LifeSteps.gr

Keldian – The Bloodwater Rebellion review (2022 release)

Keldian

Στην αρχή όταν έβαλα το cd των αγαπητών Keldian στο σύστημα για μια πρώτη ακρόαση νόμισα ότι έβαλα κατά λάθος άλλο γιατί είχα διαβάσει ότι παίζουν power metal με φανταστικό στοιχείο επιστημονικής φαντασίας στους στίχους τους οπότε περίμενα κάτι ανάλογο. Εδώ οι φίλοι μας από την Νορβηγία παίζουν ένα εξαιρετικό μελωδικό ροκ παλιού στυλ σαν αυτά που άκουγα την δεκαετία του 80 και λίγο το 90. Και σκεφτόμουν πως τους έβαλαν σε άλλο είδος από αυτό που είναι τελικά, πρέπει να δω και τα προηγούμενα album τους γιατί δεν τα έχω ακούσει.

Η μπάντα είναι αρκετά χρόνια στην μουσική σκηνή και αυτό είναι το πέμπτο τους ολοκληρωμένο στούντιο δημιούργημα. Πάντως είναι πολύ ταλαντούχοι μουσικοί και έμπειροι οι αγαπητοί φίλοι μας. Φαίνεται αμέσως το καλό πράγμα που λένε και τα πλήκτρα που παίζουν τον πρωταρχικό ρόλο σε ένα τέτοιο έργο χειρίζονται από κάποιον πολύ καλό και έμπειρο μουσικό. Και τα φωνητικά είναι εξαιρετικά για το είδος.

Αν αυτό το cd το άκουγα την δεκαετία του 80 θα το τοποθετούσα στα new wave, post punk cd μου. Κάτι ανάλογο με τους θρυλικούς The Damned δηλαδή και με τις υπέροχες εμπνεύσεις τους στα διάφορα cd τους. Τι μου θύμισαν τώρα τα παιδιά, εκπληκτικές εποχές με Eloy, The Damned, The Stranglers και πολλές άλλες φανταστικές μπάντες του παρελθόντος.

Και βλέπω να τους βάζουν χαμηλές βαθμολογίες κάποιοι που σίγουρα δεν είχαν ακούσει τα παλιά και περίμεναν να ακούσουν Gamma Ray η Helloween. Φαντάζομαι ότι και τους The Cure η τους The Smiths να τους δώσω θα τους θάψουν. Έχω ξαναπεί αν δεν μας αρέσει κάτι το προσπερνάμε, υπάρχουν στις μέρες μας χιλιάδες μπάντες και σίγουρα θα βρούμε κάτι της αρεσκείας μας. Μην βάζουμε εμπόδια σε ταλέντα που ξέρουν από μουσική και προσφέρουν κάτι το μοναδικό.

Ευτυχώς που το ανακάλυψα το cd των φίλων μας γιατί είχε πέσει με τα πολλά power metal και δεν ταιριάζει καθόλου με αυτά. Το εξώφυλλο του μου θύμισε κάτι από death metal αλλά καμμιά σχέση. Πολύ καλή και η παραγωγή όπως και τα πολύ συναισθηματικά τραγούδια, οι στίχοι εννοώ με την σωστή τους εκτέλεση. Το έχω ακούσει καμμιά δεκαριά φορές το όλο cd, τόσο καλό μου φαίνεται και σίγουρα πάει στα καλύτερα της χρονιάς.

Θα φτιάξω και κατηγορία μελωδικό ροκ, εναλλακτικό ροκ, new wave, post punk για να το συμπεριλάβω και αυτό γιατί στα μέταλ δεν ταιριάζει ούτε είναι σκοτεινό ροκ σαν την αγαπημένη Scarlet να το πάω εκεί. Και έχει μαζευτεί ήδη πολύ πράγμα σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες και να δω πως θα γίνει η επιλογή στο τέλος. Μάλλον θα αφήσω το κοινό να επιλέξει το αγαπημένο του cd και μετά θα τα συμπεριλάβω σε μια λίστα.

Είναι τόσο ήρεμο και ανάλαφρο το cd που σίγουρα θα αρέσει σε αυτούς που τους αρέσουν οι soft rock μπαλάντες. Θυμίζει αρκετές από τις παλιές μπάντες αλλά δεν έχει νόημα να τις ονομάσω γιατί έχουν σταματήσει τώρα να βγάζουν καινούρια δημιουργήματα. Είναι εξαιρετικό το cd για μένα και θα βάλω ένα 9.5/10 και θα προσπαθήσω να ακούσω και τις υπόλοιπες δουλειές των φίλων μας γιατί πραγματικά αξίζουν την προσοχή μας.

Θα στείλω τους χαιρετισμούς μου και πολλά μπράβο στα παιδιά για το φανταστικό τους δημιούργημα.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. The Million Dollar Mile
2. I Am the Taker
3. Tundra
4. The Lighthouse Burden
5. Voices of the Dead
6. A Ghost and a Promise
7. We Are Rebellion
8. The Legacy Lament
9. Thunderstorm of the Century

Η μπάντα αποτελείται από δύο μουσικούς, τους εξής:

Christer Andresen - Βασικά φωνητικά, κιθάρες, μπάσο
Arild Aardalen - Πλήκτρα, φωνητικά

Το cd κυκλοφόρησε στις 10 Ιουνίου του 2022 από την εταιρεία Perris Records.

Είδος: Μελωδικό ροκ

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 47 λεπτά.

Το επίσημο site της μπάντας.

Exit mobile version