LifeSteps.gr

Grenadier - Trumpets Blare in Blazing Glory review (2022 release)

Grenadier

Μια πρόταση στο χώρο του μελωδικού death metal είναι από τους Καναδούς Grenadier και το cd τους με τίτλο Trumpets Blare in Blazing Glory. Δεν την είχα στα υπόψη μου την μπάντα και αυτό είναι το πρώτο της δημιούργημα που ακούω. Να πω την αλήθεια μου φαίνονται περισσότερο death metal παρά μελωδικοί. Αλλά εντάξει γούστα είναι αυτά όποιος προτιμά κάτι πιο γρήγορο τους ακούει αλλιώς πιάνει μια ευρωπαική μπάντα που έχουν περισσότερη μελωδία στις συνθέσεις τους.

Άλλοι γράφουν στα review τους ότι είναι μια μπάντα που έχει είδωλο μια άλλη προφανώς στο underground metal. Δεν ξέρω την ιστορία της κάθε μπάντας από έξω και ούτε με ενδιαφέρει η ιδεολογία της. Εγώ την μουσική ακούω και πάω παρακάτω. Μήπως καταλαβαίνουμε κιόλας τι λένε στο death, black και τα λοιπά γρήγορα δημιουργήματα. Μόνο οι ντόπιοι τους ξέρουν καλά και μπορούν να ακούσουν τα λόγια τους. Σε μένα φαίνονται όλα (σχεδόν) ίδια.

Ας το κρίνουμε λοιπόν καθαρά σαν ανεξάρτητο έργο το παρόν cd. Και περισσότερο σαν death metal γιατί σαν λάτρης του σκανδιναβικού μελωδικού death metal δεν έχει καμμιά απολύτως σχέση ο ήχος. Δεν μπορώ να συγκρίνω τους Grenadier με τους Dark Dranquillity η τους Omnium Gatherum για παράδειγμα. Σαν καθαρό death metal αμερικανικής προέλευσης μάλλον θα αρέσει στους φανς του γρήγορου ρυθμού χωρίς εφφέ από πλήκτρα και τις γνωστές αυξομειώσεις του ήχου.

Είναι ένα δυναμικό δημιούργημα αρκετά καλό για το είδος που δεν κουράζει τον ακροατή. Τα φωνητικά του είναι πάντοτε 'σκληρά', δεν υπάρχουν καθόλου καθαρά και ταιριάζουν με το στυλ που θέλουν να δώσουν οι φίλοι μας. Διαβάζοντας στους τίτλους μελωδικό περίμενα να έχει και μοντέρνα στοιχεία μέσα ίσως από prog αλλά είπαμε δεν είναι Meshuggah τα παιδιά.

Η μπάντα είναι καινούρια, φτιάχτηκε το 2018 από πρώην μέλη άλλων συγκροτημάτων και ο τραγουδιστής είναι από πρώην black metal μπάντα οπότε ταιριάζει με το στυλ του extreme metal που παίζουν τα παιδιά. Έχουν επιρροές και από άλλα είδη όπως power η κλασικού heavy metal αλλά τα φωνητικά το κάνουν να φαίνεται πολύ extreme. Για τους στίχους που λένε άλλοι δεν κάθομαι να μεταφράσω ποτέ τι λένε ειδικά σε αυτά τα είδη γιατί δεν με ενδιαφέρουν κιόλας.

Πάντως για το είδος είναι ικανοποιητικό το cd και θα βρει σίγουρα κάποιους που θα τους αρέσει το στυλ των φίλων μας. Βλέπω ότι είναι στην Drakkar productions, μια εταιρεία που ειδικεύεται στις underground μπάντες και τους βοηθάει να προβληθούν. Ψάχνω να βρω φωτογραφίες για την μπάντα και δεν υπάρχει τίποτα, το γνωστό πρόβλημα με την underground σκηνή.

Ευτυχώς που βρήκα και το βίντεο τους από την εταιρεία για να τους ακούσετε και να πάρετε μια γεύση από τον ήχο της μπάντας. Κλείνοντας την παρουσίαση λόγω της έλλειψης στοιχείων να βάλω και ένα 7/10 έτσι για το καλό στους φίλους μας. Η παραγωγή του cd τους είναι πάντως σε πολύ καλό επίπεδο αν λάβουμε υπόψη ότι είναι underground μπάντα.

Με το καλό και να πάνε και στην Season of Mist που έχει πολλές παρόμοιες extreme metal μπάντες και πολύ καλές ορισμένες από αυτές όπως έχω ακούσει. Να τους βοηθήσει να επεκταθούν και στην Ευρώπη. Πάντως ακούστε τα παιδιά και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα για το αν αξίζουν η όχι σύμφωνα με το γούστο σας. Ας μας στείλουν και καμμιά φωτογραφία να βάλουμε στην παρουσίαση γιατί μου φαίνεται ελλειπής έτσι όπως είναι τώρα.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Atrocity Cycle
2.Storm Attrition
3.Commending the Imperial
4.The Napoleonic Code
5.The Levant Sultanate
6.Trumpets Blare in Blazing Glory
7.Plight of the Naath

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

C.R. - Κιθάρα
N.B. - Κιθάρα
H.C. - Μπάσο
J.W. - Ντραμς
A.S. - Φωνητικά

Το cd κυκλοφόρησε στις 8 Ιουλίου του 2022 από την εταιρεία Drakkar Productions.

Είδος: Μελωδικό death metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 37 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version