LifeSteps.gr

White Skull - Metal Never Rusts review (2022 release)

Metal Never Rusts

Να και οι αγαπημένοι μου Ιταλοί White Skull και το καινούριο τους cd με τον τίτλο Metal Never Rusts. Η αγαπητή Federica και τα άλλα παιδιά επέστρεψαν δριμύτεροι με μια πολύ κυκλοφορία στον χώρο του power metal που το έχουμε ανάγκη γιατί δεν υπάρχουν πολλά αξιόλογα δημιουργήματα εκεί. Ας δούμε πρώτα μερικά πράγματα για την μπάντα για να τους γνωρίσετε όσοι δεν τους ξέρετε και συνεχίζουμε στο ενδιαφέρον κομμάτι μετά.

'Οι White Skull ξεκίνησαν στα τέλη της δεκαετίας του '80.
Το 1991, μετά την ηχογράφηση της πρώτης του κασέτας επίδειξης, οι White Skull έγιναν αντιληπτοί από το κοινό και τον εξειδικευμένο ιταλικό μέταλ Τύπο. Το συγκρότημα ξεκίνησε μια ζωντανή περιοδεία για να αυξήσει τη δική του εμπειρία. Τον Μάιο του 1994, οι White Skull κυκλοφόρησαν το δεύτερο demo τους με τίτλο "Save the Planet", το οποίο απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.

Οι εξαιρετικές κριτικές και οι εκτενείς ζωντανές εμφανίσεις έφεραν το συγκρότημα σε επαφή με μερικές ιταλικές εταιρείες. Ωστόσο, η μουσική τους θεωρήθηκε «ακατάλληλη για την αγορά»… έτσι, τα παιδιά κλήθηκαν να αλλάξουν ήχο και στυλ μουσικής. Λατρεύοντας το κλασικό Heavy Metal όπως τους Iron Maiden, Helloween, Scorpions, Black Sabbath και Saxon, οι White Skull αποφάσισαν να συνεχίσουν με το είδος της μουσικής τους, λόγω της πίστης τους τον αληθινό τρόπο ζωής του Metal.

Δισκογραφία:

1995 – I Won't Burn Alone
1997 – Embittered
1999 – Asgard (EP)
1999 – Tales from the North
2000 – Public Glory, Secret Agony
2002 – The Dark Age
2004 – The XIII Skull
2006 – The Ring Of The Ancients
2009 – Forever Fight
2012 – Under This Flag
2017 – Will Of The Strong
2022 - Metal Never Rusts'

Εδώ να πω ότι τα έχω όλα τα cd τους, μερικά τα βρήκα εύκολα και άλλα μου τα στείλανε. Κυρίως μου αρέσουν τα δύο του 1999 και του 2000. Κάνανε κάποιες αλλαγές στην σύνθεση τους αλλά ευτυχώς επέστρεψε η Federica και ξαναπήρε η μπάντα τα πάνω της. Είχαν κάνει και μια περίοδο με άντρα τραγουδιστή αλλά δεν ήταν τόσο πετυχημένη ΄σο με την δυναμική Federica με την βαρβάτη φωνή για αυτό το είδος ακόμα και στις μέρες μας μετά από 20 και βάλε χρόνια συνεχίζει ακάθεκτη να εντυπωσιάζει.

Εντάξει μπορεί το cd να μην φτάνει στα επίπεδα των δύο που προανέφερα πάντως για την εποχή είναι πάρα πολύ καλό και αυθεντικό power metal χωρίς ίχνος προσμίξεις από άλλα στοιχεία. Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν τα παιδιά μετά από τόσα χρόνια και αυτό είναι στα υπέρ τους. Εγώ σαν φαν της μπάντας από πολύ παλιά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα που είναι ένα κλικ χαμηλότερο από τα πρώτα και λογικό είναι.

Αφού πω ένα μεγάλο μπράβο στους φίλους μας για την συνέχιση του παραδοσιακού τους ήχου σε δυναμικό ρυθμό όπως τις παλιές καλές εποχές να πω ότι τους περιμένουμε να τους δούμε από κοντά. Επίσης άψογη η παραγωγή του cd τους σε επαγγελματικό επίπεδο.Εγώ απορώ πως τόσα χρόνια δεν έχουν γίνει πιο γνωστοί σε παγκόσμιο επίπεδο μετά από τόσες ποιοτικές κυκλοφορίες και σταθερότητα στον ήχο τους.

Ακούω και την Federica με την βραχνή πομπώδη φωνή να δεσπόζει ακόμα και να δίνει τον ρυθμό στα τραγούδια. Πολύ καλό cd που θα μπορούσε να είναι και λίγο καλύτερο και να έφτανε τα παλιά κλασικά αλλά μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Εγώ θα βάλω 8.5 στην αγαπημένη μου μπάντα και θα στείλω τους χαιρετισμούς μου σε όλους τους φίλους μας και την Federica φυσικά.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Hammer On Thin Ice
2. Metal Never Rusts
3. Skull In The Closet
4. Black Ship
5. Heavily Mental
6. Scary Quiet
7. Ad Maiora Semper
8. Jingle Hell
9. Pay To Play
10. Weathering The Storm

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Federica 'Sister' De Boni - Φωνητικά
Tony 'Mad' Fontò - Κιθάρα
Valentino Francavilla - Κιθάρα
Giovanni Raddi - Μπάσο
Alexandros Muscio - Πλήκτρα
Alex Mantiero - Ντραμς

Συμμετέχει επίσης ο:
Chris Boltendahl (Φωνητικά στο κομμάτι "Scary Quiet")

Στα δεύτερα φωνητικά συμμετέχουν οι εξής εκλεκτοί καλεσμένοι:
Marzia Fontana, Francesca Battistini, Irene Trinca, Fabio Simonato, Rossano “Ross” Casarin, Dario Cisotto & Edoardo “Dodo” Fusar

Το cd κυκλοφορεί στις 21 Οκτωβρίου του 2022 από την εταιρεία ROAR! Rock Of Angels Records.

Είδος: Power metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 48 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version