LifeSteps.gr

Lorna Shore - Pain Remains review (2022 release)

Lorna Shore

'Οι Lorna Shore είναι ένα τετραμελές deathcore συγκρότημα από τις ΗΠΑ που σχηματίστηκε το 2010. Το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει τρία ολοκληρωμένα στούντιο άλμπουμ και τέσσερα EP μέχρι σήμερα. Ο τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος Tom Barber άφησε το συγκρότημα το 2018 για να αναλάβει φωνητικά καθήκοντα στους Chelsea Grin και αντικαταστάθηκε στους Lorna Shore από τον CJ McCreery (Signs of the Swarm). Ο McCreery κλήθηκε να αποχωρήσει από το συγκρότημα το 2019 και το 2021 αντικαταστάθηκε από τον τραγουδιστή των A Wake in Providence, Will Ramos.'

Αν με ρωτήσει κανείς αν μου αρέσει αυτό το είδος θα πω ξεκάθαρα όχι και δεν ακούω σχεδόν ποτέ core συγκροτήματα οπότε και δεν βάζω και βαθμολογία για να μην αδικήσω τα παιδιά και δεύτερον πάντα υπάρχουν κάποιοι που τα ακούνε αυτά οπότε καθένας με τα γούστα του. Δεν είναι καθαρό death η black metal, έχει πολύ συμφωνικό στοιχείο και δαιμονιώδη ρυθμό μερικές φορές.

Δεν έχω ακούσει τις προηγούμενες δουλειές από τους φίλους μας για να κρίνω αν είναι το καλύτερο τους η μια από τα ίδια αυτό το αφήνω στους φανς της μπάντας που τους ξέρουν καλά. Πάντως για να παίρνουν καλές κριτικές από όλα τα μέσα αν και αμφιβάλλω πολλες φορές για την γνώμη τους όταν μπλέκουν και άλλα στοιχεία εδώ θα τηρήσω ουδετερότητα γιατί δεν ξέρω το είδος.

Θα το προτιμούσα να είναι σκέτο συμφωνικό γιατί αν βγάλουμε τα φωνακλάδικα φωνητικά έχουμε μια απολαυστική κινηματογραφική μουσική υπόκρουση. Και δεν είναι και συμφωνικό death metal οπότε κάποια στιγμή κουράζει τα αυτιά σε μεγάλη ένταση. Εγώ περιμένω με ανυπομονησία το νέο δημιούργημα των Avantasia που ξέρω ότι θα μου αρέσει ως συνήθως. Αυτό το cd το αφήνω στους φίλους που τους αρέσουν τα deathcore έργα και μπορούν να το ακούσουν με προσοχή και ευχαρίστηση.

Βλέπω και κάτι album of the year και δεν ξέρω αν σοβαρολογούν η απλώς το βάζουν σαν το καλύτερο deathcore γιατί για γενικά το βλέπω χλωμό να επιβιώνει με τόσες καλές κυκλοφορίες στο συμφωνικό death metal τουλάχιστον. Στιχουργικά δεν προλαβαίνεις να καταλάβεις τι λέει το έργο με τον ρυθμό που παίζει αλλά μάλλον θα είναι κάτι αντίστοιχο του είδους. Σε αυτό το cd έχουν και τον καινούριο τους τραγουδιστή που για death metal καλά είναι τα 'σκληρά' φωνητικά του.

Κλείνοντας την παρουσίαση γιατί δεν έχω και πολλά να πω για κάτι που δεν το ξέρω καλά να πω ακούστε τα παιδιά και αποφασίστε αν σας κάνουν η όχι. Εμένα κάπου με κούρασε ο πολύ γρήγορος ρυθμός γιατί δεν είναι καθαρόαιμο black metal σαν τους Gaerea για παράδειγμα που μου αρέσουν, εδώ μπλέκει πολύ το συμφωνικό στοιχείο με το death και στο τέλος σου αφήνει την αίσθηση ότι σε κάποιο από τα δύο στοιχεία υστερεί.

Πάντως σαν παραγωγή και εκτέλεση είναι σε άκρως επαγγελματικά επίπεδα απλώς πρε΄πει να σας αρέσει το είδος για να το εκτιμήσετε ανάλογα. Αν δεν σας αρέσει σαν και μένα απλά κοιτάξτε αλλού, υπάρχουν δεκάδες cd σε πάρα πολλά είδη ακόμα και extreme metal που θα ικανοποιήσουν άπαντες πιστεύω. Πάω να βρω κανένα συμφωνικό με μελωδίες να ηρεμήσω κάπως για΄τι τα αυτιά πονάνε από τον γρήγορο ρυθμό.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Welcome Back, O Sleeping Dreamer
2.Into The Sun
3.SunEater
4.Cursed To Die
5.Soulless Existence
6.Apotheosis
7.Wrath
8.Pain Remains I: Dancing Like Flames
9.Pain Remains II: After All I’ve Done, I’ll Disappear
10.Pain Remains III: In a Sea of Fire

Η σύνθεση της μπάντας απαρτίζεται από τους εξής μουσικούς:

Will Ramos – Vocals
Adam De Micco – Guitar
Andrew O’Connor – Guitar
Austin Archey – Drums
Michael Yager – Bass

Το cd κυκλοφόρησε στις 14 Οκτωβρίου του 2022.

Είδος: Deathcore / Symphonic black metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 61 λεπτά.

Το επίσημο store της μπάντας είναι εδώ.

Exit mobile version