LifeSteps.gr

Wrath Prevails - Calamitas review (2022 release)

Wrath Prevails

Ας κάνουμε και μια βόλτα από την Αστόρια του Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών όπου θα συναντήσουμε τους αγαπητούς Wrath Prevails και το δυναμικό τους cd με τον τίτλο Calamitas. Παίζουν το γνωστό μας αμερικάνικου στυλ μελωδικό death metal με στοιχεία metalcore όπως πολλές από τις μπάντες εκεί. Εκεί που είναι αργό το δημιούργημα αρχίζει ένας ξέφρενος ρυθμός και σε ξεσηκώνει για headbanging. Χρειάζεται βέβαια κάποιες βελτιώσεις σε κάποια σημεία για να θεωρείτε τέλειο αλλά ξεπερνιούνται εύκολα αυτά αν υπάρχει ταλέντο και διάθεση.

Από ότι βλέπω στο bandcamp των φίλων μας αυτό πρέπει να είναι το δεύτερο τους cd μέσα στην χρονιά, έχουν και κάποια singles. Αρκετά παραγωγικοί μπορώ να πω, σίγουρα θα το βελτιώσουν το στυλ τους αν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί που τους αρέσει αυτό το hardcore στυλ στο μελωδικό death metal οπότε θα είμαι επιεικής στην πρώτη μου βαθμολόγηση για τα παιδιά.

Δεν θα αναφέρω επιρροές και μπάντες που μοιάζουν με τους φίλους μας γιατί δεν έχει νόημα, όλοι κάπου θα έχουν συμβατότητες εκτός αν πρόκειται για μπάντες 30 χρόνων που έχουν φτιάξει τον ήχο τους με την εμπειρία τους. Λογικό μου φαίνεται τα παιδιά να ψάχνουν τα πατήματα τους στην μουσική σκηνή και αυτό το cult που βγάζουν σαν underground μπάντα με έκανε να τους παρουσιάσω.

Το cd τους είναι καλό για το είδος, μελωδικό και πάνω από όλα αρκετά μεγάλο σε διάρκεια για να μην μας αφήνει την αίσθηση ότι τελειώνει νωρίς. Έχει επίσης και μπόλικο μοντέρνο στοιχείο για αυτούς που θέλουν και ήχους από πλήκτρα στις συνθέσεις. Είναι σαν να φτιάχτηκε για να ικανοποιήσει μεγάλη μερίδα του κοινού βάζοντας και συνδυάζοντας λίγο από όλα.

Εγώ προσωπικά θα το ήθελα πιο συγκεκριμένο σαν αυτό που άκουγα πρωτύτερα από τους φίλους μας από την Βραζιλία αλλά και έτσι όπως είναι θα βρει πολλούς να τους αρέσει. Μόνο να βρω και κανένα βίντεο για να τους ακούσετε γιατί από πληροφορίες όπως σχεδόν πάντα λίγα πράγματα. Μερικές φορές δεν καταλαβαίνω γιατί δεν παρουσιάζονται μικρότερης εμβέλειας μπάντες παρά μόνο οι 100-200 γνωστές και μη εξαιρετέες.

Πως θα γνωρίσει ο κόσμος τα παιδιά όταν δεν τους παρουσιάζει κανείς;. Καλοί είναι και οι μεγάλοι αλλά στις μικρότερες μπάντες μπορεί να βρει κανείς αυτό που θέλει πιο εύκολα. Είναι χιλιάδες οι μπάντες που μπορούν να προχωρήσουν αφού έχουν ταλέντο και θέληση να το κάνουν. Αν δεν μας αρέσει κάτι το προσπερνάμε και πάμε στο επόμενο, υπάρχουν τόσες πολλές κυκλοφορίες που δεν χρειάζεται να ψάξουμε πολύ.

Κλείνοντας την παρουσίαση μου γιατί δεν έχω και πολλές πληροφορίες στην διάθεση μου για να βάλω να πω ότι στην παραγωγή και το μιξάρισμα τα πήγαν πολύ καλά οι φίλοι μας. Ακούστε τους και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα για το αν πληρούν τις απαιτήσεις σας και αν αξίζουν φυσικά.

Εγώ θα βάλω ένα 7/10 για πρώτη γνωριμία και πιστεύω ότι στο μέλλον θα τα πάνε ακόμα καλύτερα τα παιδιά αφού είναι παραγωγικότατοι.

To tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Skyed
2.Ordo Nobilis
3.Idol Hands
4.The Endless Stare
5.Ashes of the Abhorrent
6.A Monument to Massacre
7.Caesura
8.Deaccessioning
9.The Architect
10.A Night at the Auction

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Nick Gosseaux, Alex Steele, Samuel Risenhoover, Robert Zak - Φωνητικά
Nick Gosseaux, Chris Thiem - Κιθάρα
Alex Steele, Nick Gosseaux - Μπάσο
Nick Gosseaux - Προγραμματισμός των ντραμς
Nick Gosseaux - Συνθεσάιζερς

Recorded, Mixed, and Mastered by Nick Gosseaux at Effigy Media West.

Voiceovers in 'A Night at the Auction' by Brian C. Sundin, Amanda Steele, and Aubrey Steele.

Το cd κυκλοφόρησε στις 30 Ιουλίου του 2022 από την εταιρεία Effigy Media.

Είδος: Μελωδικό death metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 54 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version