LifeSteps.gr

Ad Libitum - Destino review (2022 release)

Ad Libitum

Μια πολύ καλή πρόταση στο συμφωνικό μέταλ μας έρχεται από το Μεξικό και τους αγαπητούς Ad Libitum, μια μπάντα που τραγουδά στην γλώσσα της πάρα πολύ επιτυχημένα. Ιδρύθηκαν το 2016 και αυτό είναι το δεύτερο ολοκληρωμένο τους cd. Ελπίζω να βρουν σύντομα και μια καλή εταιρεία να τους βοηθήσει στην καριέρα τους γιατί έχουν πολύ ταλέντο και πρέπει να συνεχίσουν να μας προσφέρουν ωραία ποιοτική μουσική.

Ουσιαστικά η μπάντα απαρτίζεται από δύο μέλη, την Erika και τον Gerardo και με την προσθήκη session μελών κάνουν τα album τους πραγματικότητα. Πάντοτε εγώ προτιμώ τις μπάντες να τραγουδούν στην γλώσσα τους τα οποιαδήποτε κομμάτια για να μην υπάρχει αυτό το πρόβλημα της μετάφρασης στα αγγλικά που μερικές φορές αλλοιώνει το αποτέλεσμα.

Η μουσική τους είναι καθαρά συμφωνική και βασίζεται πολύ στα πλήκτρα. Ωραίος ήχος μελωδικότατος και όσο χρειάζεται γρήγορο τέμπο για να δίνει ρυθμό. Ταλέντο, ενέργεια και έμπνευση μαζί δημιουργούν ένα, άκρως απολαυστικό για τους λάτρεις του συμφωνικού ήχου, αποτέλεσμα. Καλύτερο δεν το περίμενα με τίποτα, ξεπέρασε τις προσδοκίες μου το cd των φίλων μας.

Και σαν ροκ όπερα να το φτιάχνανε θα ήταν θαυμάσιο αλλά θα είχε πολύ αυξημένο κόστος λόγω της χρησιμοποίησης πολλών μελών και ορχήστρας. Μπορούν να το δοκιμάσουν στο μέλλον ίσως αν με το καλό βρουν μια αξιόλογη εταιρεία να τους προωθήσει και να στηρίξει μια τέτοια μεγάλη επένδυση. Και θα ήταν και ωραίο δημιούργημα στα ισπανικά που δεν έχουμε πολλά παρόμοια.

Το πόσο γρήγορα μου τελειώνει το cd δεν περιγράφετε, φαντάζει μικρό σε διάρκεια γιατί είναι πάρα πολύ καλό. Τα παιδιά έχουν εμπειρία στην μουσική γιατί πριν φτιάξουν αυτό το project ήταν σε άλλη μπάντα, τους Castillos de Cristal, και είχαν κυκλοφορήσει ήδη τρία cd. Όπως λένε οι ίδιοι στόχος τους με το project αυτό ήταν να μοιραστούν συναισθήματα και εμπειρίες που έχουν σημαδέψει την ζωή τους μέχρι τώρα, καθώς και να βρουν άλλους ταλαντούχους συναδέλφους τους για να κάνουν το ίδιο για αυτόν τον σκοπό.

Άκουσα το cd καμμιά δεκαριά φορές για να μην κάνω κάποιο λάθος στην εκτίμηση μου αλλά πάντα ακούγεται φρέσκο και δεν κουράζει. Είναι πολύ ελαφρύ για συμφωνικό μέταλ, κλείνεις τα μάτια και απολαμβάνεις ποιοτική μουσική. Ελπίζω μόνο να βρω κάποιες φωτογραφίες από την πάντα γιατί στο instagram έπεσα πάνω σε άλλη μπάντα με το ίδιο όνομα αλλά από την Αργεντινή αν δεν κάνω λάθος. Από τραγούδια πάντως κάτι βρήκα στο επίσημο youtube channel των φίλων μας.

Κλείνοντας την παρουσίαση γιατί δεν βρίσκω και πολλά στοιχεία για τα παιδιά να βάλω να πω ότι πρέπει να τους ακούσετε γιατί είναι πολύ καλοί για συμφωνικό μέταλ και ειδικά αν ξέρετε η σας αρέσουν να ακούτε ισπανικά τότε θα βρείτε αυτό που θα ακούτε για αρκετό καιρό. Θα πω πολλά μπράβο στους φίλους μας για την εξαιρετική τους προσπάθεια και τους εύχομαι να βρουν και μια καλή εταιρεία γρήγορα για να μας προσφέρουν κι άλλα τέτοια ποιοτικά έργα.

Φυσικά μετά από όλα αυτά ένα 9/10 είναι πιστεύω το αναμενόμενο. Αν θέλουν τα παιδιά να μας στείλουν επιπλέον βιογραφικά στοιχεία η φωτογραφίες τους για να τις βάλω στην παρουσίαση πολύ ευχαρίστως να το κάνω. Τους χαιρετισμούς μας στο Μεξικό και καλή συνέχεια στους φίλους μας.

Update: Ακολουθούν κάποια βιογραφικά στοιχεία και φωτογραφίες απαραίτητα για να γνωρίσετε τους φίλους μας. Τους ευχαριστώ πολύ που μου τα έστειλαν. Τα παραθέτω αυτούσια χωρίς καμμιά αλλαγή από μέρους μου:

'Οι Ad Libitum είναι ένα στούντιο έργο, που δημιουργήθηκε από την Erika Escobar και τον Gerardo Arcos, με την ιδέα να μοιραστούμε συναισθήματα, εμπειρίες, σκέψεις κ.λπ. να μπορέσουμε να μεταδώσουμε αυτά τα συναισθήματα μέσω της μουσικής. Σε αυτήν μας την προσπάθεια καλούνται και συνάδελφοι μουσικοί που θέλουν να είναι μέρος αυτής της κίνησης ώστε να δώσουν το ταλέντο τους και επίσης να μοιραστούν την εμπειρία τους σε αυτό.

Γεννημένη στην πόλη του Μεξικού, η Erika άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον για τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία και σε ηλικία 5 ετών μπήκε στην Ακαδημία Yamaha για να σπουδάσει ηλεκτρικό όργανο, σε ηλικία 9 ετών έγινε δεκτή στο Εθνικό Ωδείο, όπου σπούδασε πιάνο για 3 χρόνια. Ξεκινώντας το 1996, η Erika συνέχισε την εκπαίδευσή της με διάφορους ιδιωτικούς δασκάλους, ήταν μέλος του Μουσικού Συνόλου του Πανεπιστημίου Anáhuac μέχρι που ξεκίνησε τη συμμετοχή της στο Castillos de Cristal.

Οι κύριες επιρροές του είναι οι μουσικοί Jens Ola Johansson, Oliver Palotai, Henrik Klingenberg, Janne Viljami "Warman" Wirman, Richard Andersson, Tuomas Holopainen και τα αγαπημένα της συγκροτήματα είναι οι Kamelot, Stratovarius, Helloween, Iron Maiden, Sonata Arctica, Thunder. .

Γεννημένος στην Πόλη του Μεξικού, ο Gerardo έδειξε το ενδιαφέρον του για τη μουσική σε ηλικία μόλις 13 ετών, το πρώτο του όργανο ήταν τα ντραμς, αργότερα στράφηκε προς το ηλεκτρικό μπάσο, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν αυτοδίδακτος, στα 17 του μπήκε στην σχολή μουσικής στο Εθνικό Σχολείο Μουσικής τελειώνοντας το πτυχίο του στο βιολοντσέλο. Από την αποχώρησή του από το μέταλ συγκρότημα Castillos de Cristal, έχει ηχογραφήσει ανεξάρτητα διαφορετικά άλμπουμ ως σολίστ και συνθέτης, σε διάφορα στυλ, από την κλασική έως την ambient μουσική.

Μερικά από τα έργα του έχουν παρουσιαστεί στη Γαλλία, το Palacio de Bellas Artes στην Πόλη του Μεξικού, μεταξύ άλλων. Οι κύριες επιρροές του είναι οι μουσικοί Zeta Bosio, Simón Gallup, Markus Grosskopf. Τα αγαπημένα του συγκροτήματα είναι μεταξύ άλλων οι Kamelot, Delain, Conception, Helloween, Sonata Arctica, Stratovarius, Warmen, Xandria, Opus Atlantica, Thunder Stone.'

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Vals Ad Libitum Op.2
2. Abismo
3. Nomada
4. Todo se desvanece
5. Amanecer
6. Más allá
7. Fenix
8. Destino
9. Señales

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Erika Escobar - Πλήκτρα
Gerardo Arcos - Φωνητικά, κιθάρες, μπάσο

συμμετέχουν επίσης και οι εξής μουσικοί:

Gabriel Elfic Whiteangel - Κιθάρα
Ricardo Niftheim - Κιθάρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 15 Ιουλίου του 2022.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 41 λεπτά.

Το cd είναι στο spotify και μπορείτε να το ακούσετε και εκεί.

Exit mobile version