LifeSteps.gr

Epoch of Unlight - At War With the Multiverse review (2022 release)

Epoch of Unlight

Ας πάμε και σε κάτι πιο γρήγορο και extreme και συγκεκριμένα στους Epoch of Unlight από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το καινούριο τους cd με τίτλο At War With the Multiverse. Δυναμικός ήχος και πολύ γρήγορος ρυθμός μελωδικού death / black / thrash πείτε το όπως θέλετε αμερικανικού στυλ φυσικά. Μην περιμένετε μελωδίες σε τέτοια cd, σκληροπυρηνικός ήχος για τους πολλούς φανς του είδους. Ακολουθεί η βιογραφία της μπάντας για να τους γνωρίσετε και στο τέλος η αξιολόγηση μου.

'Το συγκρότημα υπάρχει σε διάφορες μορφές με διαφορετικά ονόματα από το 1990, αλλά μόλις το 1994 αποφάσισαν επίσημα την ονομασία τους Epoch of Unlight. Αργότερα την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo, Beyond the Pale, ως κασέτα 4 τραγουδιών. Το 1995 ηχογράφησαν το δεύτερο demo τους, "Within The Night" ως MCD 4 τραγουδιών και τον Μάιο του 1997 επέστρεψαν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν τρία νέα κομμάτια.

Τα νέα τραγούδια έχουν κυκλοφορήσει ως promo CD με τίτλο 'Black & Crimson Glory. Αυτό το promo τράβηξε την προσοχή πολλών δισκογραφικών και τον χειμώνα του 1998, οι Epoch of Unlight υπέγραψαν με την εταιρεία The End Records. Λίγο αργότερα το συγκρότημα μπήκε στο στούντιο για να ηχογραφήσει το πρώτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ . Με τον τίτλο «What Will Be Has Been», το άλμπουμ περιγράφηκε ως μια μίξη μελωδικού death/black metal.

Το συγκρότημα υποστήριξε την κυκλοφορία με αμέτρητες ζωντανές εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας εθνικής περιοδείας πέντε εβδομάδων με τους Dimmu Borgir και Samael. Η περιοδεία περιελάμβανε πάνω από 30 ζωντανές εμφανίσεις στις μεγάλες μέταλ πόλεις σε όλες τις ΗΠΑ.

Το δεύτερο άλμπουμ, Caught In The Unlight!, ηχογραφήθηκε τον Δεκέμβριο του 2000 με τον Keith Falgout (Soilent Green, Crisis, Crowbar και Cephalic Carnage, μεταξύ άλλων). Το αποτέλεσμα ήταν album γεμάτο από 10 δυναμικά κομμάτια που ήταν πιο έντονα, τεχνικά και μελωδικά από το ντεμπούτο τους και έτσι έκανε το άλμπουμ αυτό να είναι αξιομνημόνευτο και ποικίλο ταυτόχρονα.

Το συγκρότημα υποστήριξε τους C.I.T.U. με πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης μιας εθνικής περιοδείας δύο εβδομάδων με τους Enslaved και μια εμφάνιση στο πρώτο ετήσιο Φεστιβάλ Northern Lights στο Τορόντο του Καναδά.

Το 2003 οι Epoch of Unlight ηχογράφησαν μια διασκευή των Kreator's 'Betrayer' και των At the Gates 'Raped by the Light of Christ' για ένα split 7" single με τους Goatwhore μέσω της Bloated Goat Records.

Το συγκρότημα μπήκε στο στούντιο Big Blue Meenie στο New Jersey από τις 27 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου για να ηχογραφήσει την τρίτη κυκλοφορία τους για την The End Records, με τίτλο 'The Continuum Hypothesis'. Το άλμπουμ σχεδιάστηκε και ήταν μια συμπαραγωγή από την Erin Farley (All Out War, Agnostic Front, Sick Of It All, Madball, M.O.D., Overkill, μεταξύ άλλων) Το άλμπουμ 53+ λεπτών που προέκυψε περιλαμβάνει 11 νέα τραγούδια βάναυσα έντονα, μελωδική μέταλ και περιλαμβάνει το ντεμπούτο του νέου τραγουδιστή B.J. Cook (γνωστός και ως Lord Hellspawn) από το Fallen Empire του Αρκάνσας.

Το 2005 το συγκρότημα βγήκε σε περιοδεία δύο φορές για να υποστηρίξει το "The Continuum Hypothesis". Τον Μάιο το συγκρότημα περιόδευσε με τους Devildoll και τον Σεπτέμβριο το συγκρότημα εντάχθηκε στο International Extreme Music Festival. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν οι God Dethroned και οι Nightrage καθώς και πολλά άλλα συγκροτήματα. Η περιοδεία σηματοδότησε επίσης την επιστροφή του κιθαρίστα Steven Blagburn για να καλύψει τη μεγάλη κενή θέση της 2ης κιθάρας.'

Σαν τελικό συμπέρασμα ακούγοντας το cd των φίλων μας μπορώ να πω ότι θα αρέσει στους φίλους του extreme metal. Είναι δυναμικό και καθαρόαιμο σκληροπυρηνικό μέταλ χωρίς πολλά περιττά στοιχεία να αλλοιώνουν τον ήχο. Ακούστε τους και βγάλτε το συμπέρασμα σας αν σας αρέσει η όχι. Δεν θα βάλω βαθμολογία γιατί είναι μια κατηγορία που δεν ακούω συχνά οπότε το αφήνω στην κρίση σας.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.The Anthropocene
2. The Numbing Stillness
3. Wrath of the Cryomancer
4. An Amaranthine Line
5. Beneath a Dying Sun
6. Elysian Immortals
7. The Möbius Path
8. Night Hunt
9. All Light Dies
10. The Lie of Tomorrow's Dawn

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Scott Baggett - Φωνητικά
Josh Braddock - Κιθάρα
John Fortier - Κιθάρα
Joe Totty - Μπάσο
Tino LoSicco - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Dark Horizon Records.

Είδος: Μελωδικό death metal / black / thrash

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 43 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version