LifeSteps.gr

Semblant - Vermilion Eclipse review (2022 release)

Semblant

Τους Semblant τους είχα πολύ καιρό στα cd που θέλω να παρουσιάσω αλλά όλο και προέκυπταν καινούρια έργα και το πήγαινα πίσω ίσως γιατί παίζουν ένα μείγμα ειδών που δεν μπορείς να τους κατατάξεις σε μια κατηγορία εύκολα. Η μπάντα έχει ιδρυθεί από το 2006 και αυτό είναι το τέταρτο στούντιο cd της. Δεν έχω ακούσει τα προηγούμενα δημιουργήματα για να μπορώ να κάνω συγκρίσεις γιατί βλέπω ότι εύκολα τους βάζουν σε συγκεκριμένο είδος χωρίς να ισχύει αυτό απόλυτα.

Καταρχήν να τονίσω ότι η φωνή της αγαπητής Mizuho Lin είναι πολύ καλή αλλά αλλάζει το είδος στους φίλους μας που μόνοι τους θα έστεκαν στο μελωδικό death metal ενώ τώρα παρεκλίνουν προς πιο προοδευτικό συμφωνικό ήχο. Όχι ότι είναι άσχημο αυτό αλλά είναι απλώς διαφορετική προσέγγιση μιας μπάντας. Μερικές φορές μου θυμίζουν τους αγαπητούς Lacuna Coil που τους έχω εδώ δίπλα για παρουσίαση.

Η Mizuho μαζί με τις άλλες δύο κοπέλες, την Νικολέτα και την Ζυστίν έφτιαξαν και το project Ερινύες χωρίς όμως πολύ επιτυχία. Καλύτερα είναι στις μπάντες τους για μένα από το να δοκιμάζουν σε διαφορετικά είδη που δεν τους ταιριάζουν. Βέβαια και εδώ  έχουμε υποτίθεται μελωδικό death metal στα χαρτιά αλλά στην πράξη είναι πολύ καλύτερο συμφωνικό προοδευτικό μέταλ με κάποια 'σκληρά' φωνητικά.

Τα παιδιά παίζουν πολύ καλά στο είδος όποιο και αν είναι αυτό αλλά νομίζω ότι η φωνή της Μιζούχο δεν ταιριάζει με την υπόλοιπη μπάντα. Τουλάχιστον κατά την γνώμη μου. Σε αυτούς που αρέσουν οι μπάντες τύπου Lacuna Coil και ξέρω ότι είναι χιλιάδες θα αρέσει πολύ το στυλ της μπάντας με τον συνδυασμό αντρικών με γυναικεία φωνητικά. Το cd το έχω ακούσει καμμιά δεκαριά φορές για να μην κάνω λάθος στην εκτίμηση μου και αδικήσω τους φίλους μας.

Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ προοδευτικό για τα γούστα μου, θα προτιμούσα πιο καθαρό μελωδικό death metal που μου αρέσει πολύ. Έτσι όπως είναι τώρα δεν ξέρω που να το τοποθετήσω για να βρει το σωστό του είδος. Πάντως επειδή είναι καλό θα το βαθμολογήσω και ανάλογα. Διαβάζω για album of the year και σκέφτομαι σε πιο είδος;. Στο prog δεν έχω ακούσει πολλά και δεν ξέρω, στο μελωδικό death metal με τίποτα αλλά ούτε και στο συμφωνικό που υπάρχουν ένας τόνος μπάντες πιο συγκεκριμένες.

Πάντως με την Frontiers να τους βοηθάει στην πορεία τους τα παιδιά θα πάνε καλά πιστεύω, είναι καλοί μουσικοί και η παραγωγή του cd τους σε επαγγελματικά επίπεδα. Θέλω να τους ακούσω και σε σκέτο μελωδικό death metal σε επόμενη κυκλοφορία τους για να δω πως θα το πάνε. Δεν χρειάζονται πολλά μοντέρνα και prog στοιχεία γιατί στο τέλος φεύγει από την πορεία του το δημιούργημα σε άλλο είδος.

Θα βάλω ένα 7/10 στους φίλους μας με την ελπίδα να συνεχίσουν την προσπάθεια τους στον δύσκολο και ανταγωνιστικό χώρο της μέταλ σκηνής αλλά και με την ευχή να γίνουν πιο συγκεκριμένοι σε επόμενο cd τους. Ας δοκιμάσουν μόνο αντρικά κανονικά και 'σκληρά' φωνητικά. Τα πλήκτρα πάντως είναι ωραία και δίνουν τον συμφωνικό τόνο που χρειάζεται το έργο αλλά αυτή η αλλαγή αντρικών-γυναικείων φωνητικών σε κάτι που δεν είναι καθαρό gothic metal κάπου δεν μου ταιριάζει.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Enrage
2. Destiny in Curse
3. Purified
4. The Human Eclipse
5. Somber Concern
6. Neverending Fall
7. Through the Denial
8. Black Sun Genesis (Legacy of Blood, Pt. VI)
9. Heretic
10. Bloodred Monarch (Legacy of Blood, Pt. VII)
11. Gaslighting
12 Day One Oblivion

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Sérgio Mazul – Φωνητικά
Mizuho Lin – Φωνητικά
Johann Piper – Μπάσο
Thor Sikora – Ντραμς
Juliano Ribeiro – Κιθάρα
J. Augusto – Πλήκτρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 15 Απριλίου του 2022 από την εταιρεία Frontiers Records SRL.

Είδος: Μελωδικό συμφωνικό power death metal

Exit mobile version