LifeSteps.gr

Druid Lord – Relics Of The Dead review (2022 release)

Druid Lord

Μιας και είμαι στο death doom metal κάτι που συμβαίνει συχνά ας πάω και στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού και στους αγαπητούς Druid Lord από την Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών και στο τρίτο τους cd με τίτλο Relics Of The Dead που κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος. Επειδή πριν άκουγα τους φοβερούς Strigoi και αμέσως έβαλα το cd των παιδιών δεν φάνηκε η διαφορά από την αρχή τουλάχιστον. Αυτό είναι πολύ καλό σημάδι ότι το cd είναι πολύ πετυχημένο για το είδος του πάντα. Ας το δούμε λίγο αναλυτικότερα παρακάτω.

Καταρχήν η μπάντα ιδρύθηκε το 2010 και φαίνονται ότι οι φίλοι μας έχουν εμπειρία και ταλέντο να φτιάξουν ένα πολύ καλό δημιούργημα. Ακούγοντας το προσεκτικότερα και συγκρίνοντας το αναγκαστικά αφού είναι στο ίδιο είδος με τους εξαιρετικούς Strigoi παρατήρησα δύο διαφορές στον ήχο τους. Πρώτον, βαδίζουν σε ένα αργό προς ενδιάμεσο τέμπο χωρίς πολλές αλλαγές ρυθμού και δεύτερον ότι έχουν βάλει μελωδία σε κάποιες από τις συνθέσεις τους.

Σε γενικές γραμμές δηλαδή είναι πιο μελωδικό death doom από το αντίστοιχο cd των Strigoi άρα μετά εμείς αποφασίζουμε τι μας αρέσει περισσότερο και κινούμαστε ανάλογα. Και τα δύο cd είναι πολύ καλά για το είδος τους απλώς αυτό είναι πιο αργό και έχει περισσότερη μελωδία. Η μπάντα κινούνταν στην underground σκηνή του μέταλ ώσπου τους βρήκε η εταιρεία τους και τους βοήθησε να κυκλοφορήσουν το δεύτερο και αυτό το cd τους.

Πάντως τώρα που τελείωσε η μια ακρόαση παρατήρησα ότι αυτό το cd είναι πιο τελετουργικό μπορώ να πω, είναι περισσότερο στο καθαρόαιμο doom με μελωδία και το ανάλογο τέμπο. Μου αρέσει πολύ και τώρα που είδα ότι τα παιδιά παίζανε στην underground σκηνή το εκτίμησα περισσότερο. Εδώ φαίνεται και ο ρόλος μιας σωστής εταιρείας και την σχέση που πρέπει να έχει με τους καλλιτέχνες της.

Μου άρεσε το τραγούδι Monarch Macabre που είναι funeral doom τελετουργικό και άψογα εκτελεσμένο. Γενικά είναι ένα πολύ καλό cd έκπληξη μπορώ να πω από μια μπάντα που δεν την είχα στα υπόψη μου μέχρι σήμερα τουλάχιστον. Την άλλη μπάντα τους Strigoi τους ήξερα και τους είχα ακούσει και παλιότερα οπότε δεν μου έκανε εντύπωση η ποιοτική κυκλοφορία τους, το περίμενα να είναι καλό από την αρχή.

Αλλά εδώ τους φίλους μας από την Φλόριδα πρώτη φορά τους άκουσα και με εντυπωσίασε η ποιοτική τους δουλειά. Μακάρι να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και να πάνε ακόμα καλύτερα στο μέλλον. Τώρα που βρήκαν τον δρόμο τους και την εταιρεία να τους στηρίζει στις προσπάθειες τους μόνο μπροστά μπορούν να πάνε. Τους πάει και το funeral doom αν θέλουν να το επιχειρήσουν στο επόμενο cd τους. Και μου αρέσει σαν είδος αν έχει την σωστή τελετουργία.

Κλείνοντας την παρουσίαση μου στους πολύ καλούς Druid Lord να τονίσω ξανά ότι είναι στο αυθεντικό μελωδικό doom σε αντίθεση με τους Strigoi που είναι πιο σκοτεινοί και γρήγοροι σε ρυθμό. Πρέπει να τους ακούσετε για να βγάλετε τα συμπεράσματα σας αν σας αρέσουν η όχι. Αν θέλετε κάτι πιο γρήγορο οι Strigoi θα σας ταιριάζουν περισσότερο. Σε μελωδικό doom τα παιδιά εδώ τα κατάφεραν μια χαρά και αξίζουν συγχαρητήρια.

Θα βάλω και σε αυτούς ένα 9/10 για την πολύ καλή τους δημιουργία που σίγουρα μπορούν να βελτιώσουν σε επόμενο cd. Μέχρι τότε θα τσεκάρω και τις δύο προηγούμενες κυκλοφορίες τους γιατί δεν τις έχω ακούσει ακόμα.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Relics of the Dead
2. Thirteen Days of Death
3. Mangled as the Hideous Feed
4. Nightside Conjuring
5. Immolated Into Ashes
6. Festering Tombs
7. Monarch Macabre
8. Ethereal Decay

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Elden Santos - Ντραμς
Pete Slate - Κιθάρα
Tony Blakk - Φωνητικά, μπάσο
Chris Wicklein - Κιθάρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 17 Φεβρουαρίου του 2022 από την εταιρεία Hells Headbangers.

Είδος: Death doom metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 41 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version