LifeSteps.gr

Kandia - Quaternary review (2022 release)

Kandia

Μια πρόταση στον χώρο του εναλλακτικού ροκ μας έρχεται από τους αγαπητούς Kandia από την Πορτογαλία και το cd τους με τίτλο Quaternary που κυκλοφόρησε στην αρχή της χρονιάς. Η μπάντα υπάρχει από το 2007 και αυτό είναι το τρίτο της ολοκληρωμένο cd πάντα στο ίδιο στυλ του εναλλακτικού ροκ / μέταλ. Το δημιούργημα αυτό απευθύνεται κυρίως στους πολλούς φανς του μοντέρνου ροκ / μέταλ αφού έχει όλα τα στοιχεία που θα επιθυμούσαν από κάτι παρόμοιο.

Εγώ που δεν προλαβαίνω να ακούσω όλα τα είδη όσο θα ήθελα στην αρχή μου φάνηκαν οι φίλοι μας σαν μια διαφορετική έκδοση των θρυλικών Lacuna Coil αλλά όσο το προχωρούσα είδα ότι είναι διαφορετικοί με τον δικό τους ήχο και τα φωνητικά της Nya ταιριαστά με το είδος και ξεχωριστά. Καλά παίζουν οι φίλοι μας και η παραγωγή είναι άψογη από έμπειρους μουσικούς και την γνωστή μας εταιρεία να στηρίζει τις προσπάθειες των παιδιών.

Επειδή δεν είμαι του πολύ μοντέρνου η του nu metal δεν ξεχωρίζω κάποιο αγαπημένο τραγούδι, αυτό το αφήνω σε εσάς που σας αρέσει το είδος για να το απολαύσετε. Βέβαια θα πείτε γιατί το παρουσιάζεις αφού δεν σου αρέσει η δεν παρακολουθείς το είδος. Δεν κατακρίνω τους φίλους μας με τίποτα, όλοι πρέπει να παρουσιάζονται γιατί υπάρχει κόσμος που θέλει να μάθει τα παιδιά οπότε δεν γίνεται να τους προσπερνάμε και να βάζω μόνο death doom η power metal η συμφωνικά albums.

Από ότι διαβάζω τώρα υπόγραψαν με την εταιρεία για το τρίτο τους cd οπότε ελπίζω να τους βοηθήσει να γίνουν πιο γνωστοί και να καθιερωθούν παντού, δεν λέω να βελτιωθούν γιατί ήδη είναι πολύ καλοί και έμπειροι για το είδος. Τελικά δεν μοιάζουν με τους Lacuna που έγραψα παραπάνω, έχουν μια δική τους εναλλακτική πρόταση στον χώρο του μέταλ / ροκ που δοκιμάζουν.

Θα ακούσω και τα προηγούμενα δημιουργήματα τους για να δω αν έχουν αλλάξει καθόλου το στυλ τους αν και νομίζω ότι θα πρέπει να ήταν από την αρχή της καριέρας τους στο ίδιο εναλλακτικό είδος. Δεν θα βάλω καθόλου βαθμολογία στο cd των παιδιών γιατί δεν το ξέρω καλά το είδος και δεν θέλω να τους αδικήσω. Απλώς το αναφέρω σαν νέα κυκλοφορία που πρέπει να δείτε και να ακούσετε οι φανς του εναλλακτικού ροκ / μέταλ.

Κλείνοντας να ευχηθώ στους φίλους μας πάντα επιτυχίες και να τους δούμε κάποια στιγμή από τα μέρη μας μαζί με άλλες μπάντες από την Πορτογαλία. Αν πάρουν τους θρυλικούς Moonspell αλλά και τους Glasya μαζί θα είναι θαύμα αν και είναι σε άλλο είδος. Να κάνουμε ένα μεγάλο φεστιβάλ σαν το Rockwave που την μια μέρα θα έχει εναλλακτικά ροκ / μέταλ , την δεύτερη μέρα συμφωνικές μπάντες και την τρίτη τα power / death doom / classic metal.

Ευτυχώς που η εταιρεία τους η Frontiers φρόντισε για την προώθηση τους και έτσι έβαλα τα τραγούδια για να πάρετε μια γεύση από τα παιδιά. Έχουν και το facebook τους οπότε μια χαρά και από φωτογραφίες. Να στείλω τους χαιρετισμούς μου στους φίλους μας και να ευχηθώ καλή τύχη στην πορεία τους.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Anthropocene
2. Obliterate
3. The Flood
4. Fight or Flight
5. Until the End
6. Turn of The Tide
7. PBP
8. Deathwish
9. Murderers (Ft. Jorgen Munkeby)
10. A New Dawn
11. Holocene

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Nya Cruz – Φωνητικά
André Da Cruz – Κιθάρες, μπάσο
συμμετείχαν στην ηχογράφηση και οι εξής:
Daniel Cardoso – Ντραμς, συνθεσάιζερς, μπάσο
Paolo Martins – Συνθεσάιζερς

Το cd κυκλοφόρησε στις 21 Ιανουαρίου του 2022 από την εταιρεία Frontiers Records SRL.

Είδος: Εναλλακτικό ροκ

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 45 λεπτά.

Το επίσημο site των παιδιών για να τους γνωρίσετε καλύτερα.

Exit mobile version