LifeSteps.gr

Steel Arctus - Master of War review (2022 release)

Steel Arctus

Το θέμα μας είναι οι Θεσσαλονικείς Steel Arctus, που μας παρουσιάζουν τη δεύτερη δουλειά τους, “Master of War”, η οποία ακολουθεί το προ-διετίας ντεμπούτο τους, “Fire and Blood”. Ομολογώ ότι εκείνος ο δίσκος είχε διαφύγει της προσοχής μου, κάτι που αναμένεται να διορθωθεί πάραυτα, μετά τις απανωτές, απολαυστικές, ακροάσεις του νέου πονήματός τους.

Πάντα μου άρεσε να παρακολουθώ την πορεία της ελληνικής σκηνής. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια (τουλάχιστον) δέκα χρόνια, μας έχει χαρίσει ουκ ολίγα διαμάντια που στέκονται ανετότατα στο παγκόσμιο στερέωμα, σχεδόν σε κάθε έκφανση του metal (κλασικό heavy, thrash, progressive, black/death κλπ). Μπορώ να γράφω ώρες ολόκληρες για δίσκους που μου κράτησαν συντροφιά για πολλές εβδομάδες και κατέχουν περίοπτη θέση στην καρδιά μου, αλλά επί της παρούσης, κάτι τέτοιο δεν βρίσκεται εντός θέματος και στο τέλος θα πάρουμε μονάδα στο γραπτό.

Το “Master of War” κυμαίνεται στο ύφος του epic/power και χωρίς δισταγμό, πρόκειται για μια δουλειά που δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτε από άλλες σύγχρονες και πιο δαπανηρές παραγωγές. Ο δίσκος περιλαμβάνει τα πάντα: εμπνευσμένες μελωδίες, κολλητικά ρεφρέν, φωνητικά στα «κόκκινα» από τον καταπληκτικό Τάσο Λάζαρη (που τον θαυμάσαμε και στο πρόσφατο project των Battle Symphony) και άψογα παιξίματα από την μπάντα που τον συνοδεύει. Όλες οι συνθέσεις αποτελούν προϊόν δουλειάς του Nash G, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις καταπληκτικές κιθάρες του άλμπουμ και αποδεικνύεται ένας ακόμα πολλά υποσχόμενος συνθέτης.

Αν μόλις στο δεύτερο σου άλμπουμ έχεις καταφέρει να προσφέρεις κομμάτια όπως το ομότιτλο, το “God of Fire” (ύμνος) ή το “Cry for Redemption”, τότε βρίσκεσαι σε πολύ καλό δρόμο. Εκτός αυτού, ο ίδιος έχει αναλάβει και την παραγωγή, μαζί με το γνωστό στους κύκλους της σκηνής μπασίστα Strutter, με εξίσου εξαιρετικά αποτελέσματα. Πεντακάθαρος ήχος, με κιθάρες-ξυράφια, πλήκτρα που «γεμίζουν» τον ήχο, χωρίς να τον παραφορτώνουν με περιττές φιοριτούρες, ενώ συνολικά διαθέτει τον κατάλληλο όγκο που οφείλει να έχει ένα σοβαρό epic/power metal συγκρότημα.

Εν ολίγοις, η ακρόαση του “Master of War” αποδείχθηκε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Αναμφισβήτητα, πρόκειται για έναν αρτιότατο δίσκο που οφείλετε να ακούσετε και να υποστηρίξετε ενεργά, διότι οι Steel Arctus δείχνουν να κατέχουν το «άθλημα» εις βάθος. Και σε κάτι τέτοιες ποιοτικές προσπάθειες, θα πρέπει να είμαστε παρόντες, ώστε να υπάρξει συνέχεια.

Βαθμός: 8/10

Label: Valve Studio Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 07 Οκτωβρίου 2022

Playlist:
1. Master of War 04:19
2. Midnight Priest 04:08
3. Flames of Hades 04:51
4. God of Fire 04:36
5. Cry for Redemption 05:29
6. Glorious Days 04:33
7. Hear My Battlecry 05:03
8. Black Mountains 04:58
9. Nekyia (Νέκυια) 01:48
10. Cry for Redemption (Bonus Instrumental) 05:30
Total playtime: 45:18

Band members:

Tasos Lazaris - All Vocals,backing vocals
Nash G. - All guitars,Keys
Strutter - Bass,Keys
Xines - Drums

Backing vocals - Jimmy Tott, Strutter, Nash G.
Whistles,bagpipes - Lelnick

All music and lyrics by Nash G.
Nekyia co-written with Strutter

Story by Nash G. & Arcadian Lady

Produced by Nash G. and Strutter

Guitars, Bass, Keys and orchestrations recorded at Valve Studio Thessaloniki, Greece
by Strutter
Vocals recorded at Tasos Lazaris studio, London U.K.
Drums recorded at Xines studio , Evora, Portugal

Mix-Mastering by Strutter(Stratos Karagiannidis) at Valve Studio,Thessaloniki

Special thanks for the support and the lyric help to my Arcadian Lady. Also special thanx to Strutter for making this record possible (you rock brother!).
A big thank you to our families and all our friends. Shout out also to Silvernite!

Album cover by Manos Lagouvardos.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version