LifeSteps.gr

Tungsten – Bliss review (2022 release)

Tungsten

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση μας έρχεται από την Σουηδία και είναι οι αγαπητοί Tungsten και το τρίτο τους δημιούργημα με τον τίτλο Bliss. Παίζουν την μουσική τους που περιλαμβάνει αρκετά είδη αναμεμιγμένα για μένα πετυχημένα και πιστεύω θα βρει πολλούς φανς που θα τους αρέσει το αποτέλεσμα κυρίως τους πιο νέους που θέλουν μοντέρνα ακούσματα. Σε μένα άρεσαν περισσότερο τα folk κομμάτια σαν φαν του είδους αλλά έχει και μπόλικο industrial για τους λάτρεις του είδους.

Δεν ξέρω αν ακόμα ψάχνονται να βρουν τον προσωπικό τους ήχο η αν προσπαθούν να καλύψουν πολλά μαζί για να ικανοποιήσουν όλους τους φανς. Κάτι τέτοιο μου φαίνετια λίγο δύσκολο πάντως, καλύτερα να το φτιάχνανε μόνο folk σε στυλ WindRose γιατί τώρα ακούγονται σαν τους γερμανούς Majesty με αρκετή δόση από WindRose. Και κάπου ανάμεσα σκάει και το industrial  σε στυλ Rammstein που όμως πιστεύω δεν τους ταιριάζει έτσι όπως ακούγονται.

Δεν μπορεί να είναι και epic metal και folk και industrial σε μια συσκευασία για΄τι μπερδεύουν και τον ακροατή. Βέβαια τα καταφέρνουν καλά μπορώ να πω αλλιώς θα έβαζα χαμηλή βαθμολογία λόγω των τριών κυκλοφοριών που έχουν μέχρι τώρα. Αλλά επειδή το προσπάθησαν καλά σε διαφορετικά είδη και το έκαναν αξιοπρεπώς θα πάρουν και την ανάλογη βαθμολογία.

Το άκουσα τρεις φορές στην σειρά για να ξεχωρίσω πιο είδος υπερτερεί του άλλου και τελικά είναι πιο folk ευτυχώς η τουλάχιστον είναι πιο καλά τα αντίστοιχα τραγούδια οπότε μου αρέσει και το όλο δημιούργημα. Εντάξει δεν είναι και οι Alestorm αλλά είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Ξεχώρισα αμέσως το τραγούδι On the Sea στα αγαπημένα. Μακάρι και τα υπόλοιπα να ήταν στο ίδιο μελωδικό στυλ, θα έπιαναν ένα δεκάρι άνετα τα παιδιά.

Τώρα τα industrial κομμάτια μου το χαλάνε και κόβουν βαθμούς επειδή δεν είμαι φαν του είδους. Και δεν ξέρω αν οι φανς των Rammstein θα μείνουν ικανοποιημένοι από την ποιότητα των κομματιών αυτών. Και μου αρέσει που άλλες κριτικές τους παρομοιάζουν η τους θεωρούν κατάλληλους για τους φανς των Nightwish (εδώ γελάμε), των Powerwolf (αν είναι δυνατόν) η και των Sabaton (μα καλά δεν έχουν ακούσει τι παίζουν οι μπάντες αυτές). Και ο ένας αντιγράφει τον άλλον στην κριτική του cd των παιδιών.

Οι φίλοι μας είναι καλοί αλλά προσπαθούν να χωρέσουν πολλά καρπούζια σε μια μασχάλη που λέμε και έτσι ξενίζουν πολλούς υποψήφιους φανς. Ίσως αν το απλοποιούσαν λίγο στο επόμενο δημιούργημα τους και το στρέφανε προς μια κατεύθυνση να ήταν πολύ πιο αρεστό τουλάχιστον σε αυτούς που αγαπάνε το αντίστοιχο είδος. Θέλουν να το κάνουν industrial μόνο ας το κάνουν για να το αποφύγω. Θέλουν μόνο folk, πολύ ευχαρίστως να το παρουσιάσω σε χρόνο dt. Θέλουν epic metal σαν τους Majesty πολύ καλό και ευπρόσδεκτο θα είναι πάλι.

Κλείνοντας και επειδή είναι η πρώτη μου γνωριμία με του φίλους μας αλλά και το cd τους είναι αρκετά καλό αν και με πολλά είδη ταυτόχρονα εγώ θα βάλω ένα 8/10. Άλλος μπορεί αν βάλει περισσότερο η και λιγότερο ανάλογα το γούστο του. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η μπάντα για να βγάλουμε τελικό συμπέρασμα. Έχουν όλα τα φόντα γι αν πετύχουν κάτι πολύ καλύτερο, είναι στον σωστό δρόμο αρκεί να επιλέξουν σωστά τον προορισμό τους.

Ακούστε τους πάντως είναι πολύ καλοί σε όλα τα είδη που επιχειρούν αυτή την στιγμή.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. In the Center
2. Dreamers
3. March Along
4. Heart of Rust
5. Come This Way
6. On the Sea
7. Bliss
8. Wonderland
9. Afraid of Light
10. Eyes of the Storm
11. Northern Lights

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Mike Andersson – Βασικά φωνητικά
Karl Johansson – Μπάσο, πλήκτρα, 'σκληρά' φωνητικά
Nick Johansson – Κιθάρα
Anders Johansson – Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 17 Ιουνίου του 2022 από την εταιρεία Arising Empire.

Είδος: Heavy metal / Industrial metal / Folk metal / Symphonic metal.

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 45 λεπτά.

Official site of the band.

Exit mobile version