LifeSteps.gr

Upon A Frozen Shore - Crown Of Ash review (2022 release)

Frozen Shore

Μια πολύ καλή πρόταση στον χώρο του μελωδικού death metal μας έρχεται από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας και τους αγαπητούς Upon A Frozen Shore, μια μπάντα που είναι μεν καινούρια αφού φτιάχτηκε το 2020 αλλά τα παιδιά ήταν πρωτύτερα στην μπάντα Druid. Αφού άλλαξαν το όνομα της μπάντας τους κυκλοφόρησαν και το πολύ καλό τους cd, το Crown Of Ash που είναι η αλήθεια ότι δεν το περίμενα και τόσο καλό από μια άγνωστη σε μένα τουλάχιστον μπάντα.

Οι φίλοι μας κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα πολύ καλό έργο για το είδος που χωρίς να είναι πολύ γρήγορο η ακραίο είναι πολύ μελωδικό και ακούγεται ευχάριστα από την αρχή του έως και το τελευταίο κομμάτι. Νομίζω ότι είναι το πρώτο cd από την Βραζιλία που παρουσιάζω αν θυμάμαι καλά, έχω και τους Semblant αλλά είναι σε διαφορετικό στυλ και δεν μου έκαναν και τρομερή εντύπωση για συμφωνικό μέταλ για να τους βάλω. Μπορεί όμως να το κάνω στο μέλλον.

Οι φίλοι μας εδώ είναι πολύ καλύτεροι και παρόλο που μου αρέσει το συμφωνικό μέταλ περισσότερο από το μελωδικό death αυτό το cd είναι πολύ καλύτερο και πιο σωστά φτιαγμένο από το άλλο που προανέφερα. Και πιο ωραία παραγωγή έχουν κάνει τα παιδιά και πιο ωραία παίζουν χωρίς προβλήματα. Είναι και η εταιρεία τους που όπως έχω τονίσει βοηθάει τους ταλαντούχους μουσικούς στα πρώτα τους βήματα.

Δεν ξεχώρισα κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι από όλο το δημιούργημα και αυτό σημαίνει ότι είναι καλό σαν σύνολο και όχι μεμονωμένα το έργο των παιδιών. Μελωδίες υπάρχουν παντού σε σημείο να μου φαίνονται εξαιρετικά ευχάριστοι σε σχέση με τα πολλά cd στο death doom που ακούω καθημερινά και είναι σαφώς πιο βαριά. Και μου αρέσει που παραμένουν στο στυλ αυτό χωρίς να βάζουν prog η πολλά πλήκτρα στις συνθέσεις τους.

Οι κιθάρες και τα φωνητικά πολύ καλά για το είδος και σε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους. Οι στίχοι είναι ακριβώς ότι περιμένει κάποιος από αυτό το είδος χωρίς υπερβολές. Πάντως για μπάντα από την underground σκηνή είναι πολύ καλή και την παρουσιάζω παρότι δεν βρίσκω πολλές πληροφορίες όπως συμβαίνει συχνά. Αλλά έχουν ταλέντο οι φίλοι μας και χρειάζονται την προβολή για να γίνουν γνωστοί και να μπορέσουν να ανοίξουν τα φτερά τους στον μαγικό κόσμο της μέταλ σκηνής.

Κλείνοντας την παρουσίαση μου στους φίλους μας προτείνω να τους ακούσετε και να βγάλετε την άποψη σας αν σας αρέσουν η όχι. Σίγουρα θυμίζουν πολλές μπάντες του είδους αλλά είναι νέα παιδιά και έχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης στις συνθέσεις τους και μεγάλη ευελιξία στον ήχο τους. Θα περιμένω να δω πως θα εξελιχθούν, πάντως για πρώτο βήμα κέρδισαν τις εντυπώσεις και απέδειξαν ότι αξίζουν μια θέση στις καλές μπάντες του είδους που είναι πάρα πολλές.

Θα βάλω ένα 8/10 για πρώτη γνωριμία με τα παιδιά και περιμένω να συνεχίσουν ακόμα καλύτερα στο άμεσο μέλλον. Έχουν το ταλέντο και μπορούν να πειραματιστούν και με άλλους ήχους σε μια επόμενη δημιουργία τους. Στο μελωδικό κομμάτι τα πήγανε πολύ καλά δεν χρειάζεται περισσότερη σε αυτό το είδος. Ίσως λίγο πιο γρήγορο ρυθμό χρειάζεται να βάλουν σε ορισμένα κομμάτια.

Και επίσης μην το ξεχάσω επειδή ξέρω ότι θα το διαβάσουν ας στείλουν μερικές πληροφορίες και ίσως φωτογραφίες για την μπάντα για μια πληρέστερη παρουσίαση. Τα χαιρετίσματα μου στην Βραζιλία και περιμένω νέα από τους φίλους μας.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

01.Omens of Plague
02.Bay of Slaughter
03.Through Oceans of Blood
04.A Farewell to the Departed
05.Revelations
06.The Bow, The Arrow
07.Warlords
08.Grave
09.Lingering Spirit
10.Melediction of the Earth

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Felipe Cintra - Μπάσο
Tiago Cintra - Ντραμς
Rick Farias - Κιθάρα
André Farsky - Κιθάρα
Joaquim Ludtke - Φωνητικά

Το cd κυκλοφόρησε στις 26 Αυγούστου του 2022 από την εταιρεία Hammerhead Records.

Είδος: Μελωδικό death metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 46 λεπτά​.

Exit mobile version