LifeSteps.gr

Victoria K. - Kore review (2022 release)

Victoria K

Το μουσικό project της αγαπητής Victoria K. δεν το είχα ακούσει μέχρι τώρα στο πρώτο δημιούργημα της και να τώρα που κυκλοφόρησε το δεύτερο της cd να δούμε αν τα καταφέρνει στην απαιτητική συμφωνική σκηνή. Βλέπω ενθουσιώδης κριτικές που μου τράβηξαν την προσοχή για να ακούσω το δημιούργημα της Victoria. Καταρχήν η σύγκριση με Within Temptation είναι άδικη γιατί η μια είναι μπάντα 25 χρόνων και η άλλη σχετικά καινούρια εκτός αν συγκρίνουν το πως κατάντησαν τελευταία οι Within Temptation οπότε είναι άλλο θέμα.

Αντικειμενικά αν το δω θα πω ότι χρειάζεται πολύ δουλειά για να αποκτηθεί μια πείρα για το είδος γιατί είναι πολύ απαιτητικό με χιλιάδες ανταγωνίστριες μπάντες. Μπορεί η αγαπητή Victoria να έχει ταλέντο αλλά θα πρέπει να συγχρονίζεται καλά και με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας. Μου φαίνεται λίγο ακατέργαστος ο ήχος τους για να μπορούν να παίξουν στα ίσια μεγαλύτερες μπάντες.

Και οι στίχοι στο ίδιο επίπεδο είναι, αρχαία ελληνικά με αγγλικά μαζί που δεν ταιριάζουν απόλυτα. Γιατί δεν το τραγουδά στα ελληνικά η αγαπητή Victoria μήπως είναι καλύτερο τ αποτέλεσμα. Έτσι όπως ακούω το cd μου θυμίζει το αντίστοιχο από τις Ερινύες μιας και φωνή της Victoria μοιάζει κάπως με της Νικολέτας. επειδή είναι η πρώτη γνωριμία με την μπάντα θα είμαι επιεικής μαζί τους αρκεί να βελτιωθούν στο επόμενο έργο τους.

Έχουν και την εταιρεία τους να τους βοηθά γιατί αν ήταν ακόμα ανεξάρτητοι θα πήγαιναν αλλιώς τα πράγματα. Έτσι όπως είναι τώρα το cd θα το προτείνω μόνο στους φανατικούς του είδους. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να το ακούσουν προσεκτικά για να δουν αν τους αρέσει η προσφορά της αγαπητής Victoria. Άλλος έλεγε ότι μοιάζουν με τους Evanescence. Δεν το νομίζω, μοιάζουν περισσότερο για underground μπάντα παρά για κάτι τόσο εμπορικό.

Περιμένω μεγάλη βελτίωση από την μπάντα σε επόμενη δουλειά της στα σίγουρα. Ίσως με την πείρα αν παραμείνουν όλοι ενωμένοι να καταφέρουν αν πιάσουν κάποια στάνταρντς. Μέχρι τότε στην αναμονή εμείς. Πάντως για πρώτη φορά εγώ θα βάλω ένα 7/10 αλλά περιμένω πολλές αλλαγές προς το καλύτερο για ακόμη ψηλότερα. Η παραγωγή του cd θα μπορούσε να είναι και πολύ καλύτερη και αυτό αφαιρεί κάποιο βαθμό από το συνολικό αποτέλεσμα.

Έχω και μια άλλη μπάντα να ακούσω για σήμερα αλλά σε άλλο είδος και ελπίζω να βγει κάτι καλό γιατί δεν τους ξέρω καθόλου. Εκτός από τους θρυλικούς Lacuna Coil όλο underground μπάντες μου πέφτουν για παρουσίαση. Η πιθανότητα να βγει κάτι πολύ καλό είναι 1 στα δέκα περίπου σύμφωνα με την έως τώρα πορεία. Έχουν και την συνήθεια πολλές μπάντες να βγάζουν τραγούδια τους σε ακουστική μορφή και να το παρουσιάζουν σαν καινούριο έργο. Τα αφήνω αυτά στην άκρη γιατί δεν βλέπω να είναι καλύτερα από τα κανονικά.

Κλείνοντας να πω στα παιδιά ότι περιμένω πολλά περισσότερα από αυτούς, δεν με ενδιαφέρει που θα κατευθύνουν τον ήχο τους αλλά τουλάχιστον να είναι λίγο πιο μαζεμένος να το πω έτσι να μην ακούγεται σαν demo. Τώρα με την εταιρεία τους μπορούν να τα καταφέρουν. Χαιρετισμούς και στην Αυστραλία για να μην το ξεχνάω. Ξέρω ήταν αυστηρή κριτική αλλά το έκανα σαν feedback περισσότερο όχι γιατί δεν έχουν ταλέντο τα παιδιά. Αλλά όταν έχεις ακούσει ένα τόνο παρόμοια έργα γίνεσαι πιο αυστηρός αναγκαστικά.

To tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

01 – Prologue
02 – Raptum
03 – Mothers’ Garden
04 – The Child
05 – Persephone
06 – A Divine Revelation
07 – Tower
08 – Blasphemia
09 – Pomegranate
10 – The Afterlife
11 – Epilogue

Η μπάντα αποτελείται από τους εξής μουσικούς και συνεργάτες:

Victoria Kokkinos - Φωνητικά

Sheri Vengeance - 'Βαριά' φωνητικά

Julia Mammone – Κιθάρα

Martin Kawaler – Μπάσο

James Davies - Ντραμς

Essentia Line-up/Credits

Arranged By, Vocals – Victoria K
Bass – Chris Rourke (tracks: 10), Rich Panaia
Conductor – Zoltán Pad
Contractor – Sapszon Bálint
Drums – Gerry Pantazis
Engineer – Rédly Dénes
Guitar – Brett Garsed
Orchestrated By – Budapest Scoring Symphonic Orchestra
Producer, Arranged By, Orchestra , Keyboards, Piano, Synth, Sound Designer – Lee Bradshaw
Vocals – Sheri J. Tantawy (tracks: 1,3,4)

Το cd κυκλοφορεί στις 14 Οκτωβρίου του 2022 από την εταιρεία Rockshot Music.

Είδος: Συμφωνικό προοδευτικό μέταλ

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 51 λεπτά.

Exit mobile version