LifeSteps.gr

Avatarium - Death, Where Is Your Sting review (2022 release)

Avatarium

Το πέμπτο cd από τους Σουηδούς Avatarium μόλις βγήκε και έφτασε για την απαραίτητη αξιολόγηση. έμπειρη μπάντα με αρκετά χρόνια στο χώρο του μελωδικού προοδευτικού doom ήχου. Ας δούμε δύο λόγια για την βιογραφία της μπάντας για να την γνωρίσετε και μετά συνεχίζουμε στο κυρίως θέμα που είναι φυσικά η ποιότητα του δημιουργήματος των φίλων μας.

'Οι Avatarium είναι ένα συγκρότημα που ιδρύθηκε το 2013 στη Στοκχόλμη της Σουηδίας από το ιδρυτικό μέλος, μπασίστα και κύριο τραγουδοποιό των Candlemass, Leif Edling με τον κιθαρίστα Marcus Jidell (Royal Hunt, Evergrey), τον ντράμερ Lars Sköld (Tiamat), τον Carl Westholm στα πλήκτρα και την τραγουδίστρια Jennie-Ann.

Δισκογραφία της μπάντας:

Avatarium (2013)
The Girl with the Raven Mask (2015)
Hurricanes and Halos (2017)
The Fire I Long For (2019)
Death, Where Is Your Sting (2022)'

Το άκουσα προσεκτικά το cd των φίλων μας και μπορώ να πω ότι είναι τελείως διαφορετικό, σοφιστικέ θα το έλεγα, σε σχέση με αυτό που θα περιμένατε να ακούσετε από μια μπάντα του doom metal. Είναι ένα ωραιότατο προοδευτικό doom ροκ που θυμίζει κάτι από τα παλιά αλλά ταυτόχρονα είναι και μοναδικό. Ωραίες μελωδίες και η φωνή της αγαπητής Jennie πολύ καλή για το είδος.

Ωραία ρεφρέν που σου μένουν στο μυαλό και θυμίζουν παλιά θρυλικά συγκροτήματα. Αλλά μου κάνει εντύπωση που το θεωρούν μέταλ αυτό μερικές κριτικές. Ωραίο ροκ είναι από τα λίγα που υπάρχουν στις μέρες μας σε αυτό το συγκεκριμένο είδος που δεν θυμάμαι άλλα να έχω ακούσει τουλάχιστον φέτος. Πολύ καλό τραγούδι ατμοσφαιρικό και μελωδικό το Stockholm όπως και το Death, Where Is Your Sting?.

Έχει ποιότητα η μπάντα και δεν την είχα ακούσει στα προηγούμενα δημιουργήματα της για να δω την εξέλιξη της. Μου θύμισαν εκείνα τα ωραία τραγούδια που άκουγα παλιά από τους Catatonia από την Ουαλία. Εναλλακτικό ροκ με απόχρωση gothic και doom ήχου, διαφορετικό από τα συνήθη ακούσματα. Βλέπω ότι παίρνει και καλές κριτικές από τα μέσα και λέω πάλι καλά που δεν τα έθαψαν τα παιδιά.

Είναι από τις λίγες φορές που θα συμφωνήσω με τις κριτικές που τους γίνονται. Είναι μια ξεχωριστή μπάντα που παίζει διαφορετικά από το συνηθισμένο και προσφέρει άλλη απόλαυση στους ακροατές. Δεν ξέρω αν θα ψηφιστεί σαν album της χρονιάς όπως εύκολα τα κατατάσσουν οι περισσότεροι, πάντως είναι από τις διαφορετικές μπάντες σίγουρα και έτσι θα πάρουν και τον ανάλογο βαθμό.

Και εγώ περίμενα να ακούσω καθαρό μελωδικό doom αλλά μου βγήκε πιο σύνθετο από ότι το περίμενα χωρίς αυτό να είναι άσχημο βέβαια. Θα προτείνω να ακούσετε τους φίλους μας και να βγάλετε το δικό σας συμπέρασμα σε ότι αφορά τον ήχο τους. Εγώ από την μεριά μου θα βάλω ένα 8.5/10 στα παιδιά γιατί κυρίως μου θύμισαν τα παλιά καλά τραγούδια των 90'ς.

Ευτυχώς που είναι σε καλή εταιρεία και έτσι θα βρω υλικό για να τους ακούσετε όπως και τις απαραίτητες φωτογραφίες. Ελπίζω να σας αρέσουν όπως άρεσαν σε μένα και τώρα θα ακούσω και τα πιο παλιά τους δημιουργήματα. Χαιρετισμούς στα παιδιά και φυσικά πολλά μπράβο για την άψογη επαγγελματική τους παραγωγή και μίξη του cd. πολύ καλό το αποτέλεσμα και το συστήνω βέβαια στους φίλους του μελωδικού doom ήχου σε πιο ροκ στυλ όμως, να το έχετε υπόψη αυτό.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

01. A Love Like Ours
02. Stockholm
03. Death, Where Is Your Sting?
04. Psalm For The Living
05. God Is Silent
06. Mother Can You Hear Me Now
07. Nocturne
08. Transcendent

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Jennie-Ann Smith - Φωνητικά
Marcus Jidell - Κιθάρα
Andreas Habo Johansson - Ντραμς και κρουστά
Mats Rydström - Μπάσο
Daniel Karlsson - Πλήκτρα

Το cd κυκλοφορεί στις 21 Οκτωβρίου του 2022 από την εταιρεία AFM Records.

Είδος: Doom metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 45 λεπτά.

Exit mobile version