LifeSteps.gr

Holy Dragons Jörmungandr: The Serpent of the World review (2022 release)

Holy Dragons

Από το Καζακστάν μας έρχεται το νέο cd των έμπειρων Holy Dragons με τον τίτλο Jörmungandr: The Serpent of the World, ένα κλασικό μείγμα heavy-power metal. Αυτό είναι το 16ο cd του συγκροτήματος και τα περισσότερα από αυτά τα έχω από αρκετά παλιά. Είναι μια μπάντα που την παρακολουθώ χρόνια τώρα και έχει αλλάξει τραγουδιστές και μέλη αλλά παραμένει ζωντανή και βγάζει αρκετά καλά δημιουργήματα. Η μπάντα υπάρχει από το 1992 και εκτός από αρκετά μέλη έχει αλλάξει και εταιρείες όλα αυτά τα χρόνια.

Ακούγοντας προσεκτικότερα το cd διαπίστωσα ότι μοιάζει πολύ με κάποια από τα πρώτα των Ιταλών White Skull, ίσως γιατί η φωνή της κοπέλας μου θυμίζει την αγαπητή Federica. όπως και να έχει το γρήγορο στυλ του power - speed metal που έχουν οι φίλοι μας από το Καζακστάν θα αρέσει στους λάτρεις των παλιών κλασικών ακουσμάτων και μάλλον όχι στους πιο νέους που θέλουν το μοντέρνο εύπεπτο μέταλ.

Στην αρχή νόμιζα ότι θα είναι συμφωνικό μέταλ το cd των φίλων μας αλλά τελικά είναι πολύ old school άκουσμα σε ταχύτατο mode κιόλας, σαν speed metal. Ωραίο είναι ειδικά αν σας αρέσουν και ξέρετε βέβαια τους White Skull όπως έγραψα παραπάνω. Παλιότερα τα παιδιά έπαιζαν περισσότερο προς το power metal και τώρα το γυρίσανε στα κλασικά ακούσματα. Έχει ποικιλία ο ήχος τους μετά από 16 ολόκληρα cd, είναι καλό να ακούμε και κάτι διαφορετικό.

Αφού το άκουσα έξι φορές ολόκληρο άλλαξα σε κάτι διαφορετικό που θα το παρουσιάσω αργότερα και συγκεκριμένα στους αγαπημένους μου Alkonost από την Ρωσία που είναι βέβαια στο folk metal αλλά είναι πάρα πολύ καλοί. Ξαναγυρνώντας στους αγαπητούς μας Holy Dragons να πω ότι πρέπει να ακούσετε και κάποια από τα προηγούμενα τους που είναι πολλά αλλά σχετικά δύσκολα βρίσκονται πια ειδικά τα πρώτα τους. Ευτυχώς τα είχα πάρει ήδη από το 90 και την δεκαετία του 2000 όταν βγήκαν στην αγορά.

Τα τελευταία τους νομίζω θα υπάρχουν ακόμη, είναι απαραίτητο να ακούσετε πως αλλάζουν ρυθμό με την αλλαγή των πολλών τραγουδιστών. Από τα 10 που έχω εγώ περίπου τα 5 είναι πολύ καλά και τα άλλα κυμαίνονται σε πολύ καλό επίπεδο. Μου λείπουν αρκετά ακόμη για να ολοκληρώσω την συλλογή μου. Μερικές μπάντες δεν τις βρίσκεις και εύκολα για αγορά πάντα. Εξαντλούνται τα αποθέματα ακόμα και από τις εταιρείες στις πολύ παλιές εκδόσεις.

Εκτός αν κάποιος έχει γνωστό στην χώρα που θέλει την μπάντα και ψάξει και του στείλει το cd είναι σπάνια ορισμένα, ειδικά τα underground, και αν περάσει και ο χρόνος φεύγουν αμέσως γιατί είναι σε εκδόσεις των πεντακοσίων η χιλίων κομματιών. Βέβαια οι αγαπητοί μας Holy Dragons είναι μια γνωστή μπάντα με μεγάλη ιστορία που πιστεύω να ξέρουν ι περισσότεροι φίλοι του power-heavy metal. Αν μετά από τόσες κυκλοφορίες δεν τους ξέρετε δεν νομίζω ότι πρέπει να αρχίσετε από αυτό το cd. Έχουν και πολύ καλύτερα στο παρελθόν.

Ξέροντας τι μπορούν να πετύχουν σύμφωνα με τις παλιότερες κυκλοφορίες θα βάλω ένα 7/10 σε αυτό το cd. Αν το δω ανεξάρτητα από τα παλιά γιατί τώρα με την αλλαγή στα φωνητικά μου φαίνονται διαφορετικοί θα πάρουν 8/10 γιατί μου αρέσουν τα ακούσματα του 80 στο δυναμικό heavy-power στυλ που παίζουν. Χαιρετισμούς στους φίλους μας και ελπίζω να συνεχίσουν δυνατοί για πολλά χρόνια ακόμα.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Vigridr
2.Shadows of the Past
3.Loki
4.The Toothless Wolf
5.Somebody's Life
6.Heart of Midgard
7.Sinister Piper
8.Personages of a Damned Dream
9.Heading for the Oblivion
10.On My Watch
11.Jörmungandr
12.Idavöllr

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Chris “Thora Thorheim” Caine – Βασικά φωνητικά και κιθάρα
Jürgen “Stratomaniac” Thuderson – Κιθάρα και δεύτερα φωνητικά
Ivan Manchenko – Μπάσο
Zabir Shamsutdinov – Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε την 1η Ιουλίου του 2022 από την εταιρεία Pitch Black Records.

Είδος: Heavy - power metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 60 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version