

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Ross Dolan – Μπάσο, φωνητικά
Robert Vigna – Κιθάρα
Steve Shalaty – Ντραμς
Alex Bouks – Κιθάρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 18 Φεβρουαρίου του 2022 από την εταιρεία Nuclear Blast.

Είδος: Death metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 52 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version