LifeSteps.gr

Wine from Tears - I'm Fine review (2022 release)

wine from tears

Από την Σαμάρα της Ρωσίας μας έρχονται οι αγαπητοί Wine from Tears και το πολύ καλό τους cd με τίτλο I'm Fine. Λέω πολύ καλό γιατί παίζουν το ωραίο μελωδικό σκοτεινό doom που μου αρέσει να ακούω. Είναι το gothic doom που δεν ακούω πολύ συχνά αλλά μου αρέσει ιδιαίτερα απλώς οι περισσότερες μπάντες συνήθως παίζουν death doom που είναι πολύ πιο συχνό. Οι φίλοι μας από την Ρωσία χτυπάνε στα ίσια την κατηγορία γιατί δεν θυμάμαι κάποιο άλλο φετινό στο είδος αυτό τουλάχιστον.

Στο dark metal έχουμε 3-4 υποψήφια, στο death doom Μια πληθώρα τίτλων που θέλει προσεκτική επιλογή αλλά στο gothic doom ελάχιστοι επιχειρούν να βγάλουν νέους τίτλους. Οι φίλοι μας το προσπάθησαν και το πέτυχαν όσο χρειάζεται για να πιάσει κορυφή αφού δεν έχει ουσιαστικό ανταγωνισμό. Έχουν συνδυάσει σωστά καθαρά αντρικά και γυναικεία φωνητικά με τα απαραίτητα 'σκληρά' για να διαμορφώσουν την ατμόσφαιρα που είναι μελωδική αλλά και μοντέρνα ώστε να έχουν απήχηση σε όλες τις ηλικίες.

Όπως λένε και οι ίδιοι ήθελαν να κυκλοφορήσουν αυτό το cd πριν από τέσσερα χρόνια αλλά κάποιοι απρόβλεπτοι παράγοντες μαζί και η πανδημία τους ανάγκασε να το καθυστερήσουν και το έβγαλαν φέτος που είναι απολύτως έτοιμο και πιστεύω καλά έκαναν. Τώρα που το τελειοποίησαν πιστεύουν ότι θα ικανοποιήσουν και τους παλιούς θαυμαστές τους αλλά και θα προσελκύσουν και καινούριους σαν και μένα που δεν τους είχα ακούσει μέχρι πρόσφατα αλλά τώρα τους έχω στην μόνιμη playlist.

Το πρόβλημα με τις μπάντες από την ανατολική Ευρώπη και την Ρωσία ειδικότερα είναι ότι παραμένουν γνωστοί κυρίως στην χώρα τους και δεν επιχειρούν περιοδείες εκτός των κλειστών συνόρων και δεν εννοώ τώρα λόγω του πολέμου, και παλιά συνέβαινε αυτό εκτός από ελάχιστες μεγάλες μπάντες που έπαιζαν σε φεστιβάλ εκτός των συνόρων της χώρας τους. Εγώ ήθελα να δω και Alkonost και Svarga και Arkona και Grai και ένα πλήθος ωραίων συγκροτημάτων κυρίως στο folk metal. Αλλά που τέτοια τύχη.

Τουλάχιστον θα τα παρουσιάζω εδώ τα παιδιά να τα μαθαίνετε και να τους ακούτε έστω και από μακριά γιατί το αξίζουν, υπάρχουν τεράστια ταλέντα στην ρωσική μέταλ σκηνή. Ακόμα και εδώ στο gothic doom που δεν ξέρω πολλούς από την χώρα είναι μια πολύ αξιοπρεπής μπάντα του είδους. Καθαρά στα του cd τώρα έχει ωραίες μελωδικές συνθέσεις και σχετικά μέτριο τέμπο σε ταχύτητα. Πολύ καλή παραγωγή και μίξη από έμπειρα και ταλαντούχα χέρια, δεν συνάντησα κανένα πρόβλημα.

Είναι ένα cd που αξίζει να ακούσετε οι φανς του είδους από μια μπάντα που έχει το μέλλον μπροστά της και μπορεί να φτάσει αρκετά ψηλά αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό. Στην αρχή σκεφτόμουν τι βαθμολογία να βάλω στους φίλους μας αλλά το ότι είναι ατμοσφαιρικό doom που μου αρέσει μου έλυσε κάπως τα χέρια και μπορώ να βάλω κάτι παραπάνω για αυτήν την προσπάθεια των φίλων μας.

Θα πάω λοιπόν με ένα 9/10 για την αρχή και το καλοσώρισμα στα παιδιά και ελπίζω την επόμενη φορά όταν κυκλοφορήσουν άλλη δημιουργία να πιάσουν κορυφή και να φτάσουν το δεκάρι. Και έτσι όπως είναι μου αρκεί για να το βάλω στα top της χρονιάς εκτός κι αν βγάλουν νέο cd φέτος οι Walk in Darkness που είναι η αγαπημένη μπάντα στο είδος αυτό και συνεχώς βελτιώνεται. Έως το τέλος της χρονιάς και την τελική επιλογή του καλύτερου cd να στείλω τους χαιρετισμούς μου στους φίλους μας και να πω ότι περιμένω νέα δουλειά τους σύντομα για αξιολόγηση.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Whales Swim Up
2. Cotard's Delusion
3. The Point Of No Return
4. No Future
5. (R)evolution Anthem
6. My Heart Will Stop At Sunday
7. The Orphan
8. In Harmony With The Nature
9. Insignificant
10. All For The Sake Anna

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Igor Andreyev - Ντραμς
Alexander Kudryashov - Κιθάρα
Alexey Nesterov - Φωνητικά, κιθάρα
Denis Khodyrev-Velizhanin - Μπάσο
Evgenia Nesterova - Πλήκτρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 2 Σεπτεμβρίου του 2022 από την εταιρεία BadMoodMan Music.

Είδος: Dark gothic doom metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 67 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version